Contactloos betalen met je Knab Bankpas

  • Bedragen tot en met € 50 afrekenen zonder pincode
  • Raak voor kleine bedragen het betaalapparaat niet meer aan
  • Werkt meteen na de eerste keer 'gewoon' pinnen

Wat is contactloos betalen?

Met contactloos betalen kun je met je betaalpas bedragen tot € 50 zonder pincode afrekenen. Je houdt je betaalpas (bijna) tegen het betaalapparaat en klaar. Een handige manier om snel kleine bedragen af te rekenen. Lees meer.

Tijdelijk verhoogd limiet

We hebben de limiet per transactie verhoogd van € 25 naar € 50, vanwege het coronavirus. Per keer kun je bedragen tot en met € 50 zonder pincode betalen. Dit geldt voor alle Nederlandse banken. Voor bedragen boven € 50 kun je ook je bankpas tegen de betaalautomaat aanhouden, maar dan moet je wel je pincode invoeren.

Meerdere kleine bedragen achter elkaar contactloos betalen

Je kunt meerdere kleine bedragen achter elkaar contactloos betalen. Als al die bedragen bij elkaar opgeteld de limiet van € 50 bereiken, moet je je pincode weer een keer intoetsen. Zo hoef je voor kleine bedragen veel minder vaak het pinapparaat aan te raken.

Knab kan deze cumulatieve limiet op dit moment helaas niet ophogen. De partner die voor Knab PIN-betalingen verwerkt, zit in Frankrijk. Vanwege het coronavirus zijn bij hen – op laste van de Franse regering - de meeste activiteiten ‘bevroren’. De focus ligt nu op het garanderen van de beschikbaarheid van de betaaldienst. Het is nu niet duidelijk wanneer zij weer andere activiteiten ondernemen. Dat hangt mede af van de Franse regering.

Hoe werkt het?

Je houdt je Knab Bankpas tegen het scherm of de zijkant van het pinapparaat en het is al klaar. Wanneer je meer dan € 50 op deze manier hebt afgerekend moet je eenmalig weer de bankpas in het apparaat steken en de pincode intoetsen.

Is contactloos betalen veilig?

Per ongeluk contactloos betalen zal niet snel gebeuren. Je moet je pas bijna helemaal tegen het apparaat houden om de betaling te kunnen voldoen.

Is je pas gestolen? De dief is zonder pincode niet in staat om meer dan € 50 van je bankrekening te stelen, zodat de schade beperkt blijft. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de bankpas zo snel mogelijk laat blokkeren in je Persoonlijke Bankomgeving.

Contactloos betalen uitzetten?

Standaard staat de optie om met je bankpas contactloos te betalen altijd aan. Als je hier geen gebruik van wilt maken kun je de optie uitzetten via je Persoonlijke Bankomgeving of via de Knab App.

Dit vind jij misschien ook interessant

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Knab? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Je geld is veilig

Je geld is veilig

Knab is onderdeel van Aegon Bank N.V. Je geld is gedekt door het depositogarantiestelsel.

Van 8 tot 20 uur bereikbaar

Wij staan dagelijks voor je klaar. We zorgen altijd dat je direct contact hebt met één van onze mensen.