Workation­verzekering voor zzp'ers

 • Zeer geschikt voor remote werken en workations
 • Ook voor evenementen en overnachtingen in Nederland
 • Sluit in 4 minuten af via je Knab App
Bereken je premie

Om deze verzekering af te sluiten heb je een zakelijke rekening bij Knab nodig.

Ideaal voor werken in het buitenland

Een workation­verzekering via Knab

Als digital nomad naar Bali of in een Volkswagen-busje rondtrekken door Europa? Grote kans dat je je laptop 's middags inruilt voor je surfplank. Met de Knab Workation­verzekering ben je daarom ook buiten je werkuren om verzekerd. Wel zo fijn!

Deze workation­verzekering is een samenwerking tussen Knab en Alicia. Je sluit de verzekering via Knab af met onze partner Alicia.

Bereken je premie
Logo Knab en Alicia

Speciaal voor zzp'ers

Wat is een workationverzekering?

Op reis gaan verloopt niet altijd zoals je wil. Je kunt je bagage kwijtraken met je laptop erin. Of erger: je kunt een ongeluk krijgen. De zorg die je dan nodig hebt, is in het buitenland vaak duur. Het is daarom slim om te checken of je goed verzekerd bent voordat je op reis gaat. Zo ben je beschermd tegen onverwacht hoge kosten.

Eiland

Flexibele dekking

Dit dekt de Knab Workation­verzekering

Je bent alle dagen verzekerd en je kunt tot 180 dagen aaneengesloten vanuit het buitenland werken. Ideaal dus voor remote werken en workations. Let op: je bent niet verzekerd als je privé op reis gaat.

Basisdekking:

 • Verzekerd in Europa, waaronder Nederland
 • Beschadiging, diefstal en verlies van je bagage tot € 3.500
 • Schade aan je vakantieverblijf
 • Hulp van de alarmcentrale
 • Vervoer naar huis of extra verblijfskosten bij een ongeluk, ziekte of overlijden

Keuze aanvullende dekking:

 • Werelddekking is mogelijk
 • Kosten voor spoedeisende of onverwachte medische behandelingen
 • Annulering, onderbreking of aanpassing van een reis tot € 1.500
 • Schades die ontstaan tijdens winter- en (onder)watersport
 • Het eigen risico dat je moet betalen bij schade of verlies van een huurauto

Op reis in eigen land?

Dit dekt de workation­verzekering in Nederland

Met deze workation­verzekering ben je in sommige gevallen ook gedekt in Nederland. Dat geldt als:

 •  je deelneemt aan seminars, congressen, trainingen en beurzen;
 • je vooraf een reis boekt met minimaal één overnachting.
Bereken je premie
section image

Via de Knab App

Workation­verzekering afsluiten in 4 minuten

Je sluit de Knab Workation­verzekering af voor € 5 per maand (basisdekking). Wil je een aanvullende dekking? Maak dan een premieberekening om te zien wat je betaalt. Via je Knab App sluit je de verzekering af.

 1. Log in op je Knab App of open eerst Knab Zakelijk
 2. Ga naar Knab Verzekeren en vul je gegevens in
 3. Kies voor Knab Workation­verzekering en beantwoord aanvullende vragen
Bereken je premie

Kies de verzekering die bij je past

Twijfel je welke verzekering bij je beroep past? Met onze gratis keuzehulp ontdek je het in twee minuten.

Check de keuzehulp
Verzekering afsluiten

Veelgestelde vragen over de workation­verzekering

Wanneer is een reis een 'zakelijke reis'?

We beschouwen je reis als een zakelijke reis, wanneer je tijdens je reis (ook) aan het werk bent. Dus ook wanneer je – zoals bij een workation - werk afwisselt met recreatie. Dien je een claim in? Dan vraagt Alicia mogelijk om bewijs dat je tijdens je reis hebt gewerkt. Denk aan een mailwisseling met een klant of opdrachtgever, een bewijs van een (online) vergadering of een kaartje voor een congres.

Wat betaal je voor je workationverzekering?

