Zakelijke banken vergelijken

Knab is veel meer dan een goedkope zakelijke bank. Maar bij je zoektocht naar een zakelijke rekening is het wel verstandig om de kosten van je verschillende opties te vergelijken. Deze tool helpt je daarbij.

Bovenstaande tool toont een indicatie van de pakketkosten per bank. Hiervoor hebben we een connectie met MoneyView. MoneyView monitort vrijwel alle financiële producten van banken en verzekeraars in Nederland. Dat gebeurt realtime, wat betekent dat de tool altijd up-to-date is. Wel raden we aan om altijd zelf de website van banken te checken.

Al meer dan 270.000 ondernemers kozen voor Knab

 • De eerste 6 maanden 50% korting voor starters
 • Betaal een vaste lage prijs per maand; geen verborgen kosten
 • Open je zakelijke rekening snel en eenvoudig online
Open je rekeningMeer info
section image

Gratis Overstapservice

Stap over naar Knab

Open een rekening en vraag de gratis Overstapservice aan. Al je bij- en afschrijvingen worden dertien maanden lang automatisch doorgeleid naar je nieuwe rekening. Ook krijgen je incassanten een seintje over je nieuwe rekeningnummer.

Zo werkt de Overstapservice

Veelgestelde vragen

Waar haalt Knab de data van deze tool vandaan?

Voor deze tool hebben we een connectie met MoneyView. MoneyView monitort vrijwel alle financiële producten van banken en verzekeraars in Nederland. Dat gebeurt realtime, wat betekent dat de tool altijd up-to-date is.

Waarom zie ik bij sommige banken geen kosten?

Vul je jouw wensen in en krijg je bij een bepaalde bank geen resultaat? Dan voldoet deze bank waarschijnlijk niet aan jouw eisen. Bijvoorbeeld omdat je bij een bank geen zakelijke creditcard kunt aanvragen. Of omdat je met een bepaalde rechtsvorm geen zakelijke rekening kunt openen.

Check dit altijd nog even bij de bank zelf. Deze tool geeft een indicatie van de pakketkosten per jaar. De kosten kunnen iets afwijken. 

Hoe worden de kosten in deze tool berekend?

In de tool zie je wat je per jaar betaalt voor een zakelijke rekening. In de berekening hebben we het volgende meegenomen: 

 • Pakketprijs van de zakelijke rekening; 
 • Transactiekosten; 
 • Kosten van extra betaalrekeningen; 
 • Kosten van een creditcard; 
 • Eventuele kortingen.

Worden prijsveranderingen ook meegenomen in deze tool?

Ja, als de data van MoneyView geüpdatet is, zie je dat direct terug in deze tool. 

Worden kosten voor klantonderzoek ook meegenomen in deze tool?

Nee, op dit moment nog niet. Bij Knab zit dit inbegrepen bij de pakketkosten. De meeste andere banken rekenen hier wél kosten voor. Check dit daarom goed voordat je ergens een zakelijke rekening opent. 

Betaal je bij Knab altijd een vaste prijs per maand?

Ja, je betaalt bij Knab een vaste prijs per maand. De enige uitzondering is als je boven 500 transacties per jaar uitkomt. Voor de eerste 500 transacties betaal je niets, daarna betaal je € 0,10 per transactie. Gelukkig zijn er niet veel zzp'ers die over dat aantal heen gaan. Om je een idee te geven: daarin slaagt slechts 12% van onze klanten. 

Waarom maakt de tool onderscheid tussen het eerste en tweede jaar?

Bij Knab ontvang je de eerste zes maanden 50% korting op de maandelijkse pakketkosten. Soms hebben andere banken ook zo'n korting. Het kan dus verwarrend zijn als je alleen de kosten van het eerste jaar ziet. 

Hoe open ik een zakelijke rekening bij Knab?

 1. Download de Knab App 
 2. Vul je (bedrijfs)gegevens in 
 3. Scan je paspoort of identiteitsbewijs

Zodra je zakelijke rekening is geopend, ontvang je een bevestiging in je mailbox.

Misschien vind je dit ook interessant

Zakelijk bankieren

 • Zakelijke rekening
 • Starterspakket
 • Betalen
 • Sparen
 • Overstapservice
De eerste 6 maanden 50% korting voor starters
Open je rekening