Bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering (AVB)

 • Verzeker je bedrijf tegen de gevolgen van materiële en letselschade
 • Meld je schade gemakkelijk online bij Verzekeringen24
 • Klant bij Knab? Krijg minimaal 5% korting op de premie
 


Via onze partner Verzekeringen24

Goed verzekerd tegen bedrijfsaansprakelijkheid

Als je een eigen bedrijf hebt, ben je verantwoordelijk voor schade die tijdens je werk ontstaat. Ook als het veroorzaakt is door een werknemer of een fout in het product dat je verkoopt. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - afgekort AVB - dekt de kosten die hierbij komen kijken.

Bedrijfsaansprakelijk-heidsverzekeringen vergelijken

Via Verzekeringen24 vraag je vrijblijvend een premieberekening aan van meerdere aanbieders. Zo zie je precies waar je het voordeligst uit bent. Je kunt de AVB daarna meteen afsluiten - met of zonder advies, net wat je prettig vindt.

Bereken je premie

Extraatje voor Knab-klanten

Korting op de bedrijfsaansprakelijk-heidsverzekering kosten

Klanten van Knab krijgen standaard 5% korting op de premie. Sluit je meerdere verzekeringen tegelijkertijd af? Dan doet Verzekeringen24 er een schepje bovenop en ontvang je nog eens tot 10% korting. De beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering sluit je af als één verzekering.

Eenvoudig je AVB verzekering afsluiten

 1. Vul je (bedrijfs)gegevens in bij Verzekeringen24

 2. Vraag je premieberekening aan. Deze ontvang je de volgende werkdag

 3. Sluit de verzekering direct af, of laat je adviseren door een expert

 4. Bereken je premie    Verzekeringen24 is zorgvuldig geselecteerd als partner

Praktijkvoorbeelden

Dit dekt de bedrijfsaansprakelijk-heidsverzekering voor zzp en mkb

 • Je stoot per ongeluk de laptop van je opdrachtgever van tafel. Hij is kapot.
 • Er komt iemand door jou ongelukkig ten val op de werkvloer en diegene breekt zijn of haar arm.
 • Er blijkt een fout te zitten in een product dat je verkoopt, waardoor een klant zich flink bezeert.
 • Je wordt onterecht aansprakelijk gesteld en je moet jezelf hiervoor verweren.

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Wat de prijs is van jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) hangt af van een aantal factoren. Zo spelen bijvoorbeeld je beroep en je jaaromzet een rol. Maar er zijn ook keuzes die je zelf maakt die invloed hebben op de hoogte van de premie, zoals de hoogte van het verzekerde bedrag en de gewenste uitkering als je aansprakelijk wordt gesteld. Weten wat de kosten van een AVB per maand zijn? Bereken je premie via Verzekeringen24. Je ontvangt de berekening binnen één werkdag.

Verzekeringen24 is een onafhankelijk adviseur en bepaalt dus niet zelf de premie van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. In plaats daarvan, kijken ze naar meerdere verzekeraars en maken ze een selectie van de beste en voordeligste verzekeringen op basis van jouw gegevens. Zo weet je dus zeker dat je de goedkoopste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit voor jouw situatie.

Is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. De verzekering kan alleen verplicht worden gesteld als je een klant of opdrachtgever hebt die dit graag wilt, of als je bij een bepaalde brancheorganisatie zit aangesloten.

Veel zzp'ers en mkb'ers kiezen er zelf voor om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten. Een kleine fout kan immers een hoge schadeclaim tot gevolg hebben. Iets wat je je - zeker als je bedrijf nog niet zolang bestaat of nog niet zo groot is - niet kan permitteren. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heb je zekerheid dat je eventuele schade vergoed krijgt.

Een aansprakelijkheidsverzekering die wel verplicht is, is bijvoorbeeld een (zakelijke) autoverzekering. In sommige branches is ook de beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht.

Waarom werkt Knab samen met een partner?

