Het oversluiten van je hypotheek

Op dit moment is onze rekentool helaas niet beschikbaar. Wil je direct duidelijkheid over de mogelijkheden die je hebt? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur.

Maak een afspraak

Meer informatie

Wil je meer weten over het oversluiten van je hypotheek? Dan zijn deze artikelen uit onze bibliotheek misschien wel interessant voor je.

Veelgestelde vragen

Wat is oversluiten?

We zeggen wel dat er een kans bestaat dat je geld kunt besparen door je hypotheek over te sluiten, maar wat is oversluiten nu precies? Heel simpel. Sluit jij over, dan stap je met jouw hypotheek over naar een andere hypotheekaanbieder. Veel mensen doen dit aan het einde van de rentevaste periode. Dan hoef je namelijk geen boeterente te betalen aan je huidige hypotheekaanbieder.

Maar de hypotheekrente staat momenteel historisch laag. Daardoor ben jij vaak een stuk goedkoper uit als je je hypotheek oversluit, ook als je rentevaste periode nog niet is afgelopen.

Kunnen jullie mij helpen met oversluiten?

Natuurlijk! Via ons kun je terecht bij onze ervaren partner Finzie. Zij gaan vervolgens voor jou aan de slag. Blijkt uit de complete analyse van Finzie dat jij bij een andere hypotheekaanbieder voordeliger uit bent? Dan regelen zij voor je dat jouw hypotheek overgesloten wordt. Hierbij krijg je onafhankelijk advies van een van de ervaren hypotheekadviseurs van Finzie.

Hoeveel kost oversluiten?

Je hypotheek oversluiten kan via Knab bij onze partner Finzie al vanaf € 1.699. Hoeveel het precies kost, hangt af van jouw situatie. Heb je een complexe situatie, dan wordt € 400 extra gerekend. Dit is eenmalig, je betaalt dus nooit meer dan € 2.099.

Maar let op: dit zijn niet de enige kosten die je maakt als jij gaat oversluiten. Je moet namelijk ook naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte te ondertekenen en daarnaast is een nieuwe taxatie nodig. Je maakt dus kosten voor advies, de notaris en de taxatie. Tot slot betaal je boeterente aan je huidige hypotheekaanbieder, als jouw rentevaste periode nog niet is afgelopen.

Welke hypotheekaanbieders worden er vergeleken?

Via Knab heb je bij onze partner Finzie keuze uit maar liefst 30 hypotheekaanbieders.

Wil jij oversluiten naar een grootbank als ABN Amro of Rabobank? Of wil je juist naar een jonge partij als MUNT Hypotheken of bijBouwe? Onze partner Finzie regelt het allemaal voor je.

Hoelang duurt het om mijn hypotheek over te sluiten?

Hoeveel tijd het kost om jouw hypotheek over te sluiten, hangt af van verschillende factoren. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat het druk is bij de hypotheekaanbieder van jouw keuze. De wachttijd kan dan langer zijn dan normaal. Soms gaat alles juist weer veel sneller, maar gemiddeld duurt het 4 tot 6 weken voordat je een finaal akkoord krijgt op je hypotheek. Daarna kun jij naar de notaris om de hypotheekakte te ondertekenen.