Wat kost het?

De nieuwe tarieven

Vanaf februari 2020 gelden de volgende tarieven (wordt afgeschreven op 1 maart):
  • Voor één rekeninghouder: € 6 per maand
  • Voor meerdere rekeninghouders: € 9 per maand
Dit blijft een alles-in-1 pakketprijs. Je betaalt dus ook in de toekomst geen verborgen kosten. Knab Zakelijk is dan ook na deze prijsverhoging de voordeligste zakelijke rekening van Nederland. Lees meer over hoe de kosten van bankieren bij Knab zijn opgebouwd.

Waarom stijgt de prijs?

Hogere kosten voor zakelijke rekeningen

Het is veel in het nieuws; banken worden geacht om hun klanten door en door te kennen om zo fraude en witwassen tegen te gaan. Ook Knab investeert in extra controles van alle klanten en hun geldstromen. Zo houden we bankieren nu en in de toekomst veilig voor jou.

Vooral het monitoren van onze zakelijke klanten kost echter meer geld dan toen we Knab Zakelijk lanceerden. Daarom verhogen we nu - voor het eerst sinds de lancering in 2014 - de zakelijke pakketprijs.

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat de verhoging van de zakelijke pakketprijs in?
De nieuwe pakketprijs geldt vanaf februari 2020. Bij Knab betaal je de pakketprijs altijd achteraf. Op 1 maart 2020 incasseren we dus voor het eerst de verhoogde pakketprijs.
Waarom stijgt de pakketprijs voor een zakelijke rekening met meerdere rekeninghouders extra hard?

Knab is verplicht om klanten en hun geldstromen te controleren. De controle van een zakelijke rekening met meerdere rekeninghouders is gemiddeld twee keer zo duur als een rekening met één rekeninghouder. Daarom betaal je straks voor een zakelijke rekeninghouder met meerdere rekeninghouders € 9 per maand. Knab Zakelijk is daarmee nog steeds de voordeligste zakelijke rekening van Nederland.


Waarom wordt de pakketprijs voor particuliere klanten niet gewijzigd?
We wijzigen natuurlijk het liefst niet onze prijzen. Dit hebben we dan ook sinds onze oprichting niet eerder gedaan. Voor onze zakelijke klanten ontkomen we er nu echter niet aan. Vooral het monitoren van onze zakelijke klanten en hun ondernemingen kost namelijk veel meer geld dan we hadden voorzien bij onze oprichting. We moeten namelijk jou én het bedrijf steeds vaker identificeren en controleren. Een zakelijke rekening met meerdere rekeninghouders vraagt om nog meer controle en monitoring. Dit brengt gemiddeld ruim twee keer zoveel kosten met zich mee.
Waarom gaat de pakketprijs van Knab Zakelijk juist nu omhoog?

We hebben sinds de oprichting van Knab Zakelijk – inmiddels ruim 5 jaar geleden – nooit eerder de pakketprijs verhoogd. En er is daar natuurlijk nooit een goed moment voor. We maken nu echter veel extra kosten voor het controleren van onze klanten en vooral de kosten voor onze zakelijke rekeningen lopen behoorlijk op. We ontkomen er daarom nu niet meer aan om de pakketprijs verhogen. Wel blijft Knab Zakelijk de voordeligste zakelijke rekening van Nederland. 

 

Lees hier meer over de kosten van bankieren.


Wat verstaan we onder een rekeninghouder?
Onder rekeninghouder verstaan wij alle vennoten, maten, bestuurders en gemachtigden.
Hoe is Knab op deze nieuwe bedragen gekomen?

We hebben gekeken naar de hogere kosten die we maken om onze klanten te controleren. Denk aan de kosten om iedereen te identificeren, gesprekken te voeren, gegevens te controleren en geldstromen te volgen en te controleren. Hieruit is gebleken dat dit voor zakelijke klanten aanzienlijk meer geld kost dan voor particuliere klanten. Voor zakelijke rekeningen met meerdere rekeninghouders brengt dit zelfs ruim twee keer zoveel kosten met zich mee. 

 

Daarom hebben we de pakketprijs van Knab Zakelijk verhoogd van € 5 naar € 6 voor één rekeninghouder en naar € 9 voor meerdere rekeninghouders. Daarmee is Knab Zakelijk overigens nog steeds het voordeligste zakelijke bankpakket van Nederland.


Ik heb iemand gemachtigd op mijn zakelijke rekening, gaan mijn pakketkosten ook omhoog?
Ja, de pakketprijs van alle zakelijke rekeningen met meerdere rekeninghouders gaat van € 5 naar € 9 per maand. Een zakelijke rekening met één rekeninghouder kost straks € 6.
Als Knab nu moet investeren om bankieren veilig te houden, was dit eerder dan niet op orde?

“Betekent dit dat jullie eerder de controles niet goed deden? Is mijn geld wel veilig geweest?” Uiteraard kon en kun je veilig bankieren bij Knab. Knab is een Nederlandse bank en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Maar de veiligheidseisen voor bankieren veranderen in de loop van de tijd. We zien dat het controleren van zakelijke klanten en hun ondernemingen nu meer geld kost dan voorheen. Daarom hebben we besloten om de prijs van onze zakelijke rekeningen te verhogen. 


Kan ik een rekeninghouder laten verwijderen?
Nee, dat is niet mogelijk. Als je onderneming meerdere bestuurders heeft, zijn deze allemaal geregistreerd als rekeninghouder. De gegevens van de KVK zijn hierbij leidend.
Hoeveel betaalde ik eerst voor Knab Zakelijk?

Je betaalde voorheen € 5 voor je bankpakket. Per 1 februari 2020 verhogen we de tarieven voor onze zakelijke rekening:

  • Knab Zakelijk met één rekeninghouder: van € 5 naar € 6 per maand
  • Knab Zakelijk met meerdere rekeninghouders: van € 5 naar € 9 per maand