Hoelang duurt dit?

Het nieuwe online aanvraagproces is inmiddels klaar voor nieuwe particuliere klanten en voor eenmanszaken. We kunnen geen precieze datum geven over wanneer de overige aanvragen kunnen worden verwerkt. Onze huidige klanten kunnen in ieder geval komend jaar als eerste weer een extra bankpakket bij ons openen. We streven ernaar dat dit halverwege 2020 gereed is voor onze klanten die een extra particulier bankpakket willen openen.

Wil je als Knab-klant een zakelijk bankpakket openen, dan kan dat voor eenmanszaken ook uiterlijk halverwege 2020. Bedrijven met een andere rechtsvorm kunnen helaas naar verwachting komend jaar geen zakelijke rekening bij ons openen.

Help!

Ik kan niet wachten...

Je kunt niet altijd wachten op een nieuwe betaalrekening. Begrijpen we. Heb jij er nu een nodig? Kijk dan op bankenvergelijking.nl en check welke bank - op Knab na - het beste bij je past. Daarna kun je natuurlijk naar ons overstappen met de gratis Overstapservice!

Ga naar bankenvergelijking.nl

Veelgestelde vragen over 't Wachtbankje

Waarom kan ik nu geen zakelijke rekening aanvragen?

Steeds meer ondernemers worden klant bij Knab. Het is belangrijk dat we al deze aanvragen goed kunnen verwerken en monitoren. Zo dragen we ons steentje bij aan de veiligheid van het betaalverkeer.

Daarom automatiseren en vernieuwen we op dit moment het aanvraagproces van onze bankproducten. Particulieren en eenmanszaken kunnen bijvoorbeeld nu al vanuit de Knab App een rekening aanvragen. Deze nieuwe aanvraagmethode maakt het voor jou als klant net zo veilig en makkelijk om een rekening bij Knab te openen. Tegelijkertijd is het voor Knab eenvoudiger om de aanvragen te beoordelen en te verwerken.

Voor een aantal bedrijfsvormen is deze nieuwe aanvraagmethode helaas nog niet klaar. Dat vinden we heel vervelend. We hadden gepland om dit nieuwe aanvraagproces voor alle bedrijfsvormen nu gereed te hebben. Dat is dus niet gelukt. Om ervoor te zorgen dat onze dienstverlening veilig blijft, kun je voor een aantal bedrijfsvormen tijdelijk geen zakelijke rekening aanvragen. Dit duurt totdat de nieuwe aanvraagmethode gereed is. We verwachten dat we in ieder geval komend jaar alleen eenmanszaken kunnen helpen.

Wanneer kan ik weer een zakelijke rekening voor mijn bedrijf aanvragen?

Wanneer je weer een nieuwe zakelijke rekening kunt aanvragen voor een andere rechtsvorm dan een eenmanszaak, kunnen we niet met 100% zekerheid zeggen. We verwachten helaas dat je gedurende 2020 niet bij ons terecht kunt.

Kan ik meteen klant worden wanneer het weer mogelijk is om een rekening te openen?

We kunnen niet garanderen dat je aanvraag wordt geaccepteerd wanneer het weer mogelijk is om een rekening aan te vragen. Daarvoor moet je namelijk altijd voldoen aan onze zakelijke acceptatiecriteria.

Knab Zakelijk is ideaal voor zzp’ers en kleine ondernemers. Voor grote of complexe ondernemingen is onze zakelijke rekening niet geschikt. Daarom stellen we je tijdens de rekeningaanvraag een aantal vragen over jouw organisatiestructuur en bedrijfsactiviteiten. Zo kunnen we beter beoordelen of je bedrijf en je bedrijfsactiviteiten binnen onze acceptatiecriteria vallen. Lees onze acceptatiecriteria dus goed door.

Ik wil nu een zakelijke rekening openen, wat nu?

Erg vervelend dat we je nu niet kunnen helpen bij Knab. Kijk eens op www.bankenvergelijking.nl voor een andere bank die misschien ook bij jou past.

Wat is het Financieel Plan en hoe krijg ik er een?

Het Financieel Plan van Knab is een tool waarmee je meteen overzicht hebt in jouw financiën. Dat is handig om gezonde financiële keuzes voor nu te maken, maar ook voor later.

Met het Financieel Plan krijg je inzicht in je huidige én toekomstige situatie. Stap voor stap breng je je financiële situatie in kaart. Onze tool maakt vervolgens berekeningen en toont je een compleet Financieel Plan.

Hierdoor kun je je beter voorbereiden op persoonlijke wensen die je wellicht hebt, zoals de aankoop van een huis, het volgen van een studie, eerder stoppen met- of simpelweg minder werken. Ook krijg je inzicht in de financiële gevolgen als jij of je partner arbeidsongeschikt wordt, werkloos raakt of overlijdt. Zo kun je bijvoorbeeld beter bepalen of je risico’s wilt afdekken of juist niet.

Je hoeft geen klant te zijn om het Financieel Plan te openen. Nu je nog even op het ‘t Wachtbankje zit, kun je dus al wel beginnen met het plannen van een gezonde financiële toekomst!

Heb je nog een vraag?

Van 8 tot 22 uur bereikbaar

Onze acceptatiecriteria