In- en uitchecken met je betaalpas via OVpay

De plastic pas verdwijnt in rap tempo uit onze portemonnee. Bij de meeste vervoerders heb je geen OV-chipkaart meer nodig om 2e klas te reizen, zonder (kortings)abonnement. Je checkt namelijk eenvoudig in en uit met je Knab Betaalpas. Extra fijn: OVpay werkt ook via Apple Pay en Google Pay op je smartphone.

Apple Pay

OVpay activeren

Heb je ‘contactloos betalen’ aan staan? Dan werkt OVpay meteen. Je hoeft hier niks voor te doen. Je zet ‘contactloos betalen’ aan via je Knab App. Tik eerst op je rekening en daarna op de drie puntjes rechts bovenin je scherm. Via ‘bankpas instellen’ kun je de optie aan- of uitzetten.

Hoe werkt OVpay?

In plaats van een OV-chipkaart, houd je je betaalpas – of je smartphone met Apple Pay of Google Pay – tegen de kaartlezer van de vervoerder. Zorg wel dat je met dezelfde pas ook weer uitcheckt. Aan het eind van de dag worden al je reiskosten gebundeld en in een keer afgeschreven van je Knab-rekening.

Apple Pay

OVpay app: inzicht in je reizen

Reis gemaakt met OVpay? Dan kun je je reishistorie eenvoudig terugvinden via de site van OVpay, maar ook via de OVpay app. Die kun je downloaden in de App Store of via Google Play. Hier kun je ook aangeven als je een keer je in- of uitcheck hebt gemist.

Download OVpay app

Voorlopig geen abonnementen of kortingen

OVpay werkt voorlopig alleen voor ‘losse reizen’. Je kunt je abonnement of eventuele korting er nu dus nog niet op zetten. Bij de NS kun je voorlopig alleen tweede klas reizen. Het bedrijf achter OVpay werkt er hard aan om ook abonnementen en kortingen mogelijk te maken.

Welke openbaar vervoerders doen mee?

Van NS tot GVB in Amsterdam: iedereen doet uiteindelijk mee met OVpay. Dus zowel landelijke als regionale treinen, metro’s en buslijnen. De meeste vervoerders zijn al zo ver, maar bij sommigen moet je nog heel even wachten. Hoe het bij jouw vervoerder zit, ontdek je via OVpay.

Check de locaties

Gebruik dezelfde kaart voor in- en uitchecken

Let wel goed op dat je steeds dezelfde kaart gebruikt aan het begin en aan het einde van je reis. Check dus uit met dezelfde kaart als waarmee je incheckte. Houd de kaart ook gescheiden van eventuele andere contactloze kaarten wanneer je deze voor de kaartlezer houdt.

Veelgestelde vragen over OVpay