Beleggen kan met elk bedrag

Veel mensen denken dat je rijk moet zijn om te kunnen beleggen. Dat het geen zin heeft als je niet zoveel verdient. Niets is echter minder waar. Tegenwoordig kun je al met een paar tientjes per maand vermogen opbouwen voor later. Waar het om gaat, is dat je het geld dat je belegt een tijdje kunt missen.

Periodiek beleggen

Iedere maand een beetje

Houd je iedere maand een leuk bedrag over waar je niets mee doet? Dan is periodiek beleggen misschien iets voor jou. Als je maandelijks een vast bedrag belegt, hoef je namelijk niet in één keer veel geld in te leggen. En tegelijkertijd bouw je zo toch een mooi bedrag op.

Rekenvoorbeeld

Stel: het lukt je elke maand om - naast je spaargeld - € 100 apart te houden. Bijvoorbeeld omdat je de laatste tijd extra goed op je uitgaven let. Als je dit bedrag periodiek belegt, heb je na 10 jaar bij elkaar al € 12.000 ingelegd. Los van het effect dat kosten, rendement en koersdalingen kunnen hebben natuurlijk - want je geld kan ook minder waard worden.

Wat levert het op?

Met kleine bedragen beleggen

Ook met kleine bedragen kun je dus vermogen opbouwen. Het duurt waarschijnlijk alleen iets langer dan met meer geld. Wil je weten wat zo’n klein bedrag op de lange termijn kan opleveren? Maak alvast een berekening.

Bereken je rendement

Haal alles uit je geld

Kosten versus rendement

Ga je een klein bedrag (per maand) beleggen? Let dan extra goed op de kosten. Zeker met een klein bedrag kunnen vaste kosten relatief hoog uitvallen. Zonde, want dat gaat ten koste van je uiteindelijke rendement.

Het loont altijd om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Bij Knab zijn de kosten relatief laag. Je betaalt 0,69% van je belegd vermogen per jaar en € 1 per maand aan servicekosten.

Bekijk de kosten van beleggen bij Knab

Laat je geld voor je werken

Begin nu met beleggen

  1. Open de Knab App

  2. Klik op het plusteken rechtsboven en kies voor Knab Beheerd Beleggen

  3. Beantwoord de vragen over je kennis en ervaring


Sluit af Download de Knab App

Misschien vind je dit ook interessant