Incasso terugboeken of blokkeren

Incasseert iemand onterecht geld van je Knab-rekening? Dan kun je deze incasso’s weigeren, terugboeken of blokkeren.

Incassomachtiging intrekken

Heb je een machtiging voor een automatische incasso afgegeven bij een bedrijf, maar wil je deze stopzetten? Neem dan contact op met het bedrijf om de incassomachtiging in te trekken. Ze mogen dan geen geld meer incasseren van je rekening.

Incasso weigeren

Kom je erachter dat een bedrijf binnenkort geld van je rekening afschrijft, terwijl dit niet klopt? Dan kun je de incasso weigeren. Ben je te laat? Boek de incasso dan terug.

Incasso terugboeken

Als er onterecht geld is afgeschreven door middel van een (automatische) incasso, kun je het geld tot 56 dagen terugboeken op je rekening. Dit kan je zelf regelen via je Persoonlijke Bankomgeving of je Knab App. Is de incasso langer dan 56 dagen, maar korter dan 13 maanden afgeschreven? Neem dan contact op met onze Servicedesk. Start hiervoor een chat vanuit je Knab App.

Tip: Stel een alert voor je incasso’s. Zo weet je altijd wat er op je rekening gebeurt.

Laptop

Incasso blokkeren

Heb je alle stappen hierboven doorlopen, maar blijft een bedrijf geld van je rekening afschrijven? Stel dan een incassoblokkade in. Je kunt dit zelf instellen via je Knab App of je Persoonlijke Bankomgeving. Klik op de afschrijving en vervolgens op 'incasso blokkeren'.