Wat kost beleggen bij Knab?

Wanneer je belegt bij Knab betaal je tussen 0,81 en 0,84%* van je belegd vermogen per jaar en € 1 per maand aan servicekosten. Je betaalt hierover geen btw. Hieronder zie je een uitsplitsing van de kosten.

Beheerkosten

Dit zijn de kosten die je betaalt om je geld te laten beleggen door onze experts. Je betaalt hiervoor jaarlijks 0,50% van je belegde vermogen. De beheerkosten worden ieder kwartaal afgeschreven van je saldo.

Fondsgerelateerde kosten

Dit zijn de kosten die aanbieders van de beleggingsinstrumenten rekenen, bestaande uit lopende kosten en in- en uitstapkosten. Ze bedragen tussen 0,30 en 0,45%* van je belegd vermogen per jaar. De kosten zijn verwerkt in de koers van de beleggingsfondsen en worden niet apart afgeschreven.

Servicekosten

Dit zijn de kosten die je betaalt voor het gebruik en het onderhoud van Knab Beheerd Beleggen. Ze bedragen € 1 per maand. De servicekosten worden ieder kwartaal afgeschreven van je saldo.

Let op: Nieuwe kosten vanaf 2 januari 2023

Wat verandert er?

Per 2 januari 2023 verandert de kostenstructuur van Knab Beheerd Beleggen. De servicekosten van € 1 per maand (€ 12 per jaar) komen te vervallen en de beheerkosten over saldo tot € 25.000 worden iets verhoogd. Deze wijziging maakt onze kosten overzichtelijker. Daarnaast wordt het ook aantrekkelijk voor iedereen die met een kleiner bedrag wil beginnen met beleggen.

Huidige kosten Nieuwe kosten
Beheerkosten (per jaar) 0,50% van je saldo 0,60% van je saldo tot € 25.000
0,50% van je saldo vanaf € 25.000
Servicekosten (per jaar) € 12 -

Klik hier voor een overzicht van de verschillen tussen de huidige en de nieuwe kosten.

Voorbeeld van de kosten op jaarbasis

Stel je gaat beleggen bij Knab en je legt € 10.000 in op je beleggingsrekening. Voor het voorbeeld gaan we uit van een 'neutraal' risicoprofiel. Per jaar betaal je dan de volgende kosten:

Kosten per jaar (€)
Beheerkosten (0,50% per jaar) € 50
Fondskosten (0,19% per jaar) € 19
In- en uitstapkosten (0,22% per jaar) € 22
Servicekosten (€ 12 per jaar)

€ 12

Totale kosten € 103

Het effect van beleggingskosten op je rendement

Beleggen doe je om je geld te laten groeien. Daarom is het slim om van tevoren goed te kijken wat het effect van de kosten is op je rendement. Zeker omdat de kosten per aanbieder verschillen. In de tabel hieronder zie je dat het verschil in kosten een groot effect heeft op je rendement.

Rekenvoorbeeld

Stel je wil € 10.000 voor 20 jaar beleggen en je gaat uit van een gemiddeld rendement van 4% per jaar. Bij aanbieder X betaal je 0,75% van je belegde vermogen per jaar en bij aanbieder Y betaal je 1,50% per jaar.

  Aanbieder X Aanbieder Y
Inleg € 10.000 € 10.000
Looptijd 20 jaar 20 jaar
Gemiddeld rendement per jaar 4% 4%
Kosten per jaar 0,75% 1,50%
Saldo na 20 jaar € 18.849 € 16.195
Verschil - € 2.654

Let op: Dit is een fictief voorbeeld en staat los van Knab Beheerd Beleggen. Het gemiddelde rendement in dit voorbeeld is een indicatie en geen garantie.

Betaal niet meer dan nodig

Breng je inleg in lijn met de kosten

Je kunt bij Knab beleggen vanaf elk bedrag. Dat is fijn wanneer je voor het eerst belegt en rustig aan wilt beginnen. Houd er wel rekening mee dat je bij een lage inleg relatief hoge kosten betaalt. Dat komt door de vaste servicekosten van € 12 per jaar. Daar merk je bij een saldo van € 100 meer van dan bij een saldo van € 10.000.

Vanaf een saldo van € 7.500 zijn de kosten beter in evenwicht. Natuurlijk ben je vrij om in te leggen hoeveel je wil. Tip: Overweeg om iedere maand een vast bedrag inleggen. Zo groeit je saldo snel door en wordt de invloed van de kosten op je rendement steeds minder.

Laat je geld voor je werken

Begin nu eenvoudig met beleggen

  1. Open de Knab App (zorg dat je Knab App up-to-date is)

  2. Klik rechtsboven op + en kies voor Beheerd Beleggen

  3. Beantwoord de vragen over je kennis en ervaring


 Download de Knab App

Veelgestelde vragen over de kosten van beleggen

Dit vind je misschien ook interessant