Fiscaal jaaroverzicht Knab

Vanaf medio februari kun je jouw Fiscaal Jaaroverzicht van 2022 downloaden. In dit pdf-document zie je onder andere het begin- en eindsaldo van je betaal- en spaarrekeningen bij Knab. Handige informatie als je straks weer je belastingaangifte moet doen! Bij Knab ontvang je dit document niet op papier.

Inloggen

Zo download je het

Het Fiscaal Jaaroverzicht kun je gemakkelijk als pdf-bestand downloaden vanuit je Persoonlijke Bankomgeving. 

Ga naar Overzicht > Persoonlijk Archief > Financiële Overzichten
Heb je een Apple-toestel? Dan kun je het pdf ook downloaden vanuit de Knab App via je Persoonlijk Archief.

In deze video legt Stefanie uit hoe het werkt.

Inloggen

Vooraf ingevulde aangifte (VIA)

Goed om te weten: De gegevens uit het Fiscaal Jaaroverzicht worden doorgestuurd naar de Belastingdienst. Dit zijn we als bank verplicht. Handig, want zo wordt jouw belastingaangifte alvast vooraf ingevuld. De VIA is vanaf 1 maart beschikbaar via de Belastingdienst. Zorg er wel voor dat je de vooraf ingevulde gegevens altijd goed controleert!

Vragen?

We hebben de meest voorkomende vragen gebundeld en hieronder beantwoord. Staat je vraag er niet tussen? Start een chat in de Knab App of in je Persoonlijke Bankomgeving. Je krijgt dan direct antwoord van één van onze Servicemedewerkers.  

Spreekballonnen en monden

Veelgestelde vragen over het fiscaal jaaroverzicht

Hoe wordt het begin- en eindsaldo op het overzicht bepaald?

Het beginsaldo is het saldo dat op 1 januari 2022 op de betreffende rekening stond. Het eindsaldo is het saldo dat op 31 december 2022 op de rekening stond. De weergegeven gegevens zijn zeer zorgvuldig, automatisch vastgesteld. Toch kan er altijd een foutje in de gegevens sluipen.

Waarom zit er een verschil tussen het eindsaldo op het rekeningafschrift van december en het Fiscaal Jaaroverzicht?

De rekeningafschriften worden aangemaakt op de zogenaamde boekdatum. Het Fiscaal Jaaroverzicht op de valutadatum. De spaarrente van het vierde kwartaal bijvoorbeeld, is op 31 december uitgekeerd (boekdatum) maar is pas rentedragend vanaf 2 januari (valutadatum). Daarom staat deze transactie wél op het rekeningafschrift van december, maar telt deze uitkering niet mee in het eindsaldo van je Fiscaal Jaaroverzicht 2022.

Wat doe je als er transacties missen bij een uitdraai tot en met 31 december?

De boekdatum is altijd op de eerstvolgende werkdag, omdat er in het weekend geen Europees betalingsverkeer is. Doordat 31 december in het weekend viel, hebben de transacties van deze dag een boekdatum van 2 januari. Wil je deze transacties ook downloaden? Vul dan 2 januari in bij de t/m datum. Wil je de transacties uit het nieuwe jaar niet meenemen dan kan je deze handmatig verwijderen of wegstrepen uit de administratie.

Geeft Knab deze gegevens door aan de Belastingdienst?

Ja, als bank zijn we verplicht om deze gegevens door te geven aan de Belastingdienst. De gegevens worden bijvoorbeeld gebruikt bij het vooraf invullen van je belastingaangifte.

Waarom staan transacties van 31 december niet op je afschrift?

De afschriften worden gemaakt op basis van de boekdatum. De boekdatum is altijd op de eerstvolgende werkdag, omdat er in het weekend geen Europees betalingsverkeer is. Boekingen van 31 december hebben dus een boekdatum van 2 januari en staan op het afschrift van januari.

Waar vind je het jaaroverzicht van Knab Pensioensparen?

Je vindt je Fiscaal Jaaroverzicht in je Knab App. Let op: Het jaaroverzicht is alleen te zien in de nieuwste versie van de app (iOS 3.29.0 of Android 3.36).

  1. Log in op je Knab App en ga naar je pensioenspaarrekening
  2. Tik op de drie puntjes rechtsboven en selecteer ‘Rapportages’
  3. Tik op ‘Jaaroverzicht 2022'
Waar vind je het jaaroverzicht van mijn beleggingen bij Knab?

Het eindsaldo van Knab Beheerd Beleggen-rekening kun je vanaf eind januari vinden in de kwartaalrapportage van het vierde kwartaal van 2022. Deze vind je in de Knab App.

Misschien vind je dit ook interessant

Betalen

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Knab? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Vind het antwoord op je vraag
Dagelijks bereikbaar

Dagelijks bereikbaar

Wij staan voor je klaar. We zorgen altijd dat je direct contact hebt met één van onze mensen.

Contact