Ziekmelden bij Knab Crowdsurance

  • Ontvang maximaal 2 jaar een inkomen
  • Beoordeling van een onafhankelijke arbodienstverlener
  • Professionele begeleiding bij je herstel

Knab Crowdsurance is een samenwerking met onze partner SharePeople.

Geen stress als je arbeidsongeschikt raakt

Niets zo vervelend voor een ondernemer als niet kunnen werken. Daarom krijg je bij Crowdsurance niet alleen een inkomen, maar ook professionele begeleiding tijdens je ziekte. Zo kun je hopelijk snel weer aan de bak!

section image

Onafhankelijke arbodienstverlener

Langere tijd ziek? Zo meld je dat

Iedereen heeft weleens een griepje. Maar verwacht je langer dan een maand niet te kunnen werken? Dan vragen we je dit te melden bij SharePeople. Zij doen een snelle check en koppelen je vervolgens aan de arbodienstverlener: Capability. Er volgt dan een intake, waarbij zij beoordelen voor hoeveel procent je arbeidsongeschikt bent.

Telefoon met tekstballon

Tot wel twee jaar

Start van je donaties

Ben je na twee maanden nog steeds minimaal 50% arbeidsongeschikt? Dan ontvang je vanaf de derde maand de donaties. Deze zijn in principe anoniem, maar iemand kan ook een leuk bericht toevoegen. Je ontvangt de donaties maximaal twee jaar nadat je je ziek hebt gemeld.

Je gewenste inkomen

Hoeveel ontvang ik?

Je ontvangt het gewenste inkomen dat je bij je aanmelding opgaf. Natuurlijk checken we wel of dit overeenkomt met je eigen inkomen de afgelopen periode. Ben je minder dan 100% arbeidsongeschikt? Dan krijg je naar rato uitgekeerd. Je ontvangt de donaties - maximaal twee jaar - tot je weer weer minimaal 75% arbeidsgeschikt bent.

Bereken je inkomen
man met bankbiljetten

Begeleiding tijdens je ziekte

Naast een inkomen, krijg je ook professionele begeleiding van een casemanager. Diegene is een luisterend oor, maar geeft je ook tips en handvatten om mee aan de slag te gaan. Zo gaan we samen voor een snel, maar duurzaam herstel!

Veelgestelde vragen over je ziekmelden met Crowdsurance

Hoe wordt bepaald of ik arbeidsongeschikt ben?

Deze check voert de arbodienstverlener Capability uit. Via hen heb je eerst een intake met een arbeidsdeskundige. Samen bepalen jullie of en voor hoeveel procent je arbeidsongeschikt bent. Als het nodig is vindt er later nog een gesprek plaats met een bedrijfsarts. Capability begeleidt je - als je dat fijn vindt - ook tijdens je ziekte. Zo gaan jullie samen voor een snel, maar duurzaam herstel.

Doneer ik ook aan anderen als ik zelf ziek ben?

Als je zelf arbeidsongeschikt bent en dit hebt gemeld, hoef je geen donaties aan anderen te doen.

Waarom ontvang ik maximaal twee jaar donaties?

Uit de praktijk blijkt dat de meeste zieken binnen twee jaar weer beter zijn. Zo kunnen we de kosten van Crowdsurance laag houden. Daarnaast kennen de meeste AOV’s de mogelijkheid tot een wachttijd van twee jaar. Zo kun je dus Crowdsurance combineren met een goedkopere AOV als je dat wil.

Wat als iemand al ziek was tijdens de aanmelding?

Voordat je deelneemt, teken je een belofte. Daarin staat onder andere dat je bij de start van je deelname 100% arbeidsgeschikt bent. Als je arbeidsongeschikt raakt, checken we of je je aan deze belofte hebt gehouden. Zo vragen we bijvoorbeeld om je inkomensgegevens en/of btw-aangifte. Dit vragen we ook zodat we kunnen controleren of je een eerlijk gewenst inkomen hebt opgegeven tijdens je aanmelding.

Verder vertrouwen we erop dat je eerlijk bent naar je mede-ondernemers. Dat is een stuk goedkoper dan alles willen controleren.

Misschien vind je dit ook interessant

Knab Crowdsurance