Ik ben al klant

Waarom moet ik me opnieuw identificeren?

Banken vervullen een poortwachtersfunctie in de strijd tegen fraude, witwassen en financiering van terrorisme. Dit is vastgelegd in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Deze wet vereist dat banken moeten weten wie hun klanten zijn en waarvoor ze hun rekening(en) gebruiken. Banken moeten niet alleen de identiteit van hun klanten controleren, maar ook het bewijs daarvan bewaren.

Je hebt je natuurlijk al geïdentificeerd op het moment dat je jouw Knab-rekening aanvroeg. Bij klanten die voor oktober 2019 klant zijn geworden hebben we de identiteitscontrole op een andere manier uitgevoerd. Destijds was dit een privacy- en gebruiksvriendelijke oplossing, maar wij vinden dit niet meer voldoende. Ook de Wwft verplicht ons om bij identificatie op afstand meer inspanningen te verrichten om er zeker van te zijn dat de opgegeven identiteit correct is. Bovendien moeten we het bewijs daarvan opslaan. Ook voor bestaande klanten.

In oktober 2019 hebben wij de registratieprocedure aangepast en op veel punten verbeterd. We stellen meer vragen aan klanten met betrekking tot hun persoonlijke situatie of bedrijfsactiviteiten en hebben de manier van identificeren aangepast. Op die manier krijgen we een goed beeld van wie onze klanten zijn en waarvoor ze de betaalrekening gebruiken. Aan de hand daarvan kan Knab afwijkende transacties en daarmee ook mogelijk criminele activiteiten makkelijker opsporen. Zo houden we samen het financiële stelsel veilig. We verzoeken daarom alle klanten die voor oktober 2019 klant zijn geworden om zich opnieuw te identificeren volgens deze methode.

Dit kun je verwachten

Wat vragen we?

Om je opnieuw te identificeren, scan je eerst je identiteitskaart of paspoort in de Knab App. Daarnaast krijg je per bankpakket een vragenlijst. Deze vragen gaan over de herkomst van je inkomen en waar jij je rekening voor gebruikt.

Heb je een gezamenlijke rekening? Dan moeten zowel jij als je mederekeninghouder zich elk opnieuw identificeren. Je hebt hier dus beide de Knab App voor nodig.

Bij een zakelijke rekening bij Knab checken we ook je inschrijving bij de KVK om te controleren of jouw bedrijf daadwerkelijk in het Handelsregister staat. Daarnaast stellen we je een aantal vragen. Deze vragen gaan onder andere over je identiteit, je rol binnen het bedrijf, de bedrijfsactiviteiten en het soort transacties.

Stappenplan

Hoe werkt het?

  1. Open de Knab App
    Hoe je de Knab App registreert, lees je hier.

  2. Tik in het overzichtsscherm van de app op 'Update je gegevens'.

  3. Scan je paspoort of identiteitskaart.

  4. Beantwoord de vragen. Heb je meerdere pakketten? Dan krijg je per pakket een paar vragen.

Heb je een vraag of opmerking over het opnieuw identificeren? Je kunt ons elke werkdag bereiken van 8.00 uur tot 20.00 uur, via 020 303 1602.

Alleen jij kan erbij

Waarom moet ik mezelf identificeren via de Knab App?

Knab is een volledig digitale bank en richt zich op mensen die het fijn vinden hun geldzaken eenvoudig te kunnen regelen met een app. We gebruiken de app ook voor het (her)identificatieproces, zodat we dit eenvoudig, veilig en uniform kunnen aanbieden aan onze klanten. Je kunt het proces doorlopen waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft niet langs te komen bij ons op kantoor.

Omdat we een online bank zijn verplicht de Wwft ons om extra inspanning te verrichten om er zeker van te zijn dat de opgegeven identiteit correct is. De Knab App stelt ons in staat om dit onderzoek op adequate wijze uit te voeren. De app heeft namelijk de functionaliteit om de NFC-chip in je het identiteitsbewijs uit te lezen, waardoor we veilig de gegevens op uniforme wijze kunnen vastleggen. Dit is op de computer via de Persoonlijke Bankomgeving bijvoorbeeld niet mogelijk. Ook kun je met de Knab App een foto maken van het identiteitsbewijs. Deze foto vergelijken we met de gegevens op de chip en nogmaals met de gegevens die al bij ons bekend zijn. Zo weten we zeker dat de opgegeven identiteit correct is.

 

Zijn mijn gegevens veilig?

Jazeker. Binnen Knab hebben alleen mensen toegang tot jouw gegevens die dit nodig hebben voor de uitvoering van hun werk. Al onze medewerkers worden bovendien zorgvuldig gescreend. Ook hebben alle bestaande en nieuwe medewerkers een bankierseed afgelegd. Ze hebben dus een geheimhoudingsplicht.

In het kader van het proces van (her)identificatie heeft onze afdeling Security uitgebreid advies gegeven over de methode. Daarnaast heeft er zowel een intern als een extern onderzoek plaatsgevonden naar de veiligheid van deze methode. Daarbij zijn de organisatorische en technische maatregelen bekeken en is geoordeeld dat, gelet op de getroffen veiligheidsmaatregelen en de wijze van gebruik, deze passen bij de verplichtingen die op ons rusten om de data veilig te verwerken.

Hoe we jouw gegevens bewaren en de veiligheid van je gegevens waarborgen, lees je in ons privacystatement.

 

Je hebt vier weken de tijd

Wat is de deadline?

Na ontvangst van de e-mail heb je vier weken de tijd om je opnieuw te identificeren. Doe je dit niet? Dan kun je na deze periode niet meer in de Knab App en Persoonlijke Bankomgeving. Als je daarna nog steeds niet reageert, blokkeren we je betaalpas en betaalrekening met een debet credit blokkade. Zorg dus dat dit niet gebeurt en identificeer je zo snel mogelijk.

 

Zo gaan we verder

Wat doet Knab met mijn antwoorden?

Nadat jij je opnieuw hebt geïdentificeerd, hoef je niets meer te doen. Voldoe je nog steeds gewoon aan onze acceptatievoorwaarden? Dan hoor je niets meer van ons. Mochten we nog aanvullende informatie nodig hebben, hoor je het vanzelf.

Blijkt uit je nieuwe identificatie dat je niet aan onze acceptatievoorwaarden voldoet? Dan moeten we helaas afscheid van je nemen. Daarvan ontvang je uiteraard bericht.

Dit bericht is wél van Knab

Is dit geen phishing?

Met al die phishing-aanvallen van de laatste tijd vraag jij je misschien af of het bericht dat je hebt ontvangen wel echt van ons afkomstig is. Begrijpelijk! Maar we kunnen je geruststellen: de e-mail is echt van ons afkomstig en geen phishing.

Zodra je deze e-mail van ons hebt ontvangen, vind je hier ook een melding van in de Knab App en in de Persoonlijke Bankomgeving. Criminelen kunnen hier niet bijkomen, dus zo weet je zeker dat het verzoek legitiem is. Als je écht zeker wilt weten dat het bericht van ons afkomstig is, kun je uiteraard altijd even contact met ons opnemen.

Meer weten over phishing? Hier lees je wat phishing precies is, hoe je het kunt herkennen en wat je moet doen als je een phishingbericht hebt ontvangen.

Zo zien de e-mails van Knab eruit

Nieuwe e-mailtemplate 

Veelgestelde vragen