Vergelijk zelf de actuele hypotheekrentes

Ben je op zoek naar een (nieuwe) hypotheek? Met de gratis vergelijkingstool vergelijk jij eenvoudig bijna alle hypotheekaanbieders op basis van onder andere hypotheekvorm, looptijd en - uiteraard - actuele hypotheekrente.

Een overzicht van alle hypotheekaanbieders

Wil je weten wat de verschillende hypotheekaanbieders naast hun rentes nog meer te bieden hebben? Op deze pagina vind je verdiepende informatie per aanbieder.


Rentes vergeleken, hoe verder? 

Na het hypotheekrentes vergelijken, heb je al een goed idee van de beschikbare hypotheken en bijbehorende rentes. Maar het kopen van een huis brengt natuurlijk meer met zich mee. In dit stappenplan stappenplan 'Huis kopen en hypotheek afsluiten' vind je allerlei tips en informatie voor het kopen van een huis.

Veelgestelde vragen

Is de laagste hypotheekrente altijd de beste optie voor mij?

Nee, een hypotheek met de laagste hypotheekreten hoeft voor jou niet per se de juiste optie te zijn. Als je een hypotheek zoekt, is het slim om niet alleen maar naar de hypotheekrente te kijken.

Houd ook rekening met bijvoorbeeld de hypotheekvorm (lineair of annuïtair), de voorwaarden van de hypotheekaanbieder en de lengte van je rentevaste periode. Een hypotheek met een iets hogere rente, past misschien qua voorwaarden veel beter bij wat jij nodig hebt. Bespreek daarom altijd de mogelijkheden met een onafhankelijke hypotheekadviseur, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Bij welke hypotheekaanbieders kan ik een hypotheek afsluiten?

Via Knab's partner Finzie kun je bij bijna alle geldverstrekkers een hypotheek afsluiten. De deskundige, onafhankelijke adviseurs van Finzie vergelijken voor jou zoveel mogelijk aanbieders, zodat jij uiteindelijk een hypotheek krijgt die goed aansluit bij wat je nodig hebt. Wil je weten bij welke verstrekkers je allemaal terecht kan via Finzie? Maak dan een gratis, vrijblijvende afspraak. Tijdens die gesprek bespreek jij de mogelijkheden, zodat je direct weet wat je mogelijkheden zijn.

Hoe kies ik de juiste hypotheek en hypotheekrente?

De hypotheekrente is in principe de vergoeding die je betaalt aan de hypotheekaanbieder voor het verstrekken van de hypotheek. Als jij een hypotheek kiest die goed bij je past, komt daar waarschijnlijk een fatsoenlijke hypotheekrente bij. Om er zeker van te zijn dat je de juiste hypotheek afsluit, kun je het beste langsgaan bij een deskundige, onafhankelijke hypotheekadviseur. Die is erin gespecialiseerd en helpt jou in jouw zoektocht.

Wil je eerst zelf op onderzoek uitgaan? Met het vergelijken van de hypotheekrentes ben je al een eind op weg. Bedenk daarnaast hoeveel je wilt lenen, hoelang je de hypotheek wilt vastzetten en welke voorwaarden jij belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld jaarlijks extra kunnen aflossen? Niet alle aanbieders hebben die mogelijkheid.

Kan ik bij Knab een hypotheek afsluiten?

Nee, Knab biedt zelf geen hypotheek aan. Om jou te helpen en ervoor te zorgen dat je de juiste hypotheek afsluit, werken we samen met onze gespecialiseerde partner Finzie. Bij Finzie regel je eenvoudig en snel je hypotheek. Ook kun je er terecht voor de bijbehorende verzekeringen.

Tips en info in duidelijke taal

Bij het afsluiten van je hypotheek ga je niet over één nacht ijs. Daarom hebben we een bibliotheek vol artikelen, checklists, video's en andere handige info. In duidelijke taal, zodat je weet waar je aan toe bent.

6 dingen over de hypotheekrenteaftrek

Hypotheekrenteaftrek

Voorlopige teruggave hypotheekrente stopzetten

Voorlopige teruggave hypotheekrente

Hypotheekrenteaftrek 2020: dit zijn de plannen

Hypotheekrenteaftrek 2020

Ontdek jouw voordeligste hypotheek

Plan een gratis afspraak in met één van de hypotheekadviseurs van Finzie en bespreek direct welke mogelijkheden jij hebt en wat jouw maximale hypotheek is.