Let op! Geld lenen kost geld.

Zakelijke lening voor zzp'ers

Soms heb je als ondernemer behoefte aan extra kapitaal. Lees meer over de verschillende soorten bedrijfsleningen voor zzp'ers.

Vraag je zakelijke lening aan

Heb je al Knab Zakelijk? Vraag dan je lening aan via het winkelmandje in de Knab App of je persoonlijke bankomgeving.  

Lenen voor beginners

Wat is een zzp-lening precies?

Met een zzp-lening kun je kosten dekken die je op dat moment niet zelf kunt of wil betalen. Zo voorkom je dat je krap bij kas komt te zitten en houd je geld over om te kunnen investeren in de groei van je onderneming. 

Munten

Leendoelen

Waar kan ik geld voor lenen als zzp'er?

Als zzp’er kun je geld lenen voor verschillende doeleinden. De meest voorkomende hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. 

  • Zakelijke auto of bestelbus kopen 
  • Inventaris kopen (voor bijvoorbeeld je salon, winkel of kantoor) 
  • (Extra) voorraad inslaan 
  • Machines of materialen aanschaffen of vervangen 
  • Seizoensdipjes opvangen 

We vertellen je meer over de verschillende financieringsdoelen in de video!

Alles op een rijtje

Welke zzp-lening past bij mij?

Een zakelijke lening of zakelijk krediet van de bank is allang niet meer de enige manier om geld te lenen als zzp’er. Het aantal alternatieve financieringsvormen is de laatste jaren enorm gestegen, net als de aanbieders ervan. 

Tegenwoordig kun je een bedrijfsauto en een machine zakelijk leasen, je facturen eerder uitbetaald krijgen door factoring en geld inzamelen voor je onderneming via crowdfunding.

Als zzp’er is het verstandig om alle opties eens te bekijken. Daarom hebben wij er een artikel over geschreven in onze Knab Bieb. Zo weet je zeker dat je straks de juiste keuze maakt. Inleg

Wat komt erbij kijken?

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

  • Zakelijke lening of krediet bij de bank: de voorwaarden van een lening voor zzp’ers verschillen per bank, dus het is verstandig om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Bij Knab vragen we enkel om je meest recente aangifte inkomstenbelasting te uploaden. Aan nieuwe klanten vragen we ook banktransacties van de huidige zakelijke rekening.
  • Zakelijk leasen: hiervoor moet je een recente jaarrekening kunnen laten zien. Wanneer je deze nog niet beschikbaar hebt, wordt er een persoonlijke kredietcheck uitgevoerd om te kijken of je in aanmerking komt. Is deze positief? Dan kun je zakelijk leasen.
  • Alternatieve financieringen: hierbij gelden vaak minder strenge voorwaarden. Voor factoring moet je bedrijf in Nederland gevestigd zijn, je factuurwaarde moet een minimumbedrag zijn en je opdrachtgever moet kredietwaardig zijn. 
  • Crowdfunding: hierbij gelden in principe geen voorwaarden. Simpelweg omdat je onderneming op dit moment vaak nog niet bestaat. Crowdfundingplatformen hanteren wel een minimumbedrag dat opgehaald moet worden. 
duim omhoog

Afweging maken

Is een zzp-lening iets voor mij?

Doordat er zoveel verschillende soorten leningen voor zzp’ers zijn, zit er altijd wel een vorm bij die bij jou en je onderneming past. Bereken van tevoren goed hoeveel geld je nodig hebt en of je dit kunt terugbetalen. Op basis daarvan kun je bekijken welke zzp-lening jouw bedrijf nodig heeft.  

Houd er rekening mee dat geld lenen altijd geld kost, maar dat het ook een handig middel is om je bedrijf te laten groeien. Om er zeker van te zijn dat geld lenen als zzp’er jouw bedrijf ten goede komt, kun je altijd onafhankelijk advies inwinnen. Je kunt hiervoor naar je eigen boekhouder of accountant stappen, of onafhankelijk advies vragen aan bijvoorbeeld een erkend MKB-adviseur. 

Vraag je zakelijke lening aan
Kleine lettertjes