Participatie

Je kunt geen nieuwe Knab Participatie meer kopen. Deze pagina is bedoeld om je te informeren als je al een Knab Participatie hebt.

Wat is een Knab Participatie?

Tussen 2012 en 2017 kon je als Knab-klant voor € 5.000 een participatie kopen in Knab. Je deed daarmee een belegging in Knab. Deze belegging levert je rendement op in de vorm van een jaarlijkse rente van 5%*.

Tarieven & voorwaarden

Tarieven

Eenmalige inleg€ 5.000
Rente5% per jaar*

* Deze rente is effectief op jaarbasis en is afhankelijk van een benchmark, met een ondergrens van 5%. Aegon Bank heeft het recht om de rentebetaling geheel of gedeeltelijk te laten vervallen.

Uitgiftevoorwaarden

> Bekijk de uitgiftevoorwaarden

Wat zijn de kenmerken van deze belegging?

Een Knab Participatie is een achtergestelde obligatie, uitgegeven door Aegon Bank N.V. ("Knab"). Deze belegging heeft kenmerken van obligaties, maar ook eigenschappen die sterk lijken op die van aandelen. Je belegt eenmalig € 5.000 en ontvangt een jaarlijkse rente van 5%*, oftewel € 250 per jaar. We keren de rente maandelijks aan je uit. Meer informatie over de eigenschappen van de Knab Participatie vind je in de programmavoorwaarden.

* Deze rente is effectief op jaarbasis en is afhankelijk van een benchmark, met een ondergrens van 5%. Aegon Bank heeft het recht om de rentebetaling geheel of gedeeltelijk te laten vervallen.

Wat is het belangrijkste risico?

Een Knab Participatie is een belegging en aan beleggen zijn risico’s verbonden. Met het aankopen van een Knab Participatie verstrek je risicodragend vermogen aan Knab. Dit betekent dat je als participatiehouder bij een faillissement bent achtergesteld ten opzichte van andere schuldeisers. Meer informatie over alle mogelijke risico's vind je in de programmavoorwaarden.  

Kan je je Knab Participatie(s) verkopen?

Ja, je kan je Knab Participatie aan ons terugverkopen. Je verkoopt je participatie eenvoudig vanuit je Persoonlijke Bankomgeving. Deze wordt dan - op de eerste dag van de volgende maand - automatisch aangekocht door onze aandeelhouder Aegon Nederland N.V. Dit gebeurt tegen de originele aankoopprijs van € 5.000.

Knab heeft daarnaast het recht om de participaties vanaf 1 november 2022 terug te kopen tegen de originele aankoopprijs van € 5.000. Hiervoor heeft Knab toestemming nodig van De Nederlandsche Bank.