Waarin beleggen we?

  • Zorgvuldig geselecteerd door experts van Knab
  • Wereldwijd gespreid voor minder risico
  • Verantwoord belegd met oog voor duurzaamheid

Slim en verantwoord beleggen bij Knab

Onze experts beleggen je geld op een slimme en verantwoorde manier, waardoor je niet te veel risico loopt. Ontdek waarin ze voor je beleggen en waarom.

We wedden niet op één paard

Een uitgebalanceerd beleggingsmandje

Met Knab Beheerd Beleggen beleg je in beleggingsfondsen. Dit kun je zien als een 'beleggingsmandje' - zorgvuldig samengesteld door onze experts - met daarin een mix van verschillende beleggingen. Bijvoorbeeld aandelen en obligaties, maar ook vastgoed en grondstoffen. Van alles wat dus. In de tabel zie je een voorbeeld van de spreiding binnen ons neutraal risicoprofiel.

Lees meer over onze beleggingsfondsen > 

Tabel Knab beleggen

EEN PAAR VOORBEELDEN

Waarin beleggen we?

Aandelen

We beleggen voor jou in aandelen van bedrijven over de hele wereld, waaronder bekende namen als Apple, Amazon, Facebook en Tesla*.

Obligaties

We beleggen veel in Europese en Amerikaanse obligaties, waaronder de betrouwbare Duitse en Franse staatsobligaties en leningen aan bedrijven zoals Coca-Cola en Netflix*.

Vastgoed

We beleggen niet in fysieke stenen, maar in beursgenoteerde vastgoedbedrijven. Zo beleg je indirect in bijvoorbeeld kantoren, winkels en woningen.

Grondstoffen

Grondstoffen maken je beleggingsportefeuille compleet. Ze zijn een goede investering omdat ze schaars zijn en altijd gevraagd. Denk aan landbouw, energiewinning en (edel)metalen.

*De samenstelling van de fondsen waarin we voor je beleggen kan wijzigen.

WAAROM ZOVEEL SPREIDING?

Meer spreiding = minder risico

Spreiden is belangrijk. Met een goed gespreide beleggingsportefeuille ben je beter beschermd tegen het schommelen van de beurskoersen - en blijft je vermogen stabieler. Bij Knab Beheerd Beleggen spreiden we meer dan gemiddeld.

Hoe we je inleg precies spreiden over de verschillende beleggingen, hangt af van je risicoprofiel. Deze stellen we samen vast als je bij Knab gaat beleggen.

ONLINE BANK MET IDEALEN

Knab staat voor verantwoord beleggen

We zoeken niet alleen goede financiële rendementen voor onze klanten; we beleggen ook op een manier die een positieve invloed heeft op het milieu en op sociale en maatschappelijke omstandigheden. We investeren bijvoorbeeld uit principe niet in de tabaksindustrie en in palmolie. En we stimuleren onze werknemers om keuzes te maken waarin de belangen van onze klanten, het milieu en de maatschappij samenkomen.

Lees meer over ons Verantwoord beleggen beleid
Verantwoord beleggen bij Knab

Veelgestelde vragen

Wat zijn aandelen?

Een aandeel is een bewijs van deelname in het vermogen van een onderneming. Wanneer je een aandeel koopt, koop je in principe een klein stukje van een bedrijf. Je wordt dan dus mede-eigenaar. Hoe meer aandelen je koopt, hoe groter je deel in het bedrijf wordt. De meeste bedrijven keren elk jaar een deel van de winst uit aan hun aandeelhouders, dat noem je ook wel dividend.

Bedrijven gebruiken het geld dat ze ontvangen door uitgifte van aandelen om bijvoorbeeld investeringen te doen of schulden af te lossen. Gaat het goed met een bedrijf? Dan stijgt de waarde van het bedrijf en waarschijnlijk ook jouw aandeel. Je kunt jouw aandeel dan verkopen voor een hogere prijs dan jij ervoor betaald hebt. Maar andersom geldt dat ook. Als het bedrijf minder waard wordt, daalt de waarde van je aandeel. Dat is een risico van beleggen.

Wat zijn beleggingsfondsen?

Een beleggingsfonds is een samengesteld pakket met daarin (een mix van) verschillende producten waar je in kunt beleggen. Dit kunnen bijvoorbeeld aandelen, obligaties, vastgoed of grondstoffen zijn - of een combinatie daarvan. Een beleggingsfonds wordt samengesteld en beheerd door een fondsbeheerder. Bij Knab bestaat een beleggingsfonds altijd uit verschillende categorieën, waardoor je de risico's spreidt.

Wat zijn obligaties?

Een obligatie is een lening die wordt uitgegeven door een bedrijf of door de overheid. Als je een obligatie koopt, leen je geld uit en ontvang je in ruil daarvoor couponrente. Er bestaan meerdere soorten obligaties. De meest voorkomende soort zijn staatsobligaties en bedrijfsobligaties. In dit artikel op de Knab Bieb lees je hoe je winst maakt op obligaties.

Wie beheert de fondsen waarin in beleg?

Wij beleggen jouw geld in verschillende beleggingsfondsen. Deze fondsen worden beheerd door Aegon Asset Management.

LAAT JE GELD VOOR JE WERKEN

Begin nu met beleggen

  1. Open de Knab App (zorg dat je Knab App up-to-date is)
  2. Klik rechtsboven op + en kies voor Beheerd Beleggen
  3. Beantwoord de vragen over je kennis en ervaring

Privé beleggen als zzp’er

Dat doe je bij Knab heel gemakkelijk binnen je zakelijk pakket. Zo profiteer je ook als zzp’er van de voordelen van beleggen, zonder dat je een particuliere rekening hoeft te openen.

Ontdek het gemak

Dit vind je misschien ook interessant

Meer over beleggen