Dit heb je nodig

Je vraagt je nieuwe rekening volledig aan via de Knab App. Heel handig, want zo hoef je niet langs een kantoor en heb je ook geen gedoe met papierwerk. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone en een geldig Europees paspoort of identiteitsbewijs.

Volg de stappen of bekijk de video

Zo vraag je een rekening aan

  1. Download de Knab App

  2. Vul je (bedrijfs)gegevens in

  3. Scan je paspoort of identiteitsbewijs

  4. Maak ter identificatie € 0,01 over via iDEAL

  5. Houd je mail in de gaten voor een bevestiging


Als je rekening is geopend ontvang je van ons een bevestiging. Daarna heb je jouw betaalpas binnen 3 tot 5 werkdagen in huis.
Open een rekening


Snel en veilig

Waarom via de app?

Knab is een online bank, zonder filialen. Om de veiligheid van ons betalingsverkeer te kunnen waarborgen, moeten we onze klanten goed kennen. Met ons mobiele rekeningaanvraagproces kun jij je gegevens veilig invullen en jezelf identificeren via je smartphone. Zo weten wij voor wie we een rekening openen en maak jij direct kennis met onze fijne app.


Meer over veilig bankieren

Inloggen op je telefoon en je Persoonlijke Bankomgeving

Naast mobiel bankieren..

..ook internetbankieren

Ons rekeningaanvraagproces loopt volledig via de Knab App. Maar natuurlijk krijg je met jouw Knab-rekening ook toegang tot internetbankieren.

De voordelen van Knab

  • Een compleet bankpakket voor een vaste prijs per maand
  • Open meerdere betaal- en spaarrekeningen, zonder extra kosten
  • Elke dag persoonlijke service van 8.00 tot 20.00 uur
Open een rekening

Kom je er niet uit?

We helpen je graag

icon citaat

Lukt je aanvraag niet of wil je iets anders weten? Je kunt ons elke dag van 8.00 tot 20.00 uur bereiken via de chat of op 020 303 1600.

icon citaat

Imro Batelaan, Servicedesk

Tip van de Servicedesk

Veelgestelde vragen over ons aanvraagproces

Kan ik meteen mijn rekening gebruiken?

Heb je jouw rekeningaanvraag afgerond in de app? Dan gaan wij voor je aan de slag. We moeten namelijk jouw gegevens controleren. Dit duurt uiterlijk tien werkdagen. Is je aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je een bevestigingsmail. Daarna heb je jouw betaalpas binnen drie tot vijf werkdagen in huis.

Waarom sturen jullie mij de app via een sms?

Je kunt de Knab App downloaden via de App Store of Google Play. Maar via de link in de sms weet je zeker dat je de goede app downloadt. Wel zo handig.

Hoe werkt het scannen van je paspoort of ID-kaart?

Heb je een iPhone? Dan scan je je paspoort of identiteitskaart met de camera op je telefoon. De scanner leest automatisch de gegevens van je document en neemt deze over in de app. Heb je een Android-toestel? Leg je telefoon dan op het document. Met behulp van de NFC-chip in je identiteitsbewijs worden je gegevens automatisch ingelezen.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Wij delen jouw gegevens nooit zomaar met anderen. Je kunt zelf tijdens de aanvraag aangeven wat wij wel of niet met jouw gegevens mogen doen. Wanneer je rekening is geopend, kun je jouw voorkeuren altijd wijzigen in de app.