Beleggen als zzp'er

Beleggen kan een mooie manier zijn om je geld te laten groeien. Ook voor zzp'ers. Kom vandaag nog in actie en zet de eerste stap richting een financieel gezonde toekomst.

Check beleggen bij Knab

Om bij Knab te beleggen, heb je een Knab-rekening nodig.

Waarom privé beleggen en niet zakelijk?

Voor de meeste zzp'ers is privé beleggen de enige verstandige optie. Als je zakelijk belegt, mag je namelijk alleen beleggen met tijdelijk overtollige liquide middelen. Oftewel: geld dat je binnen een jaar nodig hebt voor je bedrijf. Omdat we binnen onze beleggingsstrategie gaan voor rendement op de lange termijn, bieden we de variant zakelijk beleggen niet aan.

Lees meer over zakelijk en privé beleggen

Zet je geld aan het werk

Privé beleggen binnen je zakelijk bankpakket

Bij Knab kan je als zzp'er met je privévermogen beleggen binnen je zakelijk bankpakket. Zo zet je eenvoudig geld opzij zonder dat je daarvoor een particulier bankpakket nodig hebt. Je hebt twee opties: flexibel beleggen of pensioenbeleggen. 

Knab Pensioenbeleggen

Pensioenbeleggen voor zzp'ers

  • Je laat je geld beleggen door experts
  • Je geld staat vast tot je pensioen 
  • Je kan tot 49,5% van je inleg terugkrijgen (box 1)
  • Je betaalt € 40 openingskosten 
  • Je opent een uitkeringsproduct om je saldo uit te keren
Meer info

Knab Beheerd Beleggen

Flexibel beleggen voor zzp'ers

  • Je laat je geld beleggen door experts
  • Je geld is vrij opneembaar 
  • Je profiteert niet van belastingvoordeel (box 3)
  • Je opent gratis een beleggingsrekening 
  • Je kan je saldo aan het eind van de rit in een keer laten uitkeren
Meer info

Je geld sneller laten groeien?

De voordelen van periodiek inleggen

Als je periodiek geld inlegt, groeit je saldo niet alleen sneller, je beschermt jezelf beter tegen schommelende beurskoersen. Weten hoe dat werkt?

Lees over periodiek beleggen

Bereken het zelf

Wat kan beleggen je opleveren?

Beleggen kan flink meer opleveren dan sparen. Zeker als je kijkt naar de afgelopen jaren. Maak hieronder een inschatting van wat je kunt verwachten.


Handige info uit de Knab Bieb

Beleggen als zzp'er

Beleggen als zzp'er

5 tips om te beginnen met beleggen

Dalende beurzen

Dalende beurzen

Goed moment om in te stappen?

Wel of niet beleggen?

Wel of niet beleggen?

Waarom het interessant kan zijn

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het als ik mijn geld laat beleggen door Knab?

Als je kiest voor beleggen bij Knab, laat je je geld beleggen door onze experts. Dit doen ze op een manier die bij je past. We beleggen je geld in verschillende type beleggingen, zoals aandelen en obligaties, en zorgen ervoor dat je portefeuille wereldwijd gespreid is. En ben je toch nieuwsgierig geworden? In je Knab App volg je eenvoudig hoe het met je beleggingen gaat.

Wat is het verschil tussen privé en zakelijk beleggen?

Het verschil tussen zakelijk en privé beleggen heeft vooral te maken met de belastingregels. Wanneer je zakelijk belegt, wordt je rendement gezien als winst en belast in box 1. Als je privé belegt vallen eventuele rendementen in box 3, waardoor ze vaak lager belast worden dan in box 1. Overweeg daarom goed welke optie voor jou het meest geschikt is.

Kan ik ook periodiek beleggen bij Knab?

Absoluut! Je stelt eenvoudig een automatische inleg in via je Knab App. Zo heb je bijna helemaal geen omkijken meer naar je beleggingen.

Wat gebeurt er als mijn bedrijf van rechtsvorm wijzigt?

Beleggen via Knab Zakelijk kan alleen wanneer je een eenmanszaak hebt. Dat komt omdat de fiscale regels rondom beleggen verschillend zijn voor eenmanszaken en andere rechtsvormen. Ben je van plan de rechtsvorm van je bedrijf te wijzigen, bijvoorbeeld in een bv? Dan is het belangrijk dat je een tegenrekening doorgeeft die op jouw naam staat.

Kan ik als zzp'er beleggen bij Knab?

Ja, als zzp'er met een eenmanszaak kan je bij ons beleggen. Voor andere ondernemingsvormen, zoals een bv of VOF is beleggen bij Knab op dit moment niet mogelijk. We zijn aan het kijken naar de mogelijkheden om beleggen bij Knab ook voor andere ondernemingsvormen beschikbaar te maken. Let op: als je bij ons belegt als zzp'er met een eenmanszaak en je ondernemingsvorm wijzigt, dan is het belangrijk dat je een tegenrekening doorgeeft die op jouw naam staat.

Welke risico's zitten er aan beleggen?

Aan alle vormen van beleggen zijn risico's verbonden. Wees je ervan bewust dat je (een deel van) je inleg kan verliezen. Achteraf kan blijken dat je op een spaarrekening - of via zakelijk beleggen - een beter rendement had kunnen behalen. 

Lees meer over de risicio's die je loopt als je gaat beleggen op deze pagina.

Wordt mijn geld verantwoord belegd?

We streven altijd naar een mooi rendement, maar we vinden het ook belangrijk dat onze beleggingen positief bijdragen aan mens, milieu en maatschappij. Onze experts beleggen je geld daarom altijd op een verantwoorde manier. Op deze pagina lees je waarin we je geld beleggen.

Kan je Knab beleggen met zowel zakelijk als privévermogen?

Bij Knab mag je alleen beleggen met privévermogen. Als zzp'er valt daar ook het vermogen binnen je onderneming onder. Voor zzp'ers geldt namelijk geen onderscheid tussen zakelijk en privévermogen. Voor mensen met een B.V. of N.V. valt alleen je vermogen buiten je onderneming om tot privévermogen. Je mag dan dus niet beleggen met het vermogen uit je onderneming.