Supersnel mobiel betalen

Meteen geld overboeken met de Knab App, waar je ook bent. Voor mobiel betalen heb je geen cardreader nodig, want je bevestigt je overboekingen met je mobiel. Bijvoorbeeld met een toegangscode, vingerafdruk of Face ID. Dat maakt mobiel betalen bij Knab veilig en gemakkelijk!

Download in de App store Ontdek het op Google Play

Veilig en simpel

Mobiel betalen zonder cardreader

Betaalverzoeken versturen, overboekingen doen of iDEAL-betalingen bevestigen doe je meteen met de Knab App. Dat doe je met je toegangscode, vingerafdruk of met gezichtsherkenning. Zo heb je dus nooit meer een cardreader nodig om te betalen!

iDEAL makkelijk bevestigen

Betalen met QR-code

Wil je op je laptop of desktop een iDEAL-betaling doen? Scan de QR-code op je scherm met de app en bevestig je betaling.

Je betalingen goed geregeld op je telefoon

Betaalverzoek

Een etentje afrekenen met je vrienden? Stuur ze een Knab Betaalverzoek via de app. Zo heb jij het geld meteen weer op je rekening staan.

Supersnel overboeken

Overboekingen via Knab staan binnen vijf seconden op de andere rekening. Met Instant Payments doe je altijd en overal snel overboekingen. Ook op feestdagen en in het weekend!

Betaalalerts

Een seintje als je salaris is gestort? Of wanneer er een betaling in het buitenland is gedaan? Stel handige betaalalerts in en je bent meteen op de hoogte van wat er op je rekening gebeurt.

Veelgestelde vragen over mobiel betalen

Hoeveel kan ik per dag maximaal overboeken via mijn Knab App?

Dagelijks kun je tot € 100.000 overboeken met de Knab App. Bedragen tot € 2500 kun je bevestigen met de Knab App zonder cardreader. Bedragen daarboven moet je nog wel even bevestigen met je betaalpas en cardreader. De limieten gelden per persoon. Als je bijvoorbeeld zowel een particulier als een zakelijk pakket hebt, geldt de limiet van € 2500 voor beide pakketten samen.

Wat is Instant Payments?

Flitsbetalingen of Instant Payments zijn betalingen die door een nieuw betalingsysteem realtime worden verwerkt, zodat de ontvanger het geld altijd binnen 5 seconden op de rekening heeft staan.

Overboekingen via Knab worden instant verwerkt. Je herkent deze aan de omschrijving 'Instant payment' of 'Flitsbetaling' in je bij- en afschrijvingen. Je kunt gebruikmaken van Instant Payments voor betalingen van Knab naar ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank en RegioBank.

Wat zijn de limieten van een betaalverzoek?
  • Je kunt maximaal € 500 terugvragen via een Knab Betaalverzoek
  • Je kunt maximaal tien openstaande betaalverzoeken hebben
  • Een betaalverzoek kan maximaal vijftig keer betaald worden
  • Het bedrag van je openstaande verzoeken kan in totaal niet hoger zijn dan € 5.000
  • Een betaalverzoek is maximaal 1 week geldig
Hoe veilig is overboeken via de Knab App?

Mobiel bankieren kan alleen nadat je je smartphone hebt geregistreerd bij Knab. Wij koppelen het unieke identificatienummer van je mobiele toestel aan je klantgegevens. Daarna stel je zelf een toegangscode in. Ook kun je vingerafdruk- en gezichtsherkenning toevoegen. Zo is je Knab App altijd beveiligd.

Telefoon verloren of gestolen? Ontkoppel dan je toestel via de Persoonlijke Bankomgeving via Overzicht > Instellingen > Knab App. Meer weten over veilig Mobiel Bankieren? Klik hier.

Kan ik ook contactloos betalen met mijn mobiel?

Natuurlijk zien we het belang in van Apple Pay en andere vormen van mobiel betalen. Maar als relatief kleine bank moeten we extra slim kijken naar waar we wel of niet op inspelen en aanhaken. We zijn op dit moment druk bezig met grote projecten zoals klantidentificatie en -monitoring en PSD2. Deze projecten zijn ontzettend belangrijk voor het goed en veilig functioneren als bank en vragen veel van onze aandacht. Daarnaast lag onze focus op de introductie van Instant Payments en het Knab Betaalverzoek. Deze zijn inmiddels afgerond. We hebben nu meer tijd voor het ontwikkelen van nieuwe functies, zoals Apple Pay. We weten nu al wel dat we Apple Pay niet kunnen aanbieden in 2019. Wanneer in 2020 we onze klanten hier wel blij mee kunnen maken, hopen we zo snel mogelijk te kunnen laten weten.