IBAN-Naam Check

Boek je geld over via de Knab App? Dan krijg je met de IBAN-Naam Check hulp bij de controle van het rekeningnummer en de bijbehorende naam van de begunstigde.

Zeker van je overboeking

Controleer jij altijd extra goed of je de juiste naam en rekeningnummer invoert tijdens een overboeking? In de Knab App wordt dat je voortaan makkelijker gemaakt met de IBAN-Naam Check.

Wat is de IBAN-Naam Check?

Met de IBAN-Naam Check controleren wij de gegevens die jij invoert bij je overboeking in de Knab App. Is er bij ons een andere naam van de rekeninghouder bij het rekeningnummer (IBAN) bekend? Dan ontvang je een melding voordat de overboeking verwerkt wordt.

Soorten meldingen

Je kunt bij een overboeking in de app drie soorten meldingen ontvangen van de IBAN-Naam Check. Welke melding je krijgt, is afhankelijk van de situatie.

  1. Er is sprake van een typefout of kleine afwijking
    In dit geval krijg je de naam te zien die bekend is bij de bank. Controleer zelf of de naam die wij voorstellen inderdaad klopt.
  2. De naam die je hebt ingevoerd is anders dan de naam die bij ons bekend is
    Je krijgt dan te zien dat de opgegeven naam niet hoort bij het ingevoerde rekeningnummer. Neem in dit geval contact op met de ontvanger en controleer de betaalgegevens.
  3. Er is geen IBAN-Naam Check mogelijk
    Kan er geen check worden uitgevoerd voor het IBAN dat je invult, dan krijg je daar ook een melding van.

Wat kun je ermee?

Als je een melding van ons ontvangt, besluit je zelf wat je met de betalingsopdracht doet. Je kunt bijvoorbeeld de naam van de rekeninghouder aanpassen of de overboeking annuleren. Als je echter zeker weet dat je de juiste gegevens hebt ingevoerd, kun je gewoon doorgaan met de overboeking. Dat is je eigen verantwoordelijkheid.

Nu in de Knab App

Als je een overboeking doet in de Knab App, wordt de IBAN-Naam Check bijna altijd uitgevoerd. Bijna altijd, dus soms niet. De IBAN-Naam Check kan namelijk niet worden uitgevoerd bij opdrachten naar buitenlandse (betaal)rekeningen of bij opdrachten in een andere muntsoort dan de euro. Hou bij dit soort overboekingen dus zelf een extra oogje in het zeil. Let op: in de Persoonlijke Bankomgeving is de check nog niet beschikbaar.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Waarschijnlijk vind je het antwoord tussen de veelgestelde vragen.

Bekijk nu
Je geld is veilig

Je geld is veilig

Het is namelijk gedekt door de Nederlandse Depositogarantie.

Lees meer
We staan voor je klaar

We staan voor je klaar

Je bereikt onze Service Experts het snelst via de chat in je Knab App.

Meer info