Alles over de zzp-rekening

Of je nu een doorgewinterde zzp'er bent of nog maar net begint: een zakelijke rekening voor zzp'ers helpt je om grip te krijgen op je geldzaken. Ontdek de voordelen en mogelijkheden van een zzp-rekening bij Knab.

Ontdek de zzp-rekening

Waarom een zakelijke rekening openen als zzp'er?

Overweeg je om een zakelijke rekening te openen? Het is in Nederland niet verplicht, maar veel zzp'ers kiezen er toch voor. Een zakelijke rekening biedt namelijk een hoop voordelen, waardoor je precies weet hoe je bedrijf er financieel voor staat. 

Voordelen van een zzp-rekening

Je behoudt het overzicht

Je behoudt het overzicht

Je houdt je privé- en zakelijke financiën gescheiden. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je boekhouder en de Belastingdienst.

Je maakt een professionele indruk

Je maakt een professionele indruk

Opdracht binnengesleept? Dan wil je natuurlijk goed overkomen. Een zzp-rekening op naam van je bedrijf oogt meteen een stuk professioneler. 

Je bespaart tijd

Je bespaart tijd

Met slimme functies als Automatisch Btw Sparen, gratis betaalalerts en een koppeling met je boekhoudpakket bespaar je een hoop tijd en moeite.

Dé zakelijke rekening voor zzp'ers

Bij Knab vind je precies wat je als zzp'er nodig hebt om je financiële zaken goed te regelen. Voor een vaste, lage prijs per maand heb je een compleet zakelijk bankpakket dat volledig is afgestemd op jouw behoeften. Inclusief slimme tools, handige tips én goede service. 

  • Meer dan een kwart miljoen zzp'ers bankieren bij Knab
  • Onze klanten geven ons volgens de Consumentenbond gemiddeld een 8,5
  • Volgens Zzp Daily heeft Knab al twee jaar op rij de beste zzp-rekening.
Ontdek de Knab zzp-rekening

Wat kost een zzp-bankrekening?

Wist je dat een bankrekening voor zzp'ers helemaal niet duur hoeft te zijn? Bij Knab betaal je een vaste prijs van € 7 per maand, zonder verborgen kosten of kleine lettertjes. Extra fijn: als starter ontvang je de eerste zes maanden 50% korting. 

section image

Zzp-rekeningen vergelijken

Nog niet helemaal overtuigd? Vergelijk de zzp-rekening van Knab met die van andere banken en ontdek zelf waar je het voordeligst uit bent. 

Vergelijk nu

Veelgestelde vragen over de zzp-rekening

Is een zakelijke rekening verplicht voor zzp'ers?

Als zzp'er ben je in Nederland niet verplicht een zakelijke rekening te openen. Bij veel banken - waaronder Knab - mag je je privérekening echter niet voor zakelijke doeleinden gebruiken. Gelukkig biedt een zzp-rekening veel voordelen die het regelen van je financiën een stuk eenvoudiger en overzichtelijker maken.

Wat zijn veelvoorkomende valkuilen bij het kiezen van een zzp-rekening?

Op zoek naar een goede zzp-rekening? Vergeet onderstaande zaken niet te checken, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken. 

  1. Verborgen kosten: Sommige banken adverteren met lage (of zelfs geen) kosten, maar rekenen wel extra kosten voor bijvoorbeeld transacties, afschriften of internationale betalingen. Check dus altijd goed de kleine lettertjes.

    Tip: laat je niet te snel verleiden met een gratis zakelijke rekening in het eerste jaar. Kijk vooral ook naar hoeveel je in de jaren daarna kwijt bent aan bankkosten.
  2. Gebrek aan handige functionaliteiten: Check goed of de zzp-rekening alle functionaliteiten biedt die je nodig hebt en wellicht nog andere handige extra's heeft, zoals Btw Sparen, gratis meerdere betaal- en spaarrekeningen en een fijne app. 
  3. Geen goede klantenservice: Als je een vraag hebt, wil je direct goed geholpen worden. Daarom kan het geen kwaad om te kijken wanneer en hoe de bank je helpt bij vragen. 

Wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Op deze pagina vergelijk je Knab met andere banken. Helemaal onafhankelijk! 

Welke extra diensten biedt een zzp-rekening?

Dit verschilt per bank, maar bij Knab heb je extra's zoals een koppeling met boekhoudsoftware, automatisch Btw Sparen, betaalalerts en de mogelijkheid tot het openen van extra producten, zoals een zakelijke creditcard, producten om aanvullend pensioen op te bouwen en nog veel meer. 

Zijn de kosten van een zzp-rekening fiscaal aftrekbaar?

Ja, de kosten van een zzp-rekening zijn aftrekbaar als zakelijke kosten bij de belastingaangifte. Op deze pagina lees je op welke aftrekposten je allemaal recht hebt. 

Wat is een zzp-rekening en waarom heb ik er een nodig?

Een zzp-rekening is een zakelijke bankrekening speciaal voor zzp'ers. Het helpt je om zakelijke en persoonlijke financiën gescheiden te houden, wat het beheren van je geldzaken eenvoudiger maakt.

Wat heb ik nodig om een zzp-rekening te openen bij Knab?

Voor het openen van een zakelijke rekening bij Knab heb je een smartphone, KVK-nummer en een geldig Nederlands identiteitsbewijs - zoals een paspoort of ID-kaart - nodig. 

Kan ik mijn privérekening gebruiken voor zzp-activiteiten?

Hoewel het wettelijk toegestaan is, mag je je privérekening bij veel banken - waaronder Knab - niet gebruiken voor zakelijke doeleinden. Bovendien loop je dan een hoop voordelen mis die een zakelijke rekening voor zzp'ers biedt.