Hoe werkt sparen bij Knab?

Het is eigenlijk heel simpel. Je hebt de keuze uit drie verschillende spaarvormen: Flexibel, Kwartaal en Deposito. Je krijgt bij allemaal één van de hoogste rentes van Nederland over je spaargeld. Iedere optie heeft daarnaast zo z'n voordelen en het fijne is: je hoeft niet te kiezen. Bij Knab krijg je ze namelijk alledrie in één pakket, inclusief een betaalrekening en optioneel ook een creditcard. Zo kun je op ieder moment beslissen wat het slimste is in jouw situatie.

Rente vergelijken

Nog makkelijker sparen met de spaardoelen van Knab

Weet jij waar je voor wilt sparen? Stel een doel in zoals ‘vakantie’, ‘verbouwing’ of ‘buffer’ en bepaal zelf het streefbedrag en de datum waarop je het doel gehaald wilt hebben. Je kunt er zoveel aanmaken als je wilt!

Vergelijk de spaarvormen

Flexibel sparen

Rente op jaarbasis: 0,04%
Vrij opneembaar:
Looptijd: variabel
Rente-opbouw: basis
Minimum inleg: € 0
Bijschrijving rente: bepaal jij zelf
Gratis extra rekeningen:

Kwartaal sparen

Rente op jaarbasis: 0,06%
Vrij opneembaar:
Looptijd: kalenderkwartaal
Rente-opbouw: basis+bonus
Minimum inleg: € 0
Bijschrijving rente: ieder kwartaal
Gratis extra rekeningen:

Deposito sparen

Rente op jaarbasis: tot 0,25 %
Vrij opneembaar: nee
Looptijd: 1 maand tot 6 jaar
Rente-opbouw: basis
Minimum inleg: € 1.000
Bijschrijving rente: jaarlijks
Gratis extra rekeningen:

Gratis Overstapservice

Tijd voor een nieuwe bank? Met de gratis Overstapservice van Knab is het overzetten van je betalingen op je betaalrekening heel eenvoudig. Stap nu over en ontvang € 50.

Meer over overstappen

Krijg € 50 cadeau bij overstappen naar Knab


Al je bankzaken op één plek

Bij Knab geloven we in gemoedsrust creëren op financieel gebied. Wij geloven in een totaalpakket. Zonder zorgen over extra kosten of addertjes onder het gras. Daarom krijg je bij ons voor € 5 per maand een compleet betaal- en spaarpakket.


Open een rekening

Ruim 250.000 mensen kozen voor Knab

Handige info in duidelijke taal

Het is niet niks, je financiën op orde krijgen. Waar moet je allemaal op letten? Wat betekenen die ingewikkelde termen in de algemene voorwaarden? En - niet onbelangrijk - hoe haal je het meeste uit je geld? Wij helpen je daar graag bij met een bibliotheek vol handige artikelen, checklists, video's en nog veel meer. Zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Spaarvormen

Meer rendement uit je spaargeld halen? Dat kan door voor een andere spaarvorm te kiezen. Lees hier alles over de verschillen.

Gezamenlijke spaarrekening

Samenwonen? Gefeliciteerd! Maar zorg wel dat alles goed geregeld is. Die gezamenlijke spaarrekening bijvoorbeeld.

Pensioen aanvullen

Wil jij straks onbezorgd kunnen genieten van je pensioen? Daar helpen we je graag bij met deze handige tips.

Veelgestelde vragen

Kan ik een spaarrekening openen zonder betaalrekening?
Bij Knab geloven we in een totaalpakket, een volledig overzicht van jouw financiën zodat je het beste uit je geld kunt halen. Daarom krijg je bij ons zoveel spaar- en betaalrekeningen als je wilt en zo nodig een creditcard in één pakket. Op die manier kunnen wij jou handige tips en alerts geven om meer rendement uit je spaargeld te halen. Als je onnodig rood staat bijvoorbeeld, of als de rente ergens anders (tijdelijk) hoger is. Om die reden is het niet mogelijk om alleen een spaarrekening te openen.
Hoe vaak verandert de spaarrente?
In principe kan de spaarrente elke dag veranderen, maar dat gebeurt natuurlijk niet. Als je kiest voor een flexibele rente, kunnen we je echter niet garanderen dat de rente voor een bepaalde periode gelijk blijft. Wel is het zo dat we er bij Knab alles aan doen om de rente zo stabiel mogelijk te houden.
Wat is een variabele rente?
Een variabele rente kan iedere dag wisselen. Dit betekent dat je geen zekerheid hebt over de rente die je ontvangt. Als je kiest voor flexibel of kwartaal sparen bij Knab, ontvang je een flexibele rente. Kies je voor deposito sparen, dan krijg je wel een vaste rente en weet je dus waar je op kunt rekenen.
Hoe lang duurt het om een spaarrekening te openen?
Dat verschilt per bank. Heb je een bankrekening bij Knab, dan open je een extra spaarrekening in slechts een paar kliks.
Wat is het verschil tussen flexibel, kwartaal en deposito sparen?
Het grootste verschil zit hem in de spaarrente en hoe lang jij je geld kunt missen. Zo krijg je bij deposito sparen een flink hogere rente, maar staat je geld voor een bepaalde periode vast. Bij kwartaal sparen kun je in principe altijd bij je geld, maar krijg je een bonusrente als je het laat staan. En bij flexibel sparen krijg je alleen de basisrente.
Kan ik ook een zakelijke spaarrekening openen?
Jazeker! Heb je Knab Zakelijk, dan openen je zonder extra kosten zoveel spaarrekeningen als je wilt. Zo spaar je zakelijk ook mét rente.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Knab? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Je geld is veilig

Je geld is veilig

Knab is onderdeel van Aegon Bank N.V. Je geld is gedekt door het depositogarantiestelsel.

Van 8 tot 22 uur bereikbaar

Wij staan dagelijks voor je klaar. We zorgen altijd dat je direct contact hebt met één van onze mensen.