Waarin we beleggen

 • Zorgvuldig geselecteerd door onze experts
 • Wereldwijd gespreid voor minder risico
 • Verantwoord belegd met oog voor duurzaamheid

Knab staat voor verantwoord beleggen

We gaan niet alleen voor een goed rendement voor onze klanten; we beleggen ook op een manier die een positieve invloed heeft op het milieu en op sociale en maatschappelijke omstandigheden. Zo investeren we bijvoorbeeld uit principe niet in de tabaksindustrie en in palmolie. 

Meer over verantwoord beleggen
Verantwoord beleggen bij Knab

Hierin beleggen we voor je

Aandelen

Aandelen

We beleggen voor jou in aandelen van bedrijven over de hele wereld, waaronder bekende namen als Apple, Amazon en Microsoft*.

Obligaties

Obligaties

We beleggen veel in Europese en Amerikaanse obligaties, waaronder Duitse en Franse staatsobligaties en leningen aan bedrijven zoals Coca-Cola en Netflix*.

Vastgoed

Vastgoed

We beleggen niet in fysieke stenen, maar in beursgenoteerde vastgoedbedrijven. Zo beleg je indirect in bijvoorbeeld kantoren, winkels en woningen.

Grondstoffen

Grondstoffen

Grondstoffen maken je portefeuille compleet. Ze zijn een goede investering omdat ze schaars zijn en altijd gevraagd. Denk aan landbouw, energiewinning en (edel)metalen.

*De samenstelling van de fondsen waarin we voor je beleggen kan wijzigen.

Vandaag nog beginnen met beleggen?

> Bekijk je opties bij Knab

Een uitgebalanceerd beleggingsmandje

Om je geld zo goed mogelijk te beleggen, maken we gebruik van beleggingsfondsen. Dit kun je zien als 'beleggingsmandjes' - zorgvuldig samengesteld door onze experts - met daarin een mix van aandelen, obligaties, vastgoed en grondstoffen. Van alles wat dus.


Bekijk onze beleggingsfondsen

Wereldwijde spreiding

Spreiden is belangrijk. Met een goed gespreide beleggingsportefeuille ben je beter beschermd tegen het schommelen van de beurskoersen - en blijft je vermogen stabieler. Bij Knab Beheerd Beleggen spreiden we meer dan gemiddeld.

Hoe we je inleg precies spreiden over de verschillende beleggingen, hangt af van je risicoprofiel. Deze stellen we samen vast als je bij Knab gaat beleggen.

Welke manier van beleggen past bij jou?

Knab Pensioenbeleggen

Knab Pensioenbeleggen

Beleggen met belastingvoordeel

 • Slim en verantwoord belegd
 • Profiteer van belastingvoordeel
 • Je saldo staat vast tot je pensioen
 • Betaal € 40 openingskosten 
Meer info
Knab Beheerd Beleggen

Knab Beheerd Beleggen

Flexibel beleggen voor later

 • Slim en verantwoord belegd
 • Je saldo is vrij opneembaar
 • Je kan beleggen vanaf elk bedrag
 • Openen is gratis
Meer info

Veelgestelde vragen

Wat zijn aandelen?

Een aandeel is een bewijs van deelname in het vermogen van een onderneming. Wanneer je een aandeel koopt, koop je in principe een klein stukje van een bedrijf. Je wordt dan dus mede-eigenaar. Hoe meer aandelen je koopt, hoe groter je deel in het bedrijf wordt. De meeste bedrijven keren elk jaar een deel van de winst uit aan hun aandeelhouders, dat noem je ook wel dividend.

Bedrijven gebruiken het geld dat ze ontvangen door uitgifte van aandelen om bijvoorbeeld investeringen te doen of schulden af te lossen. Gaat het goed met een bedrijf? Dan stijgt de waarde van het bedrijf en waarschijnlijk ook jouw aandeel. Je kunt jouw aandeel dan verkopen voor een hogere prijs dan jij ervoor betaald hebt. Maar andersom geldt dat ook. Als het bedrijf minder waard wordt, daalt de waarde van je aandeel. Dat is een risico van beleggen.

Wat zijn beleggingsfondsen?

Een beleggingsfonds is een samengesteld pakket met daarin (een mix van) verschillende producten waar je in kunt beleggen. Dit kunnen bijvoorbeeld aandelen, obligaties, vastgoed of grondstoffen zijn - of een combinatie daarvan. Een beleggingsfonds wordt samengesteld en beheerd door een fondsbeheerder. Bij Knab bestaat een beleggingsfonds altijd uit verschillende categorieën, waardoor je de risico's spreidt.

Wat zijn obligaties?

Een obligatie is een lening die wordt uitgegeven door een bedrijf of door de overheid. Als je een obligatie koopt, leen je geld uit en ontvang je in ruil daarvoor couponrente. Er bestaan meerdere soorten obligaties. De meest voorkomende soort zijn staatsobligaties en bedrijfsobligaties. In dit artikel op de Knab Bieb lees je hoe je winst maakt op obligaties.

Wie beheert de fondsen waarin in beleg?

Wij beleggen jouw geld in verschillende beleggingsfondsen. Deze fondsen worden beheerd door Aegon Asset Management.

Dit vind je misschien ook interessant

Meer over beleggen

Start vandaag met beleggen