Koopkracht 2021 berekenen
|
Ondanks de coronacrisis stijgt de koopkracht in Nederland volgend jaar gemiddeld met 0,9%, aldus het kabinet. Met deze tool bereken je wat de plannen voor jouw specifieke situatie betekenen. Selecteer de situatie die het beste bij je past en ontdek of en hoeveel je er per maand op vooruitgaat.
In deze tijd hebben meer dingen invloed op je financiën dan alleen de kabinetsplannen die tijdens Prinsjesdag worden gedeeld. Met onderstaande artikelen houd je ook nu grip op je geldzaken.
De belangrijkste veranderingen, zoals de aangepaste inkomstenbelasting en regels voor huiseigenaren.
Financieel Planner Oskar Barendse laat je zien hoe je de bezem door je vaste lasten haalt.
Niet uit het koffertje van Hoekstra, wel heel belangrijk. Dit zijn de steunregelingen i.v.m. corona.
Je koopkracht toont aan hoeveel je gemiddeld met jouw inkomen kunt kopen. Hierbij spelen je inkomen, belasting en de inflatie een rol. Koopkracht wordt bijna altijd uitgedrukt in percentages ten opzichte van het jaar ervoor.
De uitkomsten van de tool zijn gebaseerd op gegevens van het NIBUD. Zij hebben voor de verschillende huishoudens berekend hoeveel hun koopkracht er in 2021 - volgens de huidige kabinetsplannen - op voor- of achteruit gaat.
Selecteer het huishouden dat het meest op jouw situatie lijkt. Zo krijg je de beste voorspelling voor jouw situatie.
Selecteer het bruto jaarinkomen van degene die het meeste verdient.
De tool berekent je koopkracht op basis van de kabinetsplannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd. Hierna kan natuurlijk nog van alles veranderen wat invloed heeft op jouw koopkracht. Dat bewijst de huidige coronacrisis eens te meer. Het is dus een goede indicatie op basis van de kennis van nu.