Wat betaal je voor het hypotheekadvies? 

Via Knab betaal je bij onze partner Finzie altijd een scherpe prijs voor hypotheekadvies en afsluiten. Hoeveel precies? Dat hangt af van jouw situatie. Bekijk hieronder de tarieven.

Eerste woning kopen

Advies: € 999
Bemiddeling: € 500

€ 1.499

Maak een afspraak

Hypotheek oversluiten

Advies: € 1.399
Bemiddeling: € 600

€ 1.999

Maak een afspraak

Volgende woning kopen

Advies: € 1.399
Bemiddeling: € 600

€ 1.999

Maak een afspraak

In de volgende gevallen is het regelen van een hypotheek complex. In zo'n geval is onze partner Finzie een paar uur langer voor je aan het werk. Finzie rekent daarom voor maatwerk € 100 per uur extra. In de meeste gevallen ben je niet meer dan € 300 extra kwijt. 

  • je koopt woning met bedrijfsruimte
  • je koopt een woning om te verhuren
  • je koopt een tweede huis of vakantiewoning
  • je wilt een hypotheek overzetten n.a.v. een relatiebreuk
  • je moet verhuurinkomsten meenemen in de financiering
  • je wilt met meerdere mensen (CPO) of zelf een huis bouwen

Zijn meerdere van deze situaties op jou van toepassing? Geen nood: je betaalt altijd maar één keer de extra kosten.

Ben je ondernemer? Dan bestaat de kans dat je een inkomensverklaring nodig hebt (dit verschilt per geldverstrekker). Deze regel je zelf en je betaalt dan ook zelf de bijbehorende kosten. Kan Finzie de inkomensanalyse voor je doen? Dan betaal je de extra kosten. 

Veelgestelde vragen

Wanneer betaal ik jullie?

Je sluit geen hypotheek via ons af, maar via onze partner Finzie. Je betaalt Finzie pas als de hypotheek geregeld is en jij bij de notaris zit om de hypotheekakte te ondertekenen. Maar het is wel zo dat je Finzie advies- en afsluitkosten verschuldigd bent zodra je ons de opdracht tot dienstverlening geeft. Dat is zo wettelijk vastgelegd. Dat is namelijk het moment dat de hypotheekadviseur voor je aan de slag gaat.

Zijn de advieskosten aftrekbaar?

Jazeker, de kosten voor het verkrijgen van je hypotheek zijn aftrekbaar. Dus de advies- én afsluitkosten kun je eenmalig van je belastbare inkomen aftrekken tijdens de aangifte van je inkomstenbelasting. Dat scheelt!

Wat zijn de bijkomende kosten als ik een hypotheek afsluit?

De door ons genoemde prijs voor hypotheekadvies en afsluiten bij onze partner Finzie is all-in. Finzie vraagt bijvoorbeeld geen extra geld voor het afsluiten van de bijbehorende verzekeringen. Maar vergeet niet dat je ook met notariskosten te maken krijgt als je een hypotheek afsluit. Of dat je een taxatie nodig hebt als je een huis koopt.

Wanneer heb ik een complexe situatie en betaal ik € 400 extra?

In sommige gevallen kost het de hypotheekadviseurs van Finzie meer tijd om je hypotheek af te sluiten. Dan betaal je eenmalig € 400 extra. Dit is bijvoorbeeld het geval als je ondernemer bent, een tweede woning koopt, voor zelfbouw kiest, verhuurinkomsten mee wilt nemen in de financiering, je hypotheek om wilt zetten n.a.v. een relatiebreuk of een huis koopt om te verhuren.