Zo download je het

Het Fiscaal Jaaroverzicht kun je gemakkelijk als PDF-bestand downloaden vanuit je Persoonlijke Bankomgeving. In deze video legt Stefanie uit hoe dat werkt.

Inloggen

Vooraf ingevulde aangifte (VIA)

Goed om te weten: De gegevens uit het Fiscaal Jaaroverzicht worden doorgestuurd naar de Belastingdienst. Dit zijn we als bank verplicht. Handig, want zo wordt jouw belastingaangifte alvast vooraf ingevuld. De VIA is vanaf 1 maart beschikbaar via de Belastingdienst. Zorg er wel voor dat je deze altijd goed controleert!

Vragen?

We hebben de meest voorkomende vragen gebundeld en hieronder beantwoord. Staat je vraag er niet tussen? Start een chat in de Knab App of in je Persoonlijke Bankomgeving. Je krijgt dan direct antwoord van één van onze Servicemedewerkers.  

Veelgestelde vragen

Hoe wordt het begin- en eindsaldo op het overzicht bepaald?
Het beginsaldo is het saldo dat op 1 januari 2020 op de betreffende rekening stond. Het eindsaldo is het saldo dat op 31 december 2020 op de rekening stond. De weergegeven gegevens zijn zeer zorgvuldig, automatisch vastgesteld. Toch kan er altijd een foutje in de gegevens sluipen. Knab is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.
Waarom zit er een verschil tussen het eindsaldo op het rekeningafschrift van december en het Fiscaal Jaaroverzicht?
De rekeningafschriften worden aangemaakt op de zogenaamde boekdatum. Het Fiscaal Jaaroverzicht op de valutadatum. De spaarrente van het vierde kwartaal bijvoorbeeld, is op 31 december uitgekeerd (boekdatum) maar is pas rentedragend vanaf 2 januari (valutadatum). Daarom staat deze transactie wél op het rekeningafschrift van december, maar telt deze uitkering niet mee in het eindsaldo van je Fiscaal Jaaroverzicht 2020. 
Waar vind ik het jaaroverzicht van mijn beleggingen bij Knab?
Het eindsaldo van je Knab Beheerd Beleggen-rekening kun je vanaf medio februari vinden in de kwartaalrapportage van het 4e kwartaal 2020 (Persoonlijke Bankomgeving > Overzicht > Persoonlijk Archief > Financiële Overzichten).
Geven jullie deze gegevens door aan de Belastingdienst?
Ja, als bank zijn we verplicht om deze gegevens door te geven aan de Belastingdienst. De gegevens worden bijvoorbeeld gebruikt bij het vooraf invullen van je belastingaangifte.
Waarom zijn mijn investeringen voor Knab Crowdfunding niet opgenomen in het Fiscaal Jaaroverzicht 2020?
Het Fiscaal Jaaroverzicht voor crowdfunding is een apart document. Deze vind je in de Knab Crowdfunding omgeving (Rekening courant > Jaaropgaven). Deze omgeving is tot en met maart beschikbaar. Daarna kun je voor je crowdfunding jaaroverzicht terecht bij Collin Crowdfund.
De gegevens op mijn Fiscaal Jaaroverzicht zijn onjuist. Wat moet ik doen?
Heb je alle veelgestelde vragen hierboven bekeken en denk je nog steeds dat de data van je Fiscaal Jaaroverzicht onjuist is? Start dan een chat in de Knab App of in je Persoonlijke Bankomgeving. Een van onze servicemedewerkers kijkt er dan samen met je naar.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Knab? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Je geld is veilig

Je geld is veilig

Knab is onderdeel van Aegon Bank N.V. Je geld is gedekt door het depositogarantiestelsel.

Van 8 tot 20 uur bereikbaar

Wij staan dagelijks voor je klaar. We zorgen altijd dat je direct contact hebt met één van onze mensen.