Arbeidsongeschikt-heidsverzekering

 • Onafhankelijke vergelijking van vrijwel alle verzekeraars
 • Afsluiten met of zonder advies van een onafhankelijk adviseur
 • 10% korting voor Knab-klanten 

Via onze partner Yezzer

AOV afsluiten of oversluiten mét voordeel

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) krijg je een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt door ziekte of een ongeval. Zo weet je zeker dat je ook in slechtere tijden een inkomen hebt. Sluit je AOV af of over en profiteer van een exclusieve Knab-korting.
Knab werkt samen met Yezzer voor AOV

Vrijblijvend AOV's vergelijken via Yezzer

Via onze partner Yezzer vergelijk je vrijblijvend premies van vrijwel alle aanbieders in de markt. En heb je een voordelige AOV gevonden die past bij jouw persoonlijke situatie? Dan sluit je deze eenvoudig af, met of zonder advies van een deskundige adviseur. Net wat jouw voorkeur heeft.

Wat kost een AOV?

Voor het afsluiten van een AOV betaal je bij Yezzer eenmalig € 249 afsluitkosten. Kies je voor advies, dan komt daar € 15 per maand beheervergoeding bovenop. Zonder advies is dit € 5 per maand. Daarnaast betaal je elke maand premie bij de verzekeraar.

Extra voordeel voor Knab-klanten

Als je een AOV afsluit via Yezzer krijg je 10% korting op de afsluitkosten. Het geld krijg je teruggestort op je Knab-rekening.


Vergelijk premies    Yezzer is erkend als partner

Een stappenplan

Zo vergelijk je AOV-premies

 1. Vul je (bedrijfs)gegevens in

 2. Kies het bedrag dat je wilt verzekeren en het gewenste eigen risico

 3. Bekijk het overzicht met voordeligste AOV's op basis van jouw gegevens

 4. Kies een AOV en sluit 'm direct af, met of zonder advies

Veelgestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd tegen inkomensverlies wanneer je arbeidsongeschikt raakt door ziekte, een ongeval of een zwangerschap. Handig, want als ondernemer of zzp'er kun je niet gebruikmaken van een financieel vangnet vanuit de overheid of een werkgever.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering betaal je:

 • Eenmalig een bedrag voor het afsluiten van de verzekering
 • Advieskosten wanneer je advies inwint bij een adviseur
 • Eventueel: servicekosten
 • Een maandelijkse of jaarlijkse premie
 • De advies-, afsluit- en servicekosten verschillen per tussenpersoon of adviseur. De hoogte van de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering hangt af van een aantal factoren, namelijk:

 • Jouw beroep
 • Het verzekerde bedrag
 • Het eigen risico
 • De dekking
 • Of je bij arbeidsongeschiktheid ander werk wilt doen
 • (Eind-)leeftijd
 • Het verzekerde bedrag en de uitkering
 • Wil je weten wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering jou kost? Met de Vergelijkerstool van onze partner Yezzer krijg je inzicht in premies van vrijwel alle aanbieders in de markt. Dit ontvang je via de e-mail!

  Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers verplicht?

  Op dit moment is een arbeidsgeschiktheidsverzekering niet verplicht. In het nieuwe pensioenakkoord staat echter wel dat zzp'ers zich in de toekomst verplicht moeten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Maar hoe die verplichte AOV eruit komt te zien, en hoe het werkt, is nog onduidelijk.

  Hoe kan ik contact opnemen met Yezzer of Aegon?

 • Heb je een vraag over de AOV via Yezzer? Je kunt contact opnemen via 088-9392520 of info@Yezzer.nl
 • Heb je een vraag over de AOV van Aegon? Je kunt contact opnemen via 088 344 0053 (ma t/m vr 8:30 - 17:30) of deze pagina.
 • Waarom betaal ik afsluitkosten, advieskosten en een servicevergoeding voor een AOV?

  Als je een AOV aanvraagt, betaal je eenmalig een bedrag voor het afsluiten van de verzekering. Dit zijn bemiddelingskosten voor de tussenpersoon of adviseur.

  Vóór 2013 betaalde je de afsluitkosten indirect. Een tussenpersoon of adviseur ontving namelijk een vergoeding - de zogenoemde provisie - van de verzekeringsmaatschappij, wanneer ze een verzekering hadden verkocht. Deze provisie werd vervolgens opgeteld bij de premie die je voor je AOV betaalde.

  Sinds 2013 geldt er echter een provisieverbod voor sommige verzekeringen. In plaats daarvan betaal je nu zelf direct afsluitkosten. Het voordeel is dat je precies weet waarvoor je betaalt als je een AOV afsluit.

