Bereken jouw maximale hypotheek voor 2019

Wil jij weten hoeveel je maximaal kunt lenen op basis van jouw inkomen? Met onze snelle calculator kun je binnen 2 minuten jouw hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekend, en dan?

Als je de calculator hebt ingevuld, weet je grofweg hoeveel je kunt lenen. Tijd om op huizenjacht te gaan! Bekijk dit stappenplan Huis kopen en hypotheek afsluiten met tips voor tijdens de bezichtiging en het bepalen van je bod.

Praat vrijblijvend met een hypotheekadviseur

Wist je dat je direct een afspraak kunt maken voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek? De deskunige hypotheekadviseurs van Finzie kunnen dan precies voor je uitrekenen hoeveel jij straks kunt bieden op een huis.


Veelgestelde vragen

Kan mijn maximale hypotheek verschillen per hypotheekaanbieder?

Ja, dat kan zeker. Dit komt door de hoogte van de hypotheekrente waarmee de maximale hypotheek wordt berekend. Hoe hoger het rentepercentage, hoe lager jouw maximale hypotheek. Wij bieden geen eigen hypotheek maar kunnen jouw hypotheek afsluiten bij 30 hypotheekaanbieders. Daarom rekenen we met het gemiddelde van de drie actuele laagste rentes in de markt. Benieuwd welke hypotheekaanbieder voor jou de beste deal heeft? Ga aan de slag met onze de Hypotheek Checker.

Hoeveel kan ik lenen op basis van de woningwaarde?

Jouw maximale hypotheek hangt af van je inkomen, maar ook van de woning die je op het oog hebt. Vanaf 2018 mag je maximaal 100% van de woningwaarde lenen, ook als je op basis van je inkomen meer hypotheek kunt krijgen. Wil jij berekenen wat je kunt lenen voor een specifieke woning, dan kun je dit berekenen in onze Hypotheek Checker.

Wat kost het kopen van een huis nu echt?

Een huis kopen kost meer dan alleen de koopsom. In onze gratis te downloaden checklist 'Bijkomende kosten' vind je:

  • op welke bijkomende kosten je kunt rekenen;
  • hoeveel geld dit zal bedragen;
  • hoeveel eigen geld je hiervoor nodig hebt.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen als ik een studieschuld heb?
De studieschuld verlaagt je maximale hypotheek. Er is namelijk wettelijk vastgelegd dat we in de hypotheekberekening ervan uit moeten gaan dat jij 0,75% van de oorspronkelijke studieschuld maandelijks terugbetaalt. Dit zorgt ervoor dat de maximale hypotheek wordt berekend met een lager toetsinkomen. In onze snelle hypotheek calculator kun je direct zien wat de invloed van jouw studieschuld is op jouw maximale leensom.
Wat voor invloed heeft NHG op de maximale hypotheek?
Als jij jouw hypotheek afsluit met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), krijg je rentekorting. In andere woorden betaal je dan minder hypotheekrente. Om in aanmerking te komen voor NHG, moet je hypotheek onder de ‘kostengrens’ liggen. Dit maximum bedrag dat jij mag lenen met NHG verandert jaarlijks en ligt in 2019 op € 290.000 zonder energiebesparende maatregelen en € 307.400 met energiebesparende maatregelen.

Tips en info in duidelijke taal

Bij het afsluiten van je hypotheek ga je niet over één nacht ijs. Daarom hebben we een bibliotheek vol artikelen, checklists, video's en andere handige info. In duidelijke taal, zodat je weet waar je aan toe bent.

Stappenplan huis kopen en hypotheek afsluiten

Huis kopen en hypotheek afsluiten

Zzp-hypotheek zonder jaarcijfers: 4 tips

Hypotheek

Je huis verkocht, wat moet je regelen?

Hypotheek

 

Al een woning op het oog? Bereken jouw volledige hypotheek

Hypotheek berekenen

Deze stap is natuurlijk vrijblijvend