Kun jij jouw hypotheek oversluiten?

Wil je weten of en hoeveel je maandelijks kunt besparen door het oversluiten van je hypotheek? Vul onze handige rekentool in en je ziet direct waar je aan toe bent.

Meer informatie over hypotheek oversluiten

Overweeg jij jouw hypotheek over te sluiten? Bereid je dan goed voor! In onze gratis checklist 'Tussentijds oversluiten' lees je hoe oversluiten in z'n werk gaat en wat het kost.

Vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur

Wil je zeker weten of je hypotheek oversluiten iets voor jou is? Plan dan een gratis, vrijblijvend oriëntatiegesprek in. De deskundige adviseurs van onze partner Finzie kunnen direct voor je uitrekenen welke mogelijkheden jij hebt.

Veelgestelde vragen

Wat betekent je hypotheek oversluiten?

Je hypotheek oversluiten betekent dat je met je hypotheek overstapt naar een andere hypotheekaanbieder. Veel mensen doen dit aan het einde van hun rentevaste periode, omdat je dan geen boeterente betaalt aan je huidige aanbieder.

Met de hypotheekrente die nog historisch laag staat, wordt het interessant om tussentijds al over te stappen. Je betaalt bij de nieuwe aanbieder minder rente, waardoor je - zelfs mét boeterente - onder de streep goedkoper uit kan zijn.

Hoeveel kost het oversluiten van je hypotheek?

Het oversluiten van je hypotheek is niet een kwestie van het bedrag overboeken. Het brengt kosten met zich mee. Ten eerste betaal je voor de hypotheekadviseur die je helpt met het vinden van de nieuwe hypotheekaanbieder. Op deze pagina lees je de prijs van oversluiten bij Knab's partner Finzie.

Daarnaast dient je woning opnieuw getaxeerd te worden en ga je opnieuw langs de notaris om een nieuwe hypotheekakte te tekenen. Ook betaal je boeterente aan je huidige hypotheekaanbieder als jouw rentevaste periode nog niet voorbij is, omdat je tussentijds het contract verbreekt.

Je kan in theorie dus goedkoper uit zijn als je jouw hypotheek oversluit, maar bereken eerst hoeveel de bijkomende kosten zijn voor jou. Anders ben je misschien alsnog duurder uit. Hier wordt in de rekentool rekening mee gehouden

Kan ik mijn hypotheek oversluiten via Knab?

Via Knab kun je een gratis, vrijblijvende afspraak maken bij onze ervaren, onafhankelijke partner Finzie. Deze afspraak kan zowel op kantoor, thuis, telefonisch als via de webcam plaatsvinden. De hypotheekadviseur van Finzie gaat direct voor je aan de slag en bespreekt de mogelijkheden met je. Blijkt vervolgens dat je inderdaad bij een andere hypotheekaanbieder voordeliger uit bent? Dan zorgt Finzie ervoor dat je hypotheek overgesloten wordt.

Hoelang duurt het oversluiten van je hypotheek?

Het verschilt per situatie hoelang het duurt voordat je hypotheek is overgesloten. Je zult bijvoorbeeld een nieuwe taxatie uit moeten voeren en je krijgt een nieuw hypotheekgesprek waarbij documenten aangeleverd dienen te worden. Ook kan het druk zijn bij je nieuwe hypotheekaanbieder, waardoor het langer duurt voordat je verzoek in behandeling wordt genomen.

Soms gaat het heel snel, in een ander geval duurt het langer. Gemiddeld duurt het 4 tot 6 weken tot je nieuwe hypotheek definitef is. Vervolgens ga je bij de notaris langs om de nieuwe hypotheekakte te tekenen.

Tips en info in duidelijke taal

Bij het afsluiten van je hypotheek ga je niet over één nacht ijs. Daarom hebben we een bibliotheek vol artikelen, checklists, video's en andere handige info. In duidelijke taal, zodat je weet waar je aan toe bent.

Stappenplan huis kopen en hypotheek afsluiten

Huis kopen en hypotheek afsluiten

Hypotheek oversluiten: zo gaat het in z'n werk

Je huis verkocht, wat moet je regelen?

Hypotheek

Ontdek jouw voordeligste hypotheek

Plan een gratis afspraak in met één van de hypotheekadviseurs van Finzie en bespreek direct welke mogelijkheden jij hebt en wat jouw maximale hypotheek is.