Bereken je rendement

Benieuwd wat beleggen je kan opleveren? Bereken hier welk rendement je kunt verwachten met Knab Beheerd Beleggen.

Je verwachte rendement

Bereken wat beleggen je kan opleveren

Beleggen doe je uiteraard om je geld te laten groeien. Benieuwd wat er aan beleggen te verdienen valt? Onderstaande tool geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten.

Hoe deden wij het de afgelopen jaren?

Het rendement van Knab Beheerd Beleggen

Hieronder zie je de jaarlijkse nettorendementen (na aftrek van kosten) van onze beleggingsfondsen, van de afgelopen jaren. Hoeveel rendement je behaalt, hangt af van hoeveel risico je neemt. We tonen daarom de rendementen per risicoprofiel.

Risicoprofiel2018201920202021202220232024
(t/m 31-05)
Gemiddeld
sinds 2018
Defensief-3,57%11,55%3,61%6,27%-14,68%10,50%2,22%2,00%
Neutraal-5,01%15,38%4,33%11,15%-15,25%12,26%3,87%3,36%
Offensief-6,44%19,21%5,06%16,02%-15,81%14,02%5,52%4,73%
Zeer offensief-7,87%23,04%5,78%20,89%-16,38%15,78%7,18%6,09%

Goed om te weten: De resultaten van 2018 en 2019 zijn van de huidige beleggingsfondsen. Deze waren destijds nog geen onderdeel van Knab Beheerd Beleggen. In het verleden behaalde resultaten vormen geen indicatie voor toekomstige rendementen.

Welke factoren beïnvloeden je rendement?

Hoeveel beleggen je oplevert, hangt af van verschillende dingen. Onderstaande factoren hebben allemaal invloed op je rendement.

Hoe de markt presteert

Hoe de markt presteert

Je rendement wordt door een groot deel bepaald door hoe de financiële markten het doen. Gaat het goed, dan kun je een hoger rendement verwachten. Gaat het slecht, dan kan je rendement minder - of zelfs negatief - zijn.

Hoeveel geld je belegt

Hoeveel geld je belegt

Je inleg bepaalt hoeveel rendement je kunt verwachten. Niet in percentages, maar wel in absolute getallen. 4% rendement over € 100 staat gelijk aan een kopje koffie; met 4% over € 10.000 koop je een espressomachine.

Hoeveel risico je neemt

Hoeveel risico je neemt

Om je geld te laten groeien, moet je risico nemen. Hoe meer risico je neemt, hoe hoger je rendement als het goed gaat op de beurs en hoe groter je verlies als de beurzen het slecht doen.

Dit zijn de risico's van beleggen >

De kosten die je betaalt

De kosten die je betaalt

Je kosten hebben direct invloed op je rendement. Stel, je rendement is in een bepaald jaar 3% en je jaarlijkse kosten zijn 1% over je saldo, houd je 2% rendement over. Daarom houden we onze kosten zo laag mogelijk.

Lees meer over de kosten >

Ga je voor extra rendement?

De voordelen van maandelijks bijstorten

Als je periodiek geld bijstort, groeit je saldo sneller en kan je meer rendement behalen. Maar je beschermt jezelf ook beter tegen schommelende beurskoersen. Weten hoe periodiek beleggen werkt?

Meer over periodiek beleggen
Beleggen en geld

Begin vandaag nog met beleggen

Openen is zo geregeld

  1. Open de Knab App (zorg dat je Knab App up-to-date is)
  2. Tik onderin op het winkelmand-icoontje en selecteer 'Beheerd beleggen' 
  3. Tik op 'Open gratis' en beantwoord de vragen over je kennis en ervaring

Veelgestelde vragen over rendement

Wat is het verschil tussen bruto en netto rendement?

Het bruto rendement is het rendement van je beleggingen. Om te kunnen beleggen, maak je echter kosten. Het netto rendement bereken je door de kosten die je hebt gemaakt af te trekken van de opbrengst van je beleggingen. Het netto rendement is dus het bedrag dat je uiteindelijk overhoudt. We leggen het graag uit met een voorbeeld. Stel: je bruto rendement is € 1.000 en je hebt € 100 aan kosten. Je netto rendement is dan € 900.

Wat is rendement op je beleggingen?

Je rendement is de winst of het verlies dat je met beleggen maakt. Stel: je begint met € 2.500 en je maakt daar aan het eind van de rit € 3.000 van. Dan heb je € 500 winst behaald. Dat is dus een rendement van 20%.

Let op: dit is een fictief rendement. Het gemiddelde rendement bij Knab vind je op deze pagina of in de handleiding Knab Beheerd Beleggen. Onthoud dat dit slechts een indicatie is van wat je kan verwachten. Aan beleggen zijn kosten en risico’s verbonden. Rendementen kunnen flink tegenvallen en je inleg kan zelfs geheel verloren gaan.

Hoe wordt rendement bij Knab Beheerd Beleggen bepaald?

Het rendement dat je bij Knab Beheerd Beleggen behaalt, wordt bepaald door het koersresultaat op je beleggingen, eventueel uitgekeerde en herbelegde dividenden en de door ons betaalde rente over het saldo op je beleggingsrekening. In de Knab App volg je eenvoudig je daadwerkelijk behaalde rendement. Ook ontvang je na afloop van ieder kwartaal een update over de behaalde resultaten.

Welke invloed heeft mijn risicoprofiel op mijn rendement?

Het verwachte rendement is per risicoprofiel verschillend. Over het algemeen geldt: hoe meer risico je neemt, hoe groter de kans is op een hoger rendement. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Dit vind je misschien ook interessant

Meer over beleggen

Start vandaag met beleggen