Dé zakelijke rechts­bijstand­verzekering

 • Goede dekking, scherpe premie
 • Dagelijks opzeg- en aanpasbaar
 • Sluit direct af via de Knab App
Bereken je premie

Om deze verzekering af te sluiten heb je een zakelijke rekening bij Knab nodig.

Speciaal voor zzp'ers

Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Juridische hulp of advies nodig? Bijvoorbeeld omdat je in een zakelijk conflict bent beland met een klant. Of omdat je algemene voorwaarden moet opstellen, maar er zelf vrij weinig van afweet. Dankzij je zakelijke rechts­bijstand­verzekering kun je rekenen op de hulp van een juridisch expert.

Deze rechts­bijstand­verzekering is een samenwerking tussen Knab, Alicia en DAS. Je sluit de verzekering via Knab af met onze partners Alicia en DAS.

Bereken je premie

Zo ben je verzekerd

Dekking zakelijke rechts­bijstand­verzekering

Hieronder lees je meer over de dekking. Let op: dit is een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Privé ben je dus niet verzekerd.

Wel

 • Hulp bij een onenigheid met een leverancier
 • Hulp bij het verhalen van letsel- en materiële schade
 • Hulp bij een conflict met een klant, die je facturen niet betaalt

Niet

 • Hulp als je het conflict zelf bewust hebt veroorzaakt
 • Hulp als het conflict al speelde toen je de verzekering afsloot
 • Hulp als het bedrag waarover het conflict gaat minder is dan € 400 (behalve bij schadegevallen in het verkeer, strafzaken, tucht- en klachtenzaken)

Bekijk de voorwaarden

Bij deze zakelijke rechts­bijstand­verzekering krijg je geen schadevergoeding, maar krijg je rechtshulp van DAS. Bijvoorbeeld juridisch advies, bemiddeling of hulp bij een rechtszaak starten. Moet DAS een andere partij inschakelen? Dan ben je verzekerd tot een bedrag van € 25.000 per claim. Meer informatie vind je in de verzekeringskaart en de voorwaarden.

Check de verzekeringskaart rechtsbijstand >

Lees de algemene voorwaarden rechtsbijstand >


Hoe werkt het?

Simpel afsluiten via je Knab App

Je sluit de Knab Rechts­bijstand­verzekering al af vanaf € 36,10 per maand. Dat doe je zo:

 1. Log in op je Knab App. Ben je nog geen klant? Open dan eerst een zakelijke rekening.
 2. Ga naar Knab Verzekeren en vul je gegevens in
 3. Kies voor Knab Rechtsbijstand en beantwoord een aantal vragen

Gelukt? Dan ontvang je van onze partner Alicia een e-mail met meer informatie over je zakelijke rechtsbijstandverzekering.

Bereken je premie

 

Vrouw met telefoon

Vaak gekozen door zzp'ers

Combineer met deze verzekering

Een zakelijke rechts­bijstand­verzekering vergoedt de kosten van juridische hulp bij een conflict. Het bedrag van de schade vergoedt deze verzekering niet. Daarom combineren veel zzp'ers een rechts­bijstand­verzekering met een zakelijke aansprake­lijk­heids­ver­zekering.

Bekijk de verzekering

Veelgestelde vragen over de zakelijke rechts­bijstand­verzekering

Wat kost een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Dat hangt af van je onderneming. Via onze premietool maak je eenvoudig een berekening, afgestemd op jouw situatie.

Welke zakelijke verzekeringen kan ik nog meer afsluiten?

Naast de zakelijke rechtsbijstandverzekering, kun je bij Knab ook een aansprake­lijk­heids­ver­zekering afsluiten. Je kunt dan kiezen voor de bedrijfs­aansprakelijk­heids­ver­zekering en/of de beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering.

Je kunt via Knab ook een ongevallen­verzekering afsluiten. Daarmee ben je zowel privé als zakelijk verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval.

Ga je voor je werk vaak op reis in binnen- en buitenland? Check dan of de workation­verzekering iets voor jou is. Deze verzekering dekt kosten voor noodhulp, bagage, dringende reiskosten en persoonlijke ongevallen.

Tot slot kun je je aanmelden voor crowdsurance. Dat is geen verzekering - zoals een AOV - maar een financieel vangnet waarmee je maximaal twee jaar verzekerd bent van een inkomen als je arbeidsongeschikt raakt.

Kan ik een zakelijke rechts­bijstand­verzekering afsluiten vanaf mijn computer?

Nee, je kunt geen zakelijke rechts­bijstand­verzekering afsluiten vanaf je computer. Dit doe je via de Knab App op je smartphone. Heb je de app nog niet? Dan kun je deze eenvoudig en veilig downloaden via de App Store of Google Play.

Is een zakelijke rechts­bijstand­verzekering verplicht?

Nee, zzp'ers zijn niet verplicht om een zakelijke rechts­bijstand­verzekering af te sluiten. Toch kiezen veel ondernemers hier wel voor, omdat iedereen in een zakelijk conflict kan belanden. Als je dan juridische hulp nodig hebt, zijn de kosten vaak hoog en niet voor iedereen betaalbaar.

Wie kan een zakelijke rechts­bijstand­verzekering afsluiten?

Ben je zzp'er en heb je een zakelijke rekening bij Knab? Dan kun je een zakelijke rechts­bijstand­verzekering afsluiten. De enige uitzondering zijn zzp'ers die juridisch werk doen.

Waarom werkt Knab samen met Alicia?

Bij Knab heb je toegang tot verzekeringen die passen bij de behoeftes van zzp'ers. Knab Verzekeren is een samenwerking met onze partner Alicia. Al onze partners selecteren we zorgvuldig. Zo vinden we het belangrijk dat onze partners een goed aanbod hebben en hoge eisen stellen aan hun service.

Knab verwijst enkel klanten door naar Alicia via de Knab App. Knab speelt geen rol in de acceptatie van de klant, en ook niet in het beheer of administratie van de verzekeringsovereenkomst.

Wat is de rolverdeling tussen Alicia en DAS voor de rechtsbijstandsverzekering?

Knab-klanten sluiten de rechts­bijstand­verzekering af bij onze partner: Alicia. Alicia geeft de polissen af en incasseert de premie. Verzoeken om rechtsbijstand meld je ook bij Alicia. DAS voert de hulpverlening van de rechtsbijstandsverzekering uit.

Misschien vind je dit ook interessant