Stap 1

Ga naar Mijnpensioenoverzicht.nl

Op Mijnpensioenoverzicht.nl kom je erachter hoe hoog je AOW-uitkering wordt en hoeveel werknemerspensioen je hebt opgebouwd. Daarnaast vind je er een schatting van je netto pensioenuitkering.

Ga naar Mijnpensioenoverzicht.nl

Stap 2: ga naar mijnpensioenoverzicht

Stap 2

Check je werknemerspensioen

 • Login op Mijnpensioenoverzicht.nl
 • Volg de stappen in beeld en klik op 'Naar pensioenoverzicht'
 • Onder het tabje 'Mijn pensioen' zie je je verwachte pensioenbedrag
 • Neem het totaalbedrag van je bruto algemene pensioen
 • Stap 3

  Bereken je inkomsten en uitgaven

  Met de Pensioenschijf-van-vijf van het Nibud bereken je heel makkelijk welke inkomsten en uitgaven je hebt tijdens je pensioen. Volg de instructies op je scherm en ontdek of je straks goed kunt rondkomen.

  Ga naar de Pensioenschijf-van-vijf

  geld

  Kun je wel een extraatje gebruiken?

  Bouw zelf aanvullend pensioen op

  Kom je straks tekort? Of neem je graag het zekere voor het onzekere? Dan is het een goed idee om daar nu al iets aan te doen. Dat kan op verschillende manieren.

  Sparen

  Dit is de eenvoudigste manier om extra geld opzij te zetten voor je pensioen. Je loopt bijna geen risico en je kunt altijd bij je geld wanneer het tussentijds nodig hebt. Het nadeel is dat je weinig tot geen rente ontvangt.

  Ontdek sparen bij Knab

  Pensioensparen

  Pensioensparen is sparen met belastingvoordeel. Je mag je (maandelijkse) inleg aftrekken van je belastbare inkomen en je betaalt over je saldo geen vermogensbelasting. Je geld staat wel vast tot je met pensioen gaat.

  Ontdek pensioensparen bij Knab

  Beleggen

  Als je belegt is de kans op een mooi rendement groter dan bij sparen. Je hebt echter wel te maken met risico's. Je beleggingen kunnen namelijk minder waard worden.


  Ontdek beleggen bij Knab

  Aflossen op je hypotheek

  Heb je een eigen huis? Dan kan het in sommige gevallen slim zijn om extra af te lossen op je hypotheek. Hierdoor kun je je hypotheek (grotendeels) aflossen voor je met pensioen gaat. Dat scheelt in je uitgaven.

  Lees meer over extra aflossen