Wat betaal je ons?

Bij Knab betaal je altijd een scherpe prijs voor hypotheekadvies en afsluiten, inclusief overlijdensrisicoverzekering. Hoeveel precies? Dat hangt af van jouw situatie. Bekijk hieronder de tarieven.

Eerste woning kopen

Advies: € 899
Bemiddeling: € 500

€ 1.399

Bereken je hypotheek

Volgende woning kopen

Advies: € 1.099
Bemiddeling: € 600

€ 1.699

Dit geldt ook voor een tweede hypotheek.

Bereken je hypotheek

Hypotheek oversluiten

Advies: € 1.099
Bemiddeling: € 600

€ 1.699

Bereken je hypotheek

In de volgende gevallen is het regelen van een hypotheek complex en rekenen we eenmalig € 400 extra voor het advies:

  • je koopt woning met bedrijfsruimte
  • je koopt een woning om te verhuren
  • je koopt een tweede huis of vakantiewoning
  • je wilt een hypotheek overzetten n.a.v. een relatiebreuk
  • je moet verhuurinkomsten meenemen in de financiering
  • je wilt met meerdere mensen (CPO) of zelf een huis bouwen

Zijn meerdere van deze situaties op jou van toepassing? Geen nood: je betaalt altijd maar één keer € 400 extra.

Ben je ondernemer? Dan bestaat de kans dat je een inkomensverklaring nodig hebt (dit verschilt per geldverstrekker). Deze regel je zelf en je betaalt dan ook zelf de bijbehorende kosten. Kan Knab de inkomensanalyse voor je doen? Dan betaal je de € 400 extra. 

Voordelig hypotheekadvies en afsluiten

De voordelen van onafhankelijk hypotheekadvies

Bij ons betaal je een scherpe prijs voor advies en afsluiten van je hypotheek en bijbehorende overlijdensrisicoverzekering. En dankzij ons onafhankelijke advies over 30 hypotheekaanbieders heb je altijd de laagste rente en beste voorwaarden voor jouw situatie. Zo ben je met je hypotheek over de gehele looptijd het voordeligst uit.

  • Onafhankelijk hypotheekadvies over 30 geldverstrekkers
  • Een gratis en vrijblijvend inventarisatiegesprek
  • Betaal pas als alles helemaal geregeld is

Veelgestelde vragen

Wanneer betaal ik jullie?

Je betaalt ons pas als de hypotheek geregeld is en jij bij de notaris zit om de hypotheekakte te ondertekenen. Maar het is wel zo dat je ons de advies en afsluitkosten verschuldigd bent zodra je ons de opdracht tot dienstverlening geeft. Dat is zo wettelijk vastgelegd. We gaan dan namelijk voor je aan de slag.

Mochten wij je hypotheek niet kunnen regelen terwijl jij je gegevens correct en in de juiste vorm hebt aangeleverd, dan beschouwen we dit als een klacht. Je hoeft ons dan niet te betalen.

Zijn de advieskosten aftrekbaar?

Jazeker, de kosten voor het verkrijgen van je hypotheek zijn aftrekbaar. Dus de advies- én afsluitkosten kun je eenmalig van je belastbare inkomen aftrekken tijdens de aangifte van je inkomstenbelasting. Dat scheelt!

Wanneer heb ik een complexe situatie en betaal ik € 400 extra?
In sommige gevallen kost het onze hypotheekadviseurs meer tijd om je hypotheek af te sluiten. Dan betaal je eenmalig € 400 extra. Dit is bijvoorbeeld het geval als je ondernemer bent, een tweede woning koopt, voor zelfbouw kiest, verhuurinkomsten mee wilt nemen in de financiering, je hypotheek om wilt zetten n.a.v. een relatiebreuk of een huis koopt om te verhuren.
Wat zijn de bijkomende kosten als ik via Knab een hypotheek afsluit?

De door ons genoemde prijs voor hypotheekadvies en afsluiten is all-in. Wij vragen bijvoorbeeld geen extra geld voor het afsluiten van de bijbehorende verzekeringen. Maar vergeet niet dat je ook met notariskosten te maken krijgt als je een hypotheek afsluit. Of dat je een taxatie nodig hebt als je een huis koopt, wat je via Knab € 410 kost.

Waarom is Knab zo veel goedkoper dan mijn eigen bank?

We zijn goedkoper dan je bank vanwege onze online en telefonische werkwijze. Het proces om een hypotheek af te sluiten was behoorlijk inefficiënt. Wij hebben dat geoptimaliseerd en gedeeltelijk geautomatiseerd. En dankzij onze werkwijze hebben we geen prijzige kantoorpanden nodig.

Deze voordelen zorgen ervoor dat we voor een lagere prijs dezelfde kwalitatief hoogstaande dienst kunnen leveren.

Wat kun je écht lenen? Doe gratis de Hypotheek Checker

Bereken gratis

En vergelijk in 10 minuten