Kosten van Knab Beheerd Beleggen

Beleggen kan je een mooi rendement opleveren, maar er zitten ook kosten aan verbonden. Hier vind je een overzicht van alle kosten.

Ontdek beleggen bij Knab

Wat kost beleggen bij Knab?

Wanneer je belegt bij Knab betaal je jaarlijks een percentage van je belegd vermogen aan kosten. Je betaalt hierover geen btw. Hieronder zie je een uitsplitsing van de kosten.

Beheerkosten

Dit zijn de kosten die je betaalt om je geld te laten beleggen door onze experts. Je betaalt hiervoor jaarlijks 0,60% van je belegde vermogen tot € 25.000. Vanaf € 25.000 betaal je jaarlijks 0,50%. De beheerkosten worden ieder kwartaal afgeschreven van je saldo.

Fondsgerelateerde kosten

Dit zijn de kosten die aanbieders van de beleggingsinstrumenten rekenen, bestaande uit lopende kosten en in- en uitstapkosten. Ze bedragen tussen 0,29 en 0,39%* van je belegd vermogen per jaar. De kosten zijn verwerkt in de koers van de beleggingsfondsen en worden niet apart afgeschreven.

* De kosten verschillen per risicoprofiel. Klik hier voor een kostenoverzicht voor alle profielen.

DefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
Beheerkosten tot € 25.0000,60%0,60%0,60%0,60%
Beheerkosten vanaf € 25.0000,50%0,50%0,50%0,50%
Fondskosten0,19%0,19%0,19%0,18%
In- en uitstapkosten0,20%0,17%0,13%0,11%

Voorbeeld van de kosten op jaarbasis

Stel je gaat beleggen bij Knab en je legt € 10.000 in op je beleggingsrekening. Voor het voorbeeld gaan we uit van een 'neutraal' risicoprofiel. Per jaar betaal je dan de volgende kosten:Kosten per jaar 
Beheerkosten (0,60% per jaar)€ 60
Fondskosten (0,19% per jaar)€ 19
In- en uitstapkosten (0,17% per jaar)€ 17
Totale kosten€ 101

Het effect van beleggingskosten op je rendement

Beleggen doe je om je geld te laten groeien. Daarom is het slim om van tevoren goed te kijken wat het effect van de kosten is op je rendement. Zeker omdat de kosten per aanbieder verschillen. In de tabel hieronder zie je dat het verschil in kosten een groot effect heeft op je rendement.

Planten

Rekenvoorbeeld

Stel je wil € 10.000 voor 20 jaar beleggen en je gaat uit van een gemiddeld rendement van 4% per jaar. Bij aanbieder X betaal je 0,75% van je belegde vermogen per jaar en bij aanbieder Y betaal je 1,50% per jaar.


Aanbieder XAanbieder Y
Inleg€ 10.000€ 10.000
Looptijd20 jaar20 jaar
Gemiddeld rendement per jaar4%4%
Kosten per jaar0,75%1,50%
Saldo na 20 jaar€ 18.849€ 16.195
Verschil
- € 2.654

Let op: Dit is een fictief voorbeeld en staat los van Knab Beheerd Beleggen. Het gemiddelde rendement in dit voorbeeld is een indicatie en geen garantie.

LAAT JE GELD VOOR JE WERKEN

Begin nu eenvoudig met beleggen

  1. Open de Knab App (zorg dat je Knab App up-to-date is)
  2. Klik rechtsboven op + en kies voor Beheerd Beleggen
  3. Beantwoord de vragen over je kennis en ervaring
Download de Knab App
Geld beheren via je telefoon

Veelgestelde vragen over de kosten van beleggen

Wat kost beleggen bij Knab?

Bij Knab Beheerd Beleggen betaal je tussen 0,50% en 0,60% van je belegd vermogen per jaar aan beheerkosten. Daarnaast betaal je tussen 0,29% en 0,39% van je belegd vermogen per jaar aan fondsgerelateerde kosten. Check voor een totaaloverzicht en uitleg van alle kosten de handleiding Knab Beheerd Beleggen. Op deze pagina vind je de belangrijkste voorwaarden

Wat is het verschil tussen netto en bruto rendement?

Het bruto rendement is het rendement van je beleggingen. Je maakt echter ook kosten om te kunnen beleggen. Het netto rendement is de opbrengst van je beleggingen min de kosten die je hebt gemaakt. Dit is dus het bedrag dat je uiteindelijk overhoudt.

Wat zijn in- en uitstapkosten?

Beleggingsfondsen rekenen vaak in- en uitstapkosten. Simpel gezegd zijn dit de kosten die een fondsbeheerder maakt voor het toe- en uittreden in een fonds. Koopt of verkoopt een fondsbeheerder bijvoorbeeld een aandeel of een obligatie in de financiële markt? Dan worden daar transactiekosten voor in rekening gebracht.

De in- en uitstapkosten worden verrekend met beleggers die ervoor zorgen dat het fonds extra moet handelen. Op deze manier worden zittende participatiehouders niet met deze kosten belast.

Hoeveel je betaalt, verschilt per beleggingsfonds. Het percentage waarmee de koers wordt verhoogd of verlaagd heet de ‘swing factor’. Voor het Knab Diversified Bond Fund II is de swing factor 0,23%; voor het Knab Diversified Equity Fund II 0,09%. De fondsbeheerder bepaalt de swing factor elk jaar opnieuw. Daarbij kijkt de beheerder naar de werkelijk gemaakte kosten in het voorgaande jaar.

Wie beheert de fondsen waarin ik beleg?

Wij beleggen jouw geld in verschillende beleggingsfondsen. Deze fondsen worden beheerd door Aegon Asset Management.

Dit vind je misschien ook interessant

Meer over beleggen