Onze maatschappelijke rol

  • Inzicht creëren in financiën
  • Investeren in hypotheken en leningen voor consument en ondernemer
  • Verantwoord beleggen

Online bank met impact

Bij Knab beseffen we dat we met ons handelen veel impact hebben op het leven van mensen en op de wereld om ons heen. Ontdek hoe we onze maatschappelijke rol als online en menselijke bank invullen.

We zijn er voor onze klanten

Een onbezorgd gevoel over je geldzaken

Knab is opgericht om klanten – wat betreft het regelen van hun geldzaken - een onbezorgd gevoel te geven. De overheid trekt zich op dit gebied steeds verder terug. Een deel van je pensioen moet je bijvoorbeeld zelf regelen, belastingregels veranderen continu en sinds corona weten we allemaal dat je financiële toekomst in een klap kan veranderen. Dit kan complexe situaties en onrust opleveren.


Financiële touwtjes zelf in handen

Met persoonlijke service, duidelijke informatie, slimme algoritmes en producten en diensten waar je echt iets aan hebt, ruimt Knab die complexiteit voor je uit de weg. Ook de ca. 290.000 ondernemers die bij ons bankieren, helpen we continu. Bijvoorbeeld met online seminars over je de belastingaangifte, aantrekkelijke deals met partners en een bibliotheek vol aan informatieve artikelen. Met een goed inzicht in – en grip op - je financiën, kun je weloverwogen keuzes maken en heb je de financiële touwtjes zelf in handen.

Duurzaamheid

"Bij Knab staat de ‘K’ van klant voorop. Een bewuste keuze. Banken die zichzelf vooropplaatsen zijn er al genoeg. Ik was het zat dus heb er zelf maar eentje opgericht."

René Frijters, oprichter Knab

René Frijters

Wij zijn er voor de wereld om ons heen

Dit doen we met je spaargeld

Knab stelt het belang van de klant voorop, maar dat betekent niet dat we onze ogen sluiten voor de rest van de wereld. Een deel van het geld dat we namens onze klanten beheren, investeren we. We gaan voorzichtig en verantwoord om met het geld dat we in beheer krijgen. 

Zo investeren we het grootste deel in Nederlandse (consumenten)hypotheken. Dit gaat voornamelijk om hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Omdat de risico’s daarbij laag liggen. Daarnaast investeren we in zowel staats- en bedrijfsobligaties als in consumenten- en mkb-leningen. Zo helpen we met het spaargeld van onze klanten indirect mensen aan een huis of ondernemers om hun bedrijf te laten groeien

Beleggen en geld

Hier investeren we wel en niet in

Knab investeert in bedrijven die zich actief inzetten om hun impact op klimaatverandering te beperken. Investeren we in een bedrijf en zien we dat hun duurzaamheidsbeleid beter kan? Dan spreken we ze daarop aan. Willen ze niet veranderen? Dan kunnen we besluiten om de investering te stoppen. Knab investeert nooit in de tabaksindustrie, palmolieproducenten of bedrijven die investeren in energieopwekking op basis van kolen. Vanzelfsprekend investeren we alleen in bedrijven die zich aan alle relevante wet- en regelgeving houden. Een overzicht van de bedrijven die wij uitsluiten, vind je op onze uitsluitingslijsten

Lees meer over ons Verantwoord beleggen beleid
Schild

Dit doen we met je belegd vermogen

Klanten kunnen hun geld ook laten beleggen via Knab Beheerd Beleggen. Dat geld wordt – volgens een vooraf vastgesteld risicoprofiel – belegd door onze experts.

Als toonaangevende financiële instelling maken we duidelijke keuzes voor verantwoord beleggen. Hierbij focussen we ons op bedrijven die verantwoord omgaan met mensenrechten, wapens, volksgezondheid en milieu. Bedrijven die zich bezighouden met kolenwinning of controversiële wapens worden bijvoorbeeld uitgesloten. Ook investeren we niet in staatsobligaties – of andere leningen – van landen die de mensenrechten schenden.

Lees waarin we beleggen
Slot