Bij Knab helpen we onze klanten graag met al hun financiële vragen. Of je nu jouw hypotheek perfect geregeld wilt hebben, een boekhoudkoppeling zoekt of een voordelige verzekering wilt afsluiten. Dat kunnen we echter niet helemaal alleen. Daarom richten wij ons op onze betaal- en spaarrekening en kun je voor andere zaken terecht bij onze partners.

Bij Verzekeringen24 staat klantgerichtheid - net zoals bij Knab - voorop. Ze hechten waarde aan een goede en persoonlijke service en dat vinden wij belangrijk. Best een logische partner dus!

> Lees op onze partnerpagina waarom we samenwerken met partners en hoe we deze partners selecteren.

Welke risico's loop ik als zzp'er? En welke verzekeringen passen daarbij?
Dat verschilt per branche. In onze verzekeringsgids lees je welke zakelijke risico's je loopt in jouw branche en welke verzekeringen je daarvoor kunt afsluiten. En je krijgt een aantal tips om de risico's zoveel mogelijk te beperken.
Wat moet ik doen als mijn bedrijf aansprakelijk wordt gesteld?

Heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering via Verzekeringen24? Neem dan rechtstreeks contact met ze op via 035-5488069 of meld de schade via hun website. Zij doen er alles aan om je in dit proces bij te staan.

Maak daarnaast - indien mogelijk - foto's van de schade en noteer de gegevens van de betrokkenen en eventuele getuigen.

Is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geschikt voor zzp en mkb?

Jazeker! De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is geschikt voor iedere rechtsvorm. Dus voor zzp'ers en eenmanszaken, maar ook bv's en vof's. Bereken vrijblijvend je premie.

Hoe werkt de korting op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Als klant van Knab ontvang je sowieso 5% korting op de premie van de verzekeringen die je via Knab afsluit bij Verzekeringen24.

Besluit je meerdere verzekeringen af te sluiten? Dan ontvang je daarnaast een pakketkorting. Dat werkt zo:

 • 3 verzekeringen = 5%
 • 4 verzekeringen = 7,5%
 • 5 verzekeringen = 10%
 • Let op! De beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering sluit je af als één verzekering. Je krijgt pas korting als je hiernaast nog twee andere verzekeringen afsluit, zoals een rechtsbijstand- en inventarisverzekering. De korting geldt daarnaast alleen bij verzekeringen via Verzekeringen24. Voor verzekeringen van andere partners gelden weer andere kortingen.

  Welke zakelijke verzekeringen kan ik allemaal afsluiten bij partners van Knab?

  Via Verzekeringen24 sluit je - naast de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - de volgende verzekeringen af:

 • de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (alleen in combinatie met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering);
 • de zakelijke rechtsbijstandsverzekering;
 • de zakelijke (bestel-)autoverzekering;
 • de zakelijke inboedelverzekering;
 • de zakelijke reisverzekering;
 • de Bouw- & montageverzekering;
 • de verzekering eigen vervoer.
 • Daarnaast kun je voor je particuliere schadeverzekeringen terecht bij onze partner Deck.

  Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

  Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt de kosten als je aansprakelijk wordt gesteld tijdens je werkzaamheden. Bijvoorbeeld als er door jou, een werknemer of je product schade is ontstaan aan iemand of diens spullen. Met deze verzekering voorkom je dat je zelf opdraait voor een (hoge) schadeclaim.

  Weten wat deze verzekering precies dekt en wanneer het slim kan zijn om er een af te sluiten? Lees ons artikel over de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers.

  Goed om te weten

  Bij Knab kiezen we heel zorgvuldig onze partners uit. Daarbij werken we alleen samen met partijen die qua service en dienstverlening dezelfde hoge eisen stellen als dat wij doen. Desondanks zijn we niet verantwoordelijk voor de dienstverlening van onze partners of de content op hun pagina. Als je vragen of klachten hebt over Verzekeringen24, kun je rechtstreeks contact met ze opnemen. Uiteraard kun je ons ook feedback geven via de 'feedback' button op deze pagina.