Beleggen voor beginners

Iedereen kan beleggen

Vroeger was beleggen alleen weggelegd voor knappe koppen met veel geld, maar die tijd ligt ver achter ons. Dankzij slimme technologie en lage kosten is beleggen laagdrempeliger dan ooit. En het is veel eenvoudiger dan je denkt!

Bekijk 5 misverstanden over beleggen

Wat kan beleggen opleveren?

Laat je geld groeien

Wat kan beleggen je opleveren?

Beleggen biedt je een mooie kans om meer uit je geld te halen. Hoeveel precies hangt af van de markt en van hoeveel risico je bereid bent om te nemen. Maak hier alvast een snelle berekening.

Bereken je rendement

Doe snel de test

Is beleggen iets voor jou?

Overweeg jij om te gaan beleggen, maar ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Doe de test en kom erachter of beleggen bij jou past!

Doe de test

Beleggen: hoe doe je dat eigenlijk?

Beleggen kan op heel veel verschillende manieren. Om het voor jou zo duidelijk mogelijk te maken, hebben we de keuze teruggebracht tot de essentie. Namelijk, je geld zelf beleggen of het te laten doen door een expert.

Beheerd beleggen

Bij beheerd beleggen laat je het werk over aan experts. Zij bepalen de strategie, stellen een beleggingsportefeuille voor je samen en volgen de beurzen op de voet. Je hebt hierdoor bijna geen omkijken naar je beleggingen. Heel geschikt voor beginnende beleggers.

Zelf beleggen

Als je zelf gaat beleggen, kies je helemaal zelf waar je in belegt. Je bepaalt je strategie, je koopt en verkoopt je beleggingen en je houdt de beurs in de gaten. Omdat je alles zelf doet, betaal je er minder voor. Kan bijvoorbeeld interessant zijn als je veel ervaring hebt.

4 vragen over beleggen

Wat kost het?

Hoeveel je betaalt, hangt af van de manier waarop je belegt. Daarnaast verschillen de kosten per aanbieder. Bij Knab betaal je relatief weinig.

Lees over de kosten van beleggen

Hoe beperk ik het risico?

Risico's horen bij beleggen. Daar kun je niet omheen. Gelukkig zijn er wel goeie manieren om de risico's zoveel mogelijk te beperken.

Lees over de risico's van beleggen

Hoeveel moet ik inleggen?

Dat bepaal je helemaal zelf! Bij Knab beleg je al vanaf € 100. Daarbij geldt natuurlijk: hoe meer je inlegt, hoe hoger je potentiële rendement.

Lees hoe je je inleg bepaalt

Wanneer moet ik instappen?

Op het juiste moment instappen en uitstappen kan lastig en stressvol zijn. Het is slimmer om periodiek een vast bedrag in te leggen.

Lees meer over periodiek beleggen

Zet je geld in beweging

Beleggen voor beginners: Knab Beheerd Beleggen

Beleggen bij Knab is heel eenvoudig: jij bepaalt je inleg en hoeveel risico je wilt lopen en wij doen de rest. Je hoeft alleen je voortgang te volgen in de Knab App.

Ontdek Knab Beheerd Beleggen

Volg je beleggingen in de Knab App

Handige info in Knab-taal

Beginnen met beleggen is best spannend. Maar met de juiste informatie heb je de eerste stap al gezet. Check daarom onze handige 'bieb' vol begrijpelijke artikelen, checklists, video's en e-books.

Wanneer is het instapmoment beleggen 
Wanneer is hét moment om te beginnen met beleggen?
Lees meer
Is het mogelijk om veilig te beleggen? 
Veilig beleggen: optie of illusie? 5 vragen over risico's
Lees meer
Checklist beleggen met een vliegende start 
Checklist beginnen met beleggen: 11 tips voor een goede start
Lees meer

Misschien vind je dit ook interessant