Ontdek jouw voordeligste hypotheek

 • Bereken jouw maximale hypotheek en bijbehorende maandlasten
 • Ontvang een onafhankelijke vergelijking van 30 geldverstrekkers
 • Sluit direct je hypotheek af, mét of zonder de hulp van een toegewijde adviseur

Start de Hypotheek Checker

Dit is helemaal gratis

Vergelijk hypotheken van 30 verschillende hypotheekaanbieders

Hypotheekaanbieders

Zo doe je de Hypotheek Checker

Je begint de zoektocht naar jouw hypotheek met het creëren van je persoonlijke omgeving. Hier vul jij jouw gegevens en die van je (potentiële) nieuwe woning in. Geen zorgen, dit is natuurlijk helemaal veilig.

 1. Jouw wensen en mogelijkheden

  De eerste stap in de Hypotheek Checker is het invullen van verschillende gegevens en wensen die je hebt. Wat is bijvoorbeeld je inkomen, wat voor huis koop je en hoe lang wil jij je hypotheekrente vast zetten? Zo kunnen wij een uitgebreide berekening maken.

 2. Financieringsopzet

  Heb je alles ingevuld? Dan zie je precies hoeveel je maximaal mag lenen, wat jouw maandlasten worden als jij die woning koopt en hoeveel eigen geld je nodig hebt om dat te kunnen doen.

 3. Uitgebreide vergelijking

  Op basis van jouw financieringsopzet vergelijken wij een compleet aanbod aan hypotheekaanbieders. Denk bijvoorbeeld aan Munt en bijBouwe, maar natuurlijk ook Rabobank, ABN Amro en jouw eigen bank. Zo zie je precies waar je het voordeligst uit bent. En kun je die hypotheek ook direct afsluiten als je dat wilt.

Start de Hypotheek Checker

Duidelijk antwoord op al jouw vragen

Wil je precies weten waar jouw maximale hypotheek op gebaseerd wordt? Die info en nog veel meer vind je in onze bibliotheek. In duidelijke taal, zodat je weet waar je aan toe bent.

Stappenplan huis kopen en hypotheek afsluiten

Huis kopen en hypotheek afsluiten

Zzp-hypotheek zonder jaarcijfers: 4 tips

Hypotheek

Je huis verkocht, wat moet je regelen?

Hypotheek

Veelgestelde vragen

Is de Hypotheek Checker gratis?

Ja, de uitgebreide berekening die je krijgt in de Hypotheek Checker kost je helemaal niets. Je betaalt pas als wij je hypotheek ook daadwerkelijk gaan regelen. En ook dan betaal je pas bij de notaris.

Hoe weet ik dat mijn gegevens veilig zijn?

Wij maken gebruik van een SSL-verbinding die je herkent aan het slotje in de adresregel van je webbrowser. Wij delen alleen gegevens van groepen bezoekers met anderen. Alleen als jij daar persoonlijk toestemming voor geeft, sturen we jouw gegevens door naar de geldverstrekker waarbij jij je hypotheek wilt afsluiten.

Krijg ik gegarandeerd de laagste rente die jullie mij in de Hypotheek Checker laten zien?

Omdat de hoogte van jouw hypotheekrente afhankelijk is van schommelingen in de markt en jouw persoonlijke situatie, kunnen we dat helaas niet garanderen. Zo heb je soms te maken met een renteopslag of duurzaamheidsmaatregelen. Wat we je wel kunnen garanderen is dat jouw hypotheekadviseur altijd de beste deal voor jouw situatie regelt.

Moet ik per se een persoonlijke omgeving aanmaken voor een berekening?

Om een uitgebreide persoonlijke berekening te kunnen maken hebben we een aantal gegevens van je nodig. Deze vul je online in, in een beveiligde omgeving. Om ervoor te zorgen dat jouw gegevens echt veilig zijn is het nodig om je te registreren. Maar geen zorgen, je zit nergens aan vast, het kost niets en je kunt je account op ieder moment weer verwijderen.

Kunnen jullie bij iedere geldverstrekker in de vergelijking mijn hypotheek afsluiten?

Ja, ook dat kan in de Hypotheek Checker. De hypotheek die voor jou het voordeligst uit de vergelijking rolt, kun je direct afsluiten. Mét of zonder advies van een hypotheekadviseur.

Klanten over ons

Dankzij de hypotheekvergelijker zagen we in één oogopslag waar de rente het laagst en de voorwaarden het best waren. Zo besparen we niet alleen op advies, maar ook op onze maandelijkse lasten.

Nienke & Robert - kochten een huis in augustus 2017

Liever snel je maximale hypotheek berekenen?

Als je eigenlijk nog helemaal niet weet in welke prijsklasse jij kunt zoeken naar een nieuw huis, dan is het handig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je maakt die berekening binnen 2 minuten door een aantal gegevens over je inkomen in te vullen. Maar let op: het bedrag dat je kunt lenen is uiteindelijk ook afhankelijk van het huis dat je koopt.