Voorwaarden

Dit wijzigde er recent

  • In artikel 8 van de Productvoorwaarden staan nieuwe voorwaarden voor het afgeven van een machtiging voor een incasso. We faciliteren niet meer het afgeven van een Digitale Incassomachtiging. Op een andere wijze een machtiging afgeven tot incasso bij bedrijven is nog wel mogelijk. Bekijk bij het bedrijf waar je je product of dienst wil afnemen, welke overige betaalmogelijkheden ze bieden. Daar is Knab niet bij betrokken. Het blijft mogelijk om via Knab een Machtiging voor Zakelijke Incasso (SEPA B2B) af te geven.
  • In artikel 2 van de Productvoorwaarden staan de voorwaarden voor de nieuwe betaalpas. Je kunt straks per betaalrekening kiezen voor een betaalpas van gerecycled plastic, een digitale betaalpas of geen betaalpas. De pincode die hoort bij de plastic betaalpas kun je wijzigen via je Knab App. Daar kun je ook je betaalpas (de)blokkeren.
  • In artikel 3.2 van de Productvoorwaarden is een online betaling in een webshop toegevoegd aan opdrachten die je kunt goedkeuren. Je kunt straks online betalen met je betaalpas, net zoals dat nu ook kan met iDEAL, Apple Pay en Google Pay.
  • In artikel 3.7 van de Productvoorwaarden staat dat we in bepaalde situaties een deel van de bestedingsruimte op je betaalrekening reserveren voor betalingen. Bijvoorbeeld als je een auto huurt of een hotelkamer reserveert.
  • In de Algemene Voorwaarden zijn wijzigingen doorgevoerd in artikel 9.1 en 10.1. Daarin is de CVC-code - die je gebruikt voor online betalingen met de nieuwe betaalpas - toegevoegd als veiligheidscode.
  • In de Algemene Voorwaarden en de Productvoorwaarden staat nu ook dat je kunt betalen met Google Pay en in het OV kunt in- en uitchecken met je betaalpas. Daarnaast is artikel 19 - van de Productvoorwaarden Zakelijk Betalen - over de Knab Boekhoudkoppeling geüpdatet.

Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden Knab


Algemene Bankvoorwaarden

Algemene Bankvoorwaarden (ABV)

De Consumentenbond heeft bekend gemaakt dat het wettelijke niveau van consumentenbescherming inmiddels zo hoog is dat afspraken met brancheorganisaties over tweezijdige (= door de Consumentenbond goedgekeurde) algemene voorwaarden niet meer nodig zijn. Daarom heeft de Consumentenbond per 1 januari 2024 zijn verbondenheid aan alle lopende tweezijdige algemene voorwaarden beëindigd. De Consumentenbond is vanaf deze datum niet meer betrokken bij de ABV. Dit geldt niet alleen voor de ABV maar voor alle circa zestig met brancheorganisaties afgesproken tweezijdige algemene voorwaarden. Voor alle duidelijkheid: De inhoud van de ABV verandert niet. Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de site van de Consumentenbond Tweezijdige voorwaarden en Q&A.


Knab Plus (privé en gezamenlijk)

Betalen

Productvoorwaarden Betalen

Productovereenkomst Knab Betalen

Productovereenkomst Knab Roodstand

Sparen

Productvoorwaarden Sparen

Productovereenkomst Knab Sparen (Flexibel Sparen)

Productovereenkomst Knab Deposito

Misschien vind je dit ook interessant

Rente en tarieven