  De AOV is een complex product. Wil je advies van een adviseur voordat je een AOV afsluit? Dan betaal naast de afsluitkosten ook advieskosten. Een goede adviseur neemt jouw situatie onder de loep, bekijkt alle relevante opties en geeft op basis daarvan een eerlijk advies. Vaak ontvang je hierbij een adviesrapport op maat.

  Daarnaast krijg je in sommige gevallen te maken met een servicevergoeding. Een tussenpersoon of adviseur heeft namelijk zorgplicht. Wanneer je servicekosten betaalt, checkt de adviseur regelmatig of de verzekering nog bij je past.

  Hoe werkt de korting op de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

  Alle verzekeringen via Yezzer worden aangeboden in een collectief. Dat levert jou direct voordeel op: een collectiviteitskorting op je premie die kan oplopen tot 10%. Via Knab krijg je daarnaast 10% korting op de eenmalige advies- en bemiddelingskosten. Extra voordelig dus!

  Wanneer je ervoor kiest om de AOV van Aegon direct via Knab te regelen, krijg je tot € 300 korting op je advieskosten. De advieskosten zijn dan € 450 in plaats van € 750. Alle eerdergenoemde kortingspercentages vervallen in dit geval.

  Waarom werkt Knab samen met partners Yezzer en Aegon?

  Knab wilt klanten op financieel gebied verder helpen. Daarom werken we samen met partners die interessante producten aanbieden. Deze partners worden zorgvuldig geselecteerd. Zo vinden we het vooral belangrijk dat een partner dezelfde hoge eisen stelt aan servicegerichtheid en dienstverlening als wij doen.

  We werken samen met Yezzer, omdat ze een voordelige onafhankelijke vergelijker en adviseur zijn. Ze hebben een breed aanbod en werken uitsluitend met gecertificeerde adviseurs. Aegon heeft voor de prijs van de AOV een waardering van 5 sterren in de MoneyView Productrating. Dat wil zeggen dat ze een scherp tarief hebben en een bovengemiddeld ruim acceptatiebeleid voeren.

  Weten waarom Knab samenwerkt met partners en wat het voordeel ervan is voor jou? Je leest het op onze partnerpagina.

  Wat kan ik verwachten van een adviesgesprek bij Yezzer en Aegon?

  Kies je voor advies bij verzekeringsadviseur van Yezzer? Dan beantwoord je eerst een aantal vragen in een veilige, online omgeving. Hierbij krijg je uitleg over verschillende zaken die invloed kunnen hebben op jouw situatie. Van de deskundige adviseurs van Yezzer ontvang je vervolgens een adviesrapport op maat. Als je wilt, kun je tot slot nog een online of telefonisch gesprek inplannen met één van de adviseurs.

  Komt Aegon als beste uit de vergelijking? Dan kun je een adviesgesprek aanvragen bij een adviseur van Aegon of bij een onafhankelijk adviseur in de buurt. Afhankelijk van je keuze, is het gesprek telefonisch of op kantoor. Wanneer je je gegevens en voorkeuren achterlaat, wordt er binnen twee dagen contact met je opgenomen.

  Korting op de AOV van Aegon

  Komt de Aegon AOV als beste uit de vergelijking? Sluit deze dan direct af bij Aegon en krijg via Knab tot € 300 korting op de advies- en bemiddelingskosten. Je betaalt dan eenmalig € 450 afsluitkosten en je hebt verder geen maandelijkse kosten. Als je gebruikmaakt van deze actie, vervallen alle eerdergenoemde kortingspercentages.


  Vraag adviesgesprek aan

  Vind alle informatie over de AOV in de Knab Bieb

  Heb je - net als veel andere ondernemers en zzp'ers - vragen over de AOV? Vind het antwoord in onze bibliotheek vol handige artikelen, video's en nog veel meer. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

  Waarom een AOV?

  Het kan slim zijn om een AOV af te sluiten. Waarom en in welke situatie, dat lees je hier.

  Lees meer

  AOV aftrekbaar of niet?

  Het antwoord is: ja! De premie is fiscaal aftrekbaar. In dit artikel lees je wat je verder moet weten over AOV en belasting.

  Lees meer

  Vergelijk AOV's

  Let bij het vergelijken op deze acht punten. Zo weet je dat je een goede AOV afsluit, maar niet te veel betaalt.

  Lees meer

  Goed om te weten

  Bij Knab kiezen we heel zorgvuldig onze partners uit. Daarbij werken we alleen samen met partijen die qua service en dienstverlening dezelfde hoge eisen stellen als dat wij doen. Desondanks zijn we niet verantwoordelijk voor de dienstverlening van onze partners. Als je vragen of klachten hebt over Yezzer of Aegon, kun je rechtstreeks contact met deze partijen opnemen. Uiteraard kun je ons ook feedback geven via de feedback-knop op deze pagina.