De Knab Workation­verzekering kost € 5 per maand (basisdekking). Wil je je dekking uitbreiden? Dan betaal je daarvoor extra. Via onze premietool maak je eenvoudig een berekening.

Kan ik mijn gezin ook meeverzekeren via de workationverzekering?

Nee, de workation­verzekering is speciaal gemaakt voor zzp'ers die in of vanuit het buitenland gaan werken. Helaas is het niet mogelijk om je gezinsleden mee te verzekeren. Gaat je gezin mee als je remote werkt of mee op workation? Dan kunnen zij bijvoorbeeld ergens anders een eigen reisverzekering afsluiten.

Is dit een doorlopende verzekering?

Ja, met de workation­verzekering ben je elke dag van het jaar verzekerd. Wel kun je tot 180 aaneensluitend werken vanuit het buitenland. Daarom is deze verzekering zéér geschikt voor remote werken.

Is een workation­verzekering verplicht voor zzp'ers?

Nee, zzp'ers zijn niet verplicht om een workation­verzekering af te sluiten. Het is vooral handig voor ondernemers die vaak tripjes maken voor hun werk in binnen- en buitenland.

Welke zakelijke verzekeringen kan ik nog meer afsluiten via Knab?

Naast de workationverzekering, kun je bij Knab ook een aansprake­lijk­heids­ver­zekering afsluiten. Je kunt dan kiezen voor de bedrijfs­aansprakelijk­heids­ver­zekering en/of de beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering.

Ook sluit je eenvoudig een zakelijke rechts­bijstand­verzekering af via je Knab App. Zo ontvang je juridische hulp bij een conflict of als je advies nodig hebt.

Je kunt via Knab ook een ongevallen­verzekering afsluiten. Daarmee ben je zowel privé als zakelijk verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval.

Tot slot kun je je aanmelden voor crowdsurance. Dat is geen verzekering - zoals een AOV - maar een financieel vangnet waarmee je maximaal twee jaar verzekerd bent van een inkomen als je arbeidsongeschikt raakt.

Wie kan deze workation­verzekering afsluiten?

Ben je zzp'er en heb je een zakelijke rekening bij Knab? Dan kun je deze workation­verzekering afsluiten vanuit je Knab App. Let op: de enige uitzondering zijn beroepen in de bouw en specifieke beroepen met een hoog risico (zoals beroepssporter).

Hoe kan ik de dekking van de workation­verzekering aanpassen?

Wanneer je de workation­verzekering afsluit, kun je aangeven of je de basisdekking wil uitbreiden. Maar je kunt dit ook op een later moment doen via je Knab App. Denk aan het verzekeren van het eigen risico als je een auto huurt.

Waarom werkt Knab samen met Alicia?

Bij Knab heb je toegang tot verzekeringen die passen bij de behoeftes van zzp'ers. Knab Verzekeren is een samenwerking met onze partner Alicia. Al onze partners selecteren we zorgvuldig. Zo vinden we het belangrijk dat onze partners een goed aanbod hebben en hoge eisen stellen aan hun service.

Knab verwijst enkel klanten door naar Alicia via de Knab App. Knab speelt geen rol in de acceptatie van de klant, en ook niet in het beheer of administratie van de verzekeringsovereenkomst.

Wat is de rol van Alicia en AIG bij deze verzekering?

Je sluit de workation­verzekering af bij onze partner: Alicia. Alicia geeft de polissen af en incasseert elke maand de premie. Is er schade? Dan meld je dit bij Alicia. Bij noodhulp kun je contact opnemen met Alicia Emergency Assistance (elke minuut van de dag te bereiken via +31 10 7982208). AIG voert dan de hulpverlening uit.

Kan ik de workation­verzekering afsluiten vanaf mijn computer?

Nee, je kunt deze verzekering niet afsluiten vanaf je computer. Dit doe je via de Knab App op je smartphone. Heb je de app nog niet? Dan kun je deze eenvoudig en veilig downloaden via de App Store of Google Play.

Misschien vind je dit ook interessant

Eenvoudig online afsluiten