Vergoedingenstaat

Eens per jaar zetten we de vergoedingenstaat voor je klaar. Een overzicht met alle kosten die je het afgelopen jaar voor je betaalrekening(en) hebt gemaakt. Je vindt dit pdf-document in je Persoonlijke Bankomgeving.

Inloggen

Veelgestelde vragen

Over de vergoedingenstaat

De vergoedingenstaat is vorig jaar geïntroduceerd. Logisch dus als je hier vragen over hebt. Bijvoorbeeld waarom het een 'vergoedingenstaat' heet, terwijl het gaat over de kosten. Het antwoord op die vraag - en alle andere veelgestelde vragen - lees je hieronder.

Veelgestelde vragen over de vergoedingenstaat

Wat is een vergoedingenstaat?

De vergoedingenstaat is een jaarlijks overzicht met alle kosten die we het afgelopen jaar hebben gerekend voor je betaalrekening(en) bij Knab.

Waarom krijg ik de vergoedingenstaat?

Alle banken versturen de vergoedingenstaat naar hun klanten. Op deze manier heb je als consument een beter beeld van de kosten van een betaalrekening. Zo kun je ook de kosten van betaalrekeningen tussen verschillende banken beter vergelijken. Alle Europese banken moeten de vergoedingenstaat jaarlijks versturen op grond van de ‘Europese richtlijn betaalrekeningen’.

Waar vind ik de vergoedingenstaat?

Je vindt de vergoedingenstaat als pdf-bestand in je Persoonlijk Archief op de Persoonlijke Bankomgeving. Ga naar Knab.nl en log in op de Persoonlijke Bankomgeving. Klik daarna op ‘Persoonlijk Archief’ > ‘Financiële Overzichten’.

Wie ontvangen de vergoedingenstaat?

Alle particuliere klanten van Knab met een betaalrekening ontvangen de vergoedingenstaat. Voor zakelijke betaalrekeningen wordt geen vergoedingenstaat verstuurd.

Welke informatie staat er in de vergoedingenstaat?

In de vergoedingenstaat vind je alle kosten die Knab in het voorgaande jaar aan jou gerekend heeft voor je betaalrekening(en). Denk aan de pakketkosten, maar ook aan de kosten van ongeoorloofde roodstand, spoedoverboekingen of geldopname in vreemde valuta. Kosten voor je creditcard vind je niet op dit overzicht.

Waarom heet het een vergoedingenstaat, terwijl het over gemaakte kosten gaat?

Wij vinden het ook een gekke term. Dit is helaas zo vastgelegd in de Europese richtlijn. Alle banken in Europa moeten dus de term ‘vergoeding’ in plaats van ‘kosten’ gebruiken.

Waarom krijg ik een vergoedingenstaat terwijl ik helemaal geen kosten heb gemaakt?

De Europese richtlijn verplicht ons om aan iedereen een vergoedingenstaat te sturen. Ook als je dus helemaal geen kosten hebt gemaakt.

Waarom staan de kosten voor mijn creditcard niet op de vergoedingenstaat?

De kosten voor je creditcard zijn niet verbonden aan je betaalrekening. In de vergoedingenstaat vind je alleen kosten die je voor je betaalrekening(en) hebt gemaakt.

Staan correcties en coulancevergoedingen op de vergoedingenstaat?

Nee. Eventuele kostencorrecties of coulancevergoedingen vind je niet terug op de vergoedingenstaat.

Wat is het verschil tussen het Fiscaal Jaaroverzicht en de vergoedingenstaat?

Op je Fiscaal Jaaroverzicht vind je onder andere het begin- en eindsaldo van je rekeningen bij Knab in het voorgaande jaar. De vergoedingenstaat is puur een overzicht van je kosten voor het aanhouden en het gebruik van je betaalrekening(en) bij Knab.

Over welke periode gaan de kosten op mijn vergoedingenstaat?

Op de vergoedingenstaat vind je de kosten die je in een heel jaar hebt gemaakt voor je betaalrekening. Je pakketkosten van december worden pas in januari geïncasseerd, maar de kosten horen bij december. Daarom vind je de pakketkosten van januari tot en met december op je vergoedingenstaat.

Waarom herken ik de Knab-stijl niet terug in de vergoedingenstaat?

Niet alleen de naam, maar ook de opmaak van de vergoedingenstaat wordt bepaald door de Europese richtlijn. Hier mogen we helaas dus niets aan veranderen.

Klopt het dat we maar één vergoedingenstaat voor onze en/of-rekening krijgen?

Ja. De vergoedingenstaat wordt alleen naar de eerste rekeninghouder van de gezamenlijke rekening gestuurd.

Waarom krijgen zakelijke klanten geen vergoedingenstaat?

De Europese richtlijn betaalrekeningen is alleen van toepassing op betaalrekeningen voor particulieren. Over zakelijke betaalrekeningen zijn daarover nog geen afspraken gemaakt.

Waarom staan mijn spaarrekeningen niet op de vergoedingenstaat?

De kosten voor je spaarrekeningen zijn niet verbonden aan je betaalrekening. In de vergoedingenstaat vind je alleen kosten die je voor je betaalrekening(en) hebt gemaakt.

Op de vergoedingenstaat staat ‘aantal keer dienst afgenomen’. Wat betekent dit?

In ons geval gaat dit om het aantal maanden dat je je pakket hebt aangehouden bij Knab. De tekst van de vergoedingenstaat zelf is vastgelegd in de Europese richtlijn en mogen we niet aanpassen.