Wat kost Knab Beheerd Beleggen?

Wanneer je belegt bij Knab betaal je 0,69% van je belegd vermogen per jaar en € 1 per maand aan servicekosten. Hieronder zie je een uitsplitsing van de kosten.

Beheerkosten

Dit zijn de kosten die je betaalt om je geld te laten beleggen door onze experts. Je betaalt hiervoor jaarlijks 0,50% van je belegde vermogen.

Fondskosten

Dit zijn de kosten van de beleggingsproducten waarin we voor je beleggen. Deze bedragen 0,19% van je belegde vermogen op jaarbasis.

Servicekosten

Dit zijn de kosten die je betaalt voor het gebruik en het onderhoud van Knab Beheerd Beleggen. Ze bedragen € 1 per maand.

Voorbeeld kosten Knab Beheerd Beleggen

Stel je opent Knab Beheerd Beleggen en je zet er € 10.000 op. Voor het voorbeeld gaan we uit van een 'neutraal' risicoprofiel. Per jaar betaal je dan de volgende kosten:

Kosten per jaar (€)
Beheerkosten (0,50% per jaar) € 50
Fondskosten (0,19% per jaar) € 19
Servicekosten (€ 12 per jaar) € 12
Totale kosten € 81

Het effect van beleggingskosten op je rendement

Beleggen doe je om je geld te laten groeien. Daarom is het slim om van tevoren goed te kijken wat het effect van de kosten is op je rendement. Zeker omdat de kosten per aanbieder verschillen. In de tabel hieronder zie je dat het verschil in kosten een groot effect heeft op je rendement.

Rekenvoorbeeld

Stel je wilt € 10.000 voor 20 jaar beleggen en je gaat uit van een gemiddeld rendement van 4%. Bij aanbieder X betaal je 0,75% van je belegde vermogen per jaar en bij aanbieder Y betaal je 1,50% per jaar.

  Aanbieder X Aanbieder Y
Inleg € 10.000 € 10.000
Looptijd 20 jaar 20 jaar
Gemiddeld rendement per jaar 4% 4%
Kosten per jaar 0,75% 1,50%
Saldo na 20 jaar € 18.849 € 16.195
Verschil - € 2.654

Let op: dit is een fictief voorbeeld en staat los van Knab Beheerd Beleggen. Het gemiddelde rendement in dit voorbeeld is een indicatie en geen garantie. Bereken hier wat beleggen jou kan opleveren.

Betaal niet meer dan nodig

Breng je inleg in lijn met de kosten

Je belegt bij Knab al vanaf € 100. Dat is fijn wanneer je voor het eerst belegt en rustig aan wilt beginnen. Onthoud wel dat je bij een lage inleg relatief hoge kosten betaalt. Dat komt door de vaste servicekosten van € 12 per jaar. Deze wegen namelijk bij een saldo van € 100 veel zwaarder dan bij een saldo van € 10.000.

Een goed streefbedrag is € 3.500. Vanaf dan zijn de kosten goed in evenwicht. Natuurlijk ben je niks verplicht; je kunt beginnen met een klein bedrag en iedere maand een vast bedrag inleggen zodat je rustig naar € 3.500 toewerkt. Zo groeit je saldo steeds verder en beperk je de invloed van de kosten op je rendement.

Laat je geld voor je werken

Begin nu met beleggen

  1. Open de Knab App

  2. Klik op het plusteken rechtsboven en kies voor Knab Beheerd Beleggen

  3. Beantwoord de vragen over je kennis en ervaring


Open direct Download de Knab App

Veelgestelde vragen over de kosten van beleggen

Wat kost beleggen bij Knab?

Bij Knab Beheerd Beleggen betaal je 0,69% van je belegd vermogen per jaar en vaste servicekosten van € 1 per maand.

Wat is het verschil tussen netto en bruto rendement?
Het bruto rendement is het rendement van je beleggingen. Je maakt echter ook kosten om te kunnen beleggen. Het netto rendement is de opbrengst van je beleggingen min de kosten die je hebt gemaakt. Dit is dus het bedrag dat je uiteindelijk overhoudt.

Dit vind je misschien ook interessant