Spaarpotjes maken doe je zo!

Met een bankpakket van Knab kun je meerdere bankrekeningen openen. Je krijgt bij je pakket tot wel 5 betaalrekeningen mét betaalpas en zoveel spaarrekeningen als je wilt. Je kunt elke rekening een eigen naam geven of een spaardoel instellen. Zo heb jij je financiën overzichtelijk geregeld in één pakket.

Inspiratie voor spaarpotjes

Slim meerdere rekeningen indelen

Inspiratie nodig voor het indelen van je rekeningen? We hebben een aantal voorbeelden voor je op een rij gezet.

Vaste lasten

Het is slim om een aparte betaalrekening te openen voor je vaste lasten. Je geeft het rekeningnummer van deze rekening door aan al je incassanten en zorgt dat je maandelijks voldoende saldo hebt om je vaste lasten te betalen. Pinbetalingen en opnames bij een geldautomaat doe je niet via deze rekening, zodat je altijd weet dat er voldoende saldo voor de vaste lasten op staat.

Boodschappen

Ook de boodschappenrekening is een betaalrekening, maar dit rekeningnummer geef je niet door aan incassanten. Met deze rekening reken je de boodschappen af in de supermarkt, betaal je een etentje mee of koop je wat lekkers bij de kiosk terwijl je op de trein staat te wachten. Hiervoor stel je voor het begin van de maand een budget vast om verrassingen te voorkomen.

Reserves

De wasmachine gaat opeens stuk, de apk-keuring viel tegen of die ene zorgrekening viel hoger uit dan verwacht. Onverwachte financiële tegenvallers zijn nooit leuk, zeker als je er geen rekening mee hebt gehouden. Daarom is het goed om maandelijks een bedrag op een aparte spaarrekening te zetten. Dan hoeft die onverwachte uitgave niet zo'n pijn te doen, want je was er al op voorbereid!

Vakantie

Ben je voor die droomreis aan het sparen of een weekendje Zeeland? Wat je bestemming ook is, sparen voor je vakantie is altijd een goed idee. Als je maandelijks een bedrag op een aparte spaarrekening zet voor je reis, dan weet je zeker dat je voldoende saldo hebt op het moment dat je op reis gaat!

Spaardoelen

Voor alle zaken waar je specifiek voor wilt sparen, kan het instellen van een spaardoel handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe auto, inrichting of gewoon dat ene paar schoenen waar je al zo lang naar kijkt. Met een spaardoel stel je een bedrag in en een datum waarop je streeft jouw doel te behalen. Dat is pas echt dik verdiend!

Een compleet bankpakket voor maar € 6 per maand

  • Open zoveel spaarrekeningen als je wilt
  • Tot wel 5 betaalrekeningen met betaalpas
  • Vraag je rekening gemakkelijk aan via de Knab App

Open een rekening