Bereken je maandelijkse lasten hypotheek

Op dit moment is onze rekentool helaas niet beschikbaar. Wil je toch je maandlasten berekenen? Gebruik dan de rekentool van onze partner Finzie.

Maandlasten berekenen

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur

Wil je direct duidelijkheid over de mogelijkheden die je hebt? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur.

Maak een afspraak

Meer informatie

Als je meer wilt wilt weten over de bijkomende maandlasten van een hypotheek, zijn deze artikelen misschien wel interessant voor je:

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik mijn toekomstige maandlasten vergelijken per hypotheekaanbieder?

Jij wilt natuurlijk niet meer betalen aan hypotheeklasten dan nodig is. Daarom is het slim om aanbieders te vergelijken. Je maandlasten zijn namelijk deels afhankelijk van de aanbieder waar jij je hypotheek afsluit.

Wat is het verschil tussen bruto en netto maandlasten?

Het verschil tussen de netto en bruto hypotheeklasten wordt veroorzaakt door de hypotheekrenteaftrek. Dit is een fiscaal voordeel voor huiseigenaren waardoor je onder aan de streep minder hypotheekrente betaalt.

Je kunt een maandelijkse teruggave aanvragen bij de Belastingdienst waardoor je maandlasten direct lager worden, of je kunt dit jaarlijks achteraf laten uitbetalen.

Veranderen de maandlasten over de jaren?

Sluit je voor het eerst een hypotheek af, dan kun je kiezen voor een annuïtaire of een lineaire hypotheek. Beide hypotheken los je elke maand af. Daarnaast betaal je maandelijks rente. Doordat je aflost, betaal je door de jaren heen steeds minder rente. Hierdoor verlagen je bruto maandlasten elk jaar weer een beetje.

Wat raden jullie aan als maximale maandlasten?

Dit hangt af van een aantal zaken, zoals je financiële situatie. En dat is persoonlijk. Maar door de huidige regelgeving kun jij nooit meer lenen dan voor jou verantwoord is. Maar let op, dat is natuurlijk gebaseerd op jouw huidige financiële situatie. Met een hypotheekadviseur bespreek je juist ook wat met het oog op de toekomst verstandig is om maximaal te lenen.

Hoe kan ik met een hypotheekadviseur in contact komen?

Je kan via ons een gratis en geheel vrijblijvend eerste oriëntatiegesprek aanvragen bij onze partner Finzie.