Bereken of jij het huis van je dromen kan betalen

Heb jij een huis op het oog en wil je weten of je dit huis kan betalen? Of wil je weten hoeveel eigen geld je moet inbrengen om het huis te kunnen financieren? Het antwoord vind je met deze eenvoudige en snelle rekentool.  

Je kan het huis betalen! Wat nu?

Heb je de rekentool ingevuld? Dan weet je grofweg of jij jouw droomwoning kan kopen en hoeveel hypotheek je kan krijgen. Ben je van plan er serieus werk van te maken? Bekijk dan ons stappenplan 'Huis kopen en hypotheek afsluiten', vol met tips voor de bezichtiging en onderhandeling over de vraagprijs. 

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur

Uiteraard geeft de rekentool je een indicatie. Wil je precies weten waar je aan toe bent en of je jouw droomhuis kan betalen? Ga dan in gesprek met een hypotheekadviseur.

Via Knab plan je een gratis en vrijblijvend eerste gesprek in bij onze partner Finzie. De afspraak met de hypotheekadviseur kan bij jou thuis plaatsvinden, op kantoor, telefonisch en via de webcam.


Veelgestelde vragen

Kan het per hypotheekaanbieder verschillen of ik het huis kan kopen of niet?
Dat kan zeker. Het verschilt door de hoogte van de hypotheekrente waarmee hypotheekaanbieders rekenen. Hoe hoger de rente, hoe minder je kan lenen. Knab biedt zelf geen hypotheken aan, maar via onze partner Finzie kun je een hypotheek afsluiten bij een breed aanbod hypotheekaanbieders. De hypotheekadviseur van Finzie berekent hierbij aan de hand van jouw inkomen en vermogen hoeveel je kan lenen.
Welke bijkomende kosten krijg ik bij het kopen van een huis?

Het kopen van een huis brengt allerlei bijkomende kosten met zich mee. Je kan sinds 2018 niet meer lenen dan de woningwaarde, dus je moet hoogstwaarschijnlijk eigen geld inleggen als je een huis wilt kopen. Het verschilt per situatie welke kosten dit precies zijn, maar je krijgt hoogstwaarschijnlijk sowieso te maken met de kosten voor de notaris, het hypotheekadvies en de taxatie. Houd hier dus rekening mee.

In onze gratis te downloaden checklist 'Bijkomende kosten' vind je:

  • op welke bijkomende kosten je kunt rekenen;
  • hoeveel geld dit zal bedragen;
  • hoeveel eigen geld je hiervoor nodig hebt.
Krijg ik gegarandeerd een hypotheek als deze rekentool een positief resultaat laat zien?
Nee, deze tool geeft een indicatie. Of je daadwerkelijk dit huis kan kopen hangt af van allerlei factoren, zoals het rentepercentage, jouw vorm van inkomen en de woningwaarde. Wil je zeker weten wat jij kan lenen en of je dit huis kan betalen? Maak dan een afspraak met een van de hypotheekadviseurs van onze partner Finzie.
Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek?
Je kan via Knab een gratis en geheel vrijblijvend eerste oriëntatiegesprek aanvragen bij onze partner Finzie. Tijdens dit gesprek bespreek je de mogelijkheden en de eventuele vervolgstappen. 

Tips en info in duidelijke taal

Bij het afsluiten van je hypotheek ga je niet over één nacht ijs. Daarom hebben we een bibliotheek vol artikelen, checklists, video's en andere handige info. In duidelijke taal, zodat je weet waar je aan toe bent.

Stappenplan huis kopen en hypotheek afsluiten

Huis kopen en hypotheek afsluiten

Zzp-hypotheek zonder jaarcijfers: 4 tips

Hypotheek

Je huis verkocht, wat moet je regelen?

Hypotheek

Ontdek jouw voordeligste hypotheek

Plan een gratis afspraak in met één van de hypotheekadviseurs van Finzie en bespreek direct welke mogelijkheden jij hebt en wat jouw maximale hypotheek is.