Knab Crowdsurance

Het is tijdelijk niet mogelijk om Knab Crowdsurance aan te vragen. Wil je een seintje ontvangen als het weer kan? Laat je gegevens achter via het formulier op deze pagina. 

Wat is Knab Crowdsurance?

Knab Crowdsurance is geen verzekering, maar een financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Je betaalt geen premie, maar doneert rechtstreeks aan een ondernemer die het écht nodig heeft. Andersom ontvang jij donaties van anderen als je arbeidsongeschikt raakt. 

Knab Crowdsurance aanvragen? Meld je aan en ontvang een seintje als het mogelijk is. 


Ook een slimme aanvulling op je AOV

Wist je dat Knab Crowdsurance en een AOV een goede combinatie zijn? Je kunt bij je AOV namelijk een eigen risicoperiode kiezen van twee jaar. Dat betekent dat je in die periode geen uitkering via de AOV ontvangt, in ruil voor premiekorting. In die periode ontvang je dan de uitkering via crowdsurance en betaal je onderaan de streep minder geld!

Ontdek de Knab AOV
section image

Veelgestelde vragen over crowdsurance

Waarom is de samenwerking tussen Knab en SharePeople gestopt?

Sinds 1 februari 2024 is het niet meer mogelijk om Knab Crowdsurance af te sluiten via je Knab App. Om dit mogelijk te maken, werkten we samen met onze partner: SharePeople. De reden dat de samenwerking is gestopt, is dat SharePeople crowdsurance niet kan voortzetten zoals Knab voor ogen heeft. 

Klanten die zich voor 1 februari 2024 hebben aangemeld voor crowdsurance, blijven beschermd bij arbeidsongeschiktheid via SharePeople. Het enige verschil is dat deze klanten niet meer in een groep ondernemers zijn ingedeeld die klant zijn bij Knab.

Wat is het verschil tussen crowdsurance en een AOV?

Het belangrijkste verschil is dat crowdsurance geen verzekering is en een AOV wel. Deelnemers van crowdsurance dekken het risico op arbeidsongeschiktheid onderling. Je betaalt bij crowdsurance donaties aan elkaar, bij een AOV betaal je maandelijkse premie aan de verzekeraar. crowdsurance is daardoor goedkoper, want er is geen marge voor de verzekeraar en er hoeft geen geld beheerd te worden.

Een ander groot verschil is dat een AOV een veel langere periode uitkeert. Soms wel tot je AOW-leeftijd. Bij crowdsurance ontvang je maximaal twee jaar donaties.

Waarom is crowdsurance zoveel goedkoper dan een AOV?

Bij crowdsurance wordt geen geld beheerd, want je doneert rechtstreeks aan een deelnemer. Daarnaast zijn er ook minder kosten doordat de inschrijfprocedure simpel is. Een laatste reden is dat iedereen bij crowdsurance dezelfde termijn dekking heeft van maximaal twee jaar.

Wat is het verschil tussen crowdsurance en een schenkkring?

Er zijn vier belangrijke verschillen:

  1. Crowdsurance kent geen maximale groepsgrootte. Bij een schenkkring kunnen maximaal 50 mensen deelnemen. Ook bepalen bij een schenkkring de andere mensen in de groep over de toelating van nieuwe deelnemers. Je kunt dus ook geweigerd worden.
  2. Ziekmelden voor crowdsurance gaat via de onafhankelijke arbodienstverlener. Deelnemers van een schenkkring doen dit bij hun eigen groep.
  3. Bij crowdsurance doneer je direct aan ondernemers in je groep. Er staat dus geen geld vast. Bij een schenkkring gaat je geld naar een 'geblokkeerde spaarrekening'.
  4. Voor crowdsurance zijn er geen verplichte bijeenkomsten, want alles gaat online.

Er zijn ook overeenkomsten. Zo zijn crowdsurance en schenkkringen beide geen verzekering en gebaseerd op onderling vertrouwen en solidariteit. Raak je arbeidsongeschikt, dan ontvang je maximaal twee jaar een inkomen.

Vergoedt crowdsurance ook bij zwangerschap?

Nee, crowdsurance vergoedt alleen bij ziektes.

Misschien vind je dit ook interessant

Zakelijke verzekeringen