Middelingscheck

  • Bereken of en hoeveel belasting je terug kunt krijgen
  • Zie over welk tijdvak je het beste kunt middelen
  • Stuur je verzoek via een modelbrief direct naar de Belastingdienst

Check hoeveel belasting je terug kunt krijgen

Schommelde jouw inkomen de afgelopen jaren? Dan heb je wellicht te veel belasting betaald. Veel mensen weten het niet, maar die belasting kun je terugvragen via een middelingsverzoek.

Let op: Per 1 januari 2023 schaft het kabinet de middelingsregeling af. Je kunt daarna nog wel middeling aanvragen. De laatste periode waarover je je inkomen kunt middelen wordt 2022-2023-2024.

Bereken hoeveel jij kunt terugvragen

Modelbrief: verzoek om toepassing middeling

Om je geld terug te krijgen, moet je zelf een e-mail of brief sturen naar de Belastingdienst. Je downloadt 'm hieronder. Je hoeft zelf alleen nog maar de getalletjes in te vullen en naar de Belastingdienst te sturen.

Download het formulier

Deel deze tool

85% van de mensen die recht hebben op middelingsteruggave, vraagt dit niet aan. Waarschijnlijk omdat ongeveer de helft van de bevolking de regeling niet kent. Zonde, want het gaat gemiddeld om € 3.100 teruggave per persoon.

Met z’n allen laten we op die manier jaarlijks tientallen miljoenen euro's bij de Belastingdienst liggen. Help ons om de regeling bekender te maken en deel deze tool – of dit artikel in de Knab Bieb – met je vrienden en familie. Wel zo aardig!

Daarom kozen anderen voor Knab

  • Klanten geven Knab gemiddeld een 8,9
  • 88% prijst de kwaliteit van de Servicedesk
  • Klantgerichtheid en innovatie staan bij ons voorop
Open een rekening
Online bankrekening openen via de Knab App