Bereken de kosten voor crowdsurance

 • Al vanaf € 30 per maand
 • Betaal de eerste maand geen deelnamekosten
 • Nu 20% korting op de inschrijfkosten

Om je aan te melden voor Crowdsurance heb je Knab Zakelijk nodig. Crowdsurance is een samenwerking met onze partner SharePeople.

Bereken je kosten

Direct zien wat jij betaalt voor Knab Crowdsurance? Vul in deze handige tool je gewenste inkomen in en zie direct hoe de kosten zijn opgebouwd. Tip: Klik op +Kosten opbouw om te zien hoe de kosten worden berekend.

Voorwaarden

Check de verklaring en beloften deelnemer Knab Crowdsurance >

De kosten op een rij

Dit betaal je voor Knab Crowdsurance

 • Je betaalt eenmalig € 125 (excl. btw) inschrijfkosten. Tijdelijk ontvang je 20% korting, waardoor je slechts € 100 (excl. btw) betaalt.
 • Je betaalt elke maand € 15 (excl. btw) deelnamekosten. De eerste maand krijg je deze cadeau.
 • Je betaalt maximaal één donatie per maand aan iemand uit je groep.
Logo Knab SharePeople

Kies je gewenste netto inkomen

Tijdens je aanmelding voor Crowdsurance via de Knab App, kies je een gewenst inkomen. Dit is het inkomen dat je wil ontvangen als je arbeidsongeschikt raakt. De meeste ondernemers zetten dat bedrag op maximaal 70% van hun gemiddelde netto inkomen. Je mag in ieder geval geen hoger inkomen kiezen dan je nu ontvangt. Dat checkt SharePeople wanneer je arbeidsongeschikt bent.

Waarom is Crowdsurance zo voordelig?

Crowdsurance is stukken goedkoper dan een traditionele AOV. Hoe dat kan?

 • Je betaalt geen hoge premie, maar doneert maximaal één keer per maand.
 • Je doneert pas als iemand uit je groep langdurig ziek is. Dan betaal je maximaal 6% van je eigen gewenste inkomen, maar op dit moment is het gemiddelde 2%.
 • Crowdsurance is volledig online. Daardoor gaat het makkelijk, snel en blijven de kosten laag.

Privé en zakelijke kosten

Ook fijn: fiscale voordelen

Een deel van de kosten van Crowdsurance is privé, en een deel is zakelijk. Onder de privékosten vallen de donaties. Dit zijn schenkingen en daarom niet fiscaal aftrekbaar. De eenmalige inschrijfkosten en maandelijkse deelnamekosten zijn zakelijke kosten en daardoor wél aftrekbaar.

section image

Veelgestelde vragen

Hoe doneer ik aan iemand uit mijn groep?

Als je aan de beurt ben om te doneren, ontvang je een e-mail met een betaalverzoek. De donatie gaat daardoor direct van de ene deelnemer naar de andere. Het algoritme houdt bij wie er aan de beurt is om te doneren. Zo gaat het altijd eerlijk en betaalt iedereen - en naar rato - evenveel.

In principe doe je elke maand een donatie aan iemand uit de groep. Dat kunnen dus elke maand andere deelnemers zijn. Als er weinig mensen arbeidsongeschikt zijn, word je weleens overgeslagen.

Welke kosten zijn privé en welke zakelijk?

Zakelijke kosten:

 • De eenmalige inschrijfkosten. Na betaling ontvang je de factuur direct in je mailbox.
 • De maandelijkse administratiekosten.

Privékosten:

 • De donaties die je doet aan mensen uit je groep.
 • Als je zelf arbeidsongeschikt raakt en donaties ontvangt, storten we dit op je privérekening. Omdat het allemaal kleine bedragen zijn - kleiner dan € 2.000 per donateur per jaar - betaal je hier geen belasting over.
Op welke dag doneer ik aan een ondernemer?

Een donatie kan elke dag van de maand gevraagd worden. Dit hangt namelijk af van wanneer iemand uit je groep arbeidsongeschikt raakt. Per maand krijg je niet meer dan één donatieverzoek.

Hoe voorkomen jullie dat iemand niet doneert?

We controleren of iedereen die aan de beurt is, ook echt doneert. Doet iemand dit niet, dan sturen we het verzoek door naar iemand anders uit de groep. De persoon die niet heeft gedoneerd heeft daardoor zelf geen recht meer op donaties als hij of zij zelf ziek wordt.

Doneer ik ook aan anderen als ik zelf ziek ben?

Als je zelf arbeidsongeschikt bent en dit hebt gemeld, hoef je geen donaties aan anderen te doen.

Misschien vind je dit ook interessant

Knab Crowdsurance