Wat levert beleggen op?

Bereken je rendement

Benieuwd wat er aan beleggen te verdienen valt? Onderstaande tool geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten.


TOOL

Hoe deden wij het de afgelopen jaren?

Het rendement van Knab Beheerd Beleggen

Hieronder zie je de rendementen van Knab Beheerd Beleggen per jaar, van de afgelopen x jaren. We hebben onderscheid gemaakt tussen de vier risicoprofielen.

TABEL

Welke factoren beïnvloeden je rendement?

Hoeveel beleggen je oplevert, hangt af van verschillende dingen. Onderstaande factoren hebben allemaal invloed op je rendement.

Hoe de markt presteert

Je rendement wordt door een groot deel bepaald door hoe de financiële markten het doen. Gaat het goed, dan kun je een hoger rendement verwachten. Gaat het slecht, kan je rendement minder - of zelfs negatief - zijn.

Hoeveel risico je neemt

Om je geld te laten groeien, moet je risico nemen. En hoeveel risico je neemt, heeft invloed op je rendement. Neem je veel risico, is de kans op rendement groter. Tegelijkertijd vergroot je ook de kans dat je geld verliest.

Dit zijn de risico's van beleggen

Hoeveel geld je belegt

Je inleg bepaalt hoeveel rendement je kunt verwachten. Niet in percentages, maar wel in absolute getallen. 4% rendement over € 100 staat gelijk aan een kopje koffie; met 4% over € 10.000 koop je een espressomachine.

Hoe hoog je kosten zijn

Je kosten hebben direct invloed op je rendement. Stel, je rendement is in een bepaald jaar 3% en je jaarlijkse kosten zijn 1% over je saldo, houd je 2% rendement over. Hoe lager je kosten, hoe meer je geld kan groeien.

Lees meer over de kosten

Periodiek beleggen

Je geld sneller laten groeien?

De voordelen van periodiek inleggen

Als je periodiek geld inlegt, groeit je saldo niet alleen sneller, je profiteert ook van schommelende beurskoersen. Weten hoe dat werkt?

Lees over periodiek beleggen

Eenvoudig met de Knab App

Altijd en overal je rendement checken

Even snel kijken hoe het met je beleggingen gaat? Via de Knab App heb je altijd inzicht in jouw rendement, de kosten die je maakt en de opbouw van je portefeuille!

Meer over de Knab App

Beleggen in de Knab App

Zet je geld aan het werk

Begin nu met beleggen

  1. Open de Knab App

  2. Klik op het plusteken rechtsboven en kies voor Knab Beheerd Beleggen

  3. Beantwoord de vragen over je kennis en ervaring


Open direct Download de Knab App

Veelgestelde vragen over rendement

Wat is het verschil tussen bruto en netto rendement?
Het bruto rendement is het rendement van je beleggingen. Om te kunnen beleggen, maak je echter kosten. Het netto rendement bereken je door de kosten die je hebt gemaakt af te trekken van de opbrengst van je beleggingen. Het netto rendement is dus het bedrag dat je uiteindelijk overhoudt. We leggen het graag uit met een voorbeeld. Stel: je bruto rendement is € 1.000 en je hebt € 100 aan kosten. Je netto rendement is dan € 900.
Wat is rendement op je beleggingen?
Je rendement is de winst of het verlies dat je met beleggen maakt. Stel: je begint met € 2.500 en je maakt daar aan het eind van de rit € 3.000 van. Dan heb je € 500 winst behaald. Dat is dus een rendement van 20%!
Wat is het gemiddeld rendement bij beleggen?
Hoe wordt rendement bij Knab Beheerd Beleggen bepaald?
Het rendement dat je bij Knab Beheerd Beleggen behaalt, wordt bepaald door het koersresultaat op je beleggingen, eventueel uitgekeerde en herbelegde dividenden en de door ons betaalde rente over het saldo op je beleggingsrekening. In de Knab App volg je eenvoudig je daadwerkelijk behaalde rendement. Ook ontvang je na afloop van ieder kwartaal een update over de behaalde resultaten.
Welke invloed heeft mijn risicoprofiel op mijn rendement?
Het verwachte rendement is per risicoprofiel verschillend. Over het algemeen geldt: hoe meer risico je neemt, hoe groter de kans is op een hoger rendement. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Dit vind je misschien ook interessant