Kosten van Knab Beheerd Beleggen

Beleggen kan je een mooi rendement opleveren, maar er zitten ook kosten aan verbonden. Hier vind je een overzicht van alle kosten.

Bereken je rendement

Wat kost Knab Beheerd Beleggen?

Voor Knab Beheerd Beleggen betaal je jaarlijks een percentage van je belegd vermogen aan kosten. Je betaalt hierover geen btw. Hieronder zie je een uitsplitsing van de kosten.


DefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
Beheerkosten tot € 25.0000,60%0,60%0,60%0,60%
Beheerkosten vanaf € 25.0000,50%0,50%0,50%0,50%
Fondskosten0,20%0,20%0,19%0,18%
In- en uitstapkosten0,19%0,16%0,13%0,10%
Totale kosten0,89%-0,99%0,86%-0,96%0,82%-0,92%0,78%-0,88%

De kosten uitgelegd

Beheerkosten

Voor het beheer van je beleggingen betaal je jaarlijks een percentage van je belegd vermogen. Dit zijn de beheerkosten. Deze kosten worden ieder kwartaal - in gelijke delen - afgeschreven van je saldo.

Fondskosten

De fondskosten zijn de kosten die aanbieders van de beleggingsinstrumenten rekenen voor het onderhouden van de fondsen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van de beleggingsfondsen en worden niet apart afgeschreven.

In- en uitstapkosten

In- en uitstapkosten zijn de kosten die de fondsbeheerder rekent voor het in- en uitstappen in een fonds waarin we voor je beleggen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van de beleggingsfondsen en worden niet apart afgeschreven.

Voorbeeld van de kosten op jaarbasis

Stel je gaat beleggen bij Knab en je legt € 10.000 in op je beleggingsrekening. Voor het voorbeeld gaan we uit van een 'neutraal' risicoprofiel. Per jaar betaal je dan de volgende kosten:Kosten per jaar 
Beheerkosten (0,60% per jaar)€ 60
Fondskosten (0,20% per jaar)€ 20
In- en uitstapkosten (0,16% per jaar)€ 16
Totale kosten€ 96

Begin vandaag nog met beleggen

Openen is zo geregeld

  1. Open je Knab App (zorg dat je Knab App up-to-date is)
  2. Tik op de winkelmand rechtsonder en selecteer 'Beheerd beleggen'
  3. Tik op 'Open gratis' en beantwoord de vragen over je kennis en ervaring
Geld beheren via je telefoon

Veelgestelde vragen over de kosten van beleggen

Wat kost beleggen bij Knab?

Bij Knab Beheerd Beleggen betaal je in totaal tussen 0,78% en 0,99% van je belegd vermogen per jaar. Deze kosten bestaan uit beheerkosten (0,60% voor saldo beneden € 25.000 en 0,50% voor saldo boven € 25.000) fondskosten (tussen 0,18% en 0,20%) en in- en uitstapkosten (tussen 0,10% en 0,19%). 

Wat is het verschil tussen netto en bruto rendement?

Het bruto rendement is het rendement van je beleggingen. Je maakt echter ook kosten om te kunnen beleggen. Het netto rendement is de opbrengst van je beleggingen min de kosten die je hebt gemaakt. Dit is dus het bedrag dat je uiteindelijk overhoudt.

Wat zijn in- en uitstapkosten?

Beleggingsfondsen rekenen vaak in- en uitstapkosten. Simpel gezegd zijn dit de kosten die een fondsbeheerder maakt voor het toe- en uittreden in een fonds. Koopt of verkoopt een fondsbeheerder bijvoorbeeld een aandeel of een obligatie in de financiële markt? Dan worden daar transactiekosten voor in rekening gebracht.

De in- en uitstapkosten worden verrekend met beleggers die ervoor zorgen dat het fonds extra moet handelen. Op deze manier worden zittende participatiehouders niet met deze kosten belast.

Wie beheert de fondsen waarin ik beleg?

Wij beleggen jouw geld in verschillende beleggingsfondsen. Deze fondsen worden beheerd door Aegon Asset Management.

Dit vind je misschien ook interessant

Meer over beleggen

  • Beleggen voor beginners
  • De risico's van beleggen
Start vandaag met beleggen