Zakelijke lening via crowdfunding

 • Regel een financiering van € 25.000 tot € 2.500.000
 • Promoot je bedrijf bij potentiële investeerders
 • Krijg hulp van een ervaren Crowdfund CoachVia onze partner Collin Crowdfund N.V.

Regel snel en eenvoudig een zakelijke lening

Op zoek naar een bedrijfslening? Via crowdfunding krijg je een goede zakelijke financiering en promoot je jouw bedrijf tegelijkertijd bij meer dan 20.000 potentiële investeerders. Ideaal voor zzp'ers of gevestigde MKB-bedrijven.
Knab werkt samen met Collin voor crowdfunding

Hoe werkt een zakelijke lening via crowdfunding?

Crowdfunding is een financieringsmethode waarbij een grote groep mensen (de 'crowd') samen investeert in een bedrijfslening. Als tegenprestatie ontvangen investeerders maandelijks aflossing en bruto rente van jou.

Crowdfunding via Collin Crowdfund N.V.

Voor crowdfunding werken we samen met Collin Crowdfund N.V. Via het platform van Collin regel je een lineaire zakelijke lening via de crowd met een looptijd van minimaal 6 maanden en maximaal 10 jaar. Tot nu toe werd 99% van de zakelijke leningen succesvol gefinancierd.

Feiten en cijfers op een rij

 • Leen vanaf € 25.000 tot € 2.500.000
 • Gemiddelde looptijd van 4 jaar
 • Gemiddeld leenbedrag van € 225.000
 • De jaarlijkse rente ligt tussen de 4,9 - 9,5%
Vraag een lening aan    Collin is goedgekeurd als partner

Klanten die via Collin Crowdfund N.V. hun zakelijke financiering regelden

"Crowdfunding is zelfs voor jonge ondernemers met een goed product toegankelijk."

Ondernemer Anita Palacios, Maium

"Ik heb er zelfs een paar nieuwe zakelijke contacten aan overgehouden."

Ondernemer Victor, Wilmod Heating & Systems.

LEF! Smoothie & Lunchbar

"Goede financiering én promotie voor je bedrijf!"

Ondernemers Marco en Bram, Smoothie & Lunchbar LEF!

Veelgestelde vragen

Wat kost zakelijk lenen via Collin?

Dat hangt af van het bedrag dat je wilt lenen:

 • Voor leningaanvragen tot en met € 100.000 vind je hier een overzicht van de tarieven.
 • Voor leningaanvragen boven de € 100.000 vind je hier een overzicht van de tarieven. 
 •  

  Moet je Knab-klant zijn om gebruik te maken van crowdfunding?

  Nee, het is voor alle bestaande ondernemingen mogelijk om een leningaanvraag te doen bij Collin Crowdfund N.V..

  Wat moet je aanleveren bij het indienen van een leningaanvraag?

  We vragen je om voor de inventarisatie van je financieringsbehoefte en beoordeling een aantal documenten aan te leveren:

 • De meest recente jaarrekening
 • Jouw bedrijfsplannen met prognose
 • De meest recente IB-aangifte (alleen als je een eenmanszaak, vennootschap onder firma of commanditaire vennootschap hebt). Let op: voor starters die deze informatie niet of deels kunnen overleggen, worden zwaardere eisen gesteld aan het bedrijfsplan.
 • Op basis van deze zaken checkt Collin de ‘financierbaarheid’ van je onderneming via crowdfunding. Als ze potentie zien in je aanvraag, vragen ze je om de beoordelingskosten te voldoen voor de verdere begeleiding en beoordeling in het traject. Dit is echter nog geen garantie voor een succesvol traject, omdat de formele kredietbeoordeling daarna volgt.

  Welke voorwaarden worden er gesteld aan een zakelijke lening via Collin?

  Elke leningaanvraag wordt individueel beoordeeld en staat op zichzelf. Maar we geven je graag een beeld van welke aanvragen passend zijn voor Collin Crowdfund N.V.. De kans op een passende zakelijke lening via Collin is groter wanneer:

 • je onderneming al wat langer bestaat, een aantoonbaar track record heeft en er een duidelijk winstoogmerk is;
 • er een stabiele of positieve omzetontwikkeling zichtbaar is;
 • de verplichtingen vanuit de lineaire bedrijfslening worden betaald vanuit de toekomstige kasstroom van je bedrijf. Daarom is belangrijk om deze toekomstige kasstroom zo goed als mogelijk te onderbouwen via bijvoorbeeld order- en/of offerteportefeuille, contracten, prospects, historische jaarcijfers etc.;
 • je commitment afgeeft, bijvoorbeeld door een persoonlijke borgstelling. Dit geeft een signaal van vertrouwen af richting de crowd;
 • er sprake is van een eigen inbreng en/of een persoonlijke borgstelling wanneer je een starter bent.
 • Hoe wordt het risicoprofiel van een leningaanvraag via Collin beoordeeld?

  De formele beoordeling van de leningaanvraag bestaat uit vier onderdelen:

 • Risicoscore Dun & Bradstreet: Collin werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet (D&B). Zij brengen de kredietwaardigheid van je onderneming in kaart. Dat doet D&B op basis van betalingsinformatie, jaarcijfers en branche-informatie. Afhankelijk van de score die D&B afgeeft, neemt Collin de leningaanvraag verder in behandeling.
 • Collin Credit Score: Collin voorziet elke leningaanvraag van een zogenoemde Collin Credit Score. Uit deze objectieve score kan in één oogopslag de rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit van je onderneming worden afgelezen.
 • Crowdfund Coach: De ervaren Crowdfund Coach vormt bij het bezoek aan je bedrijf een oordeel over het ondernemerschap en de mogelijkheden van je bedrijf. Deze informatie vormt ook een onderdeel van de totale kredietwaardigheid beoordeling.
 • Groen Licht Commissie: Als de Crowdfund Coach op basis van de Collin Credit Score en de risicoscore van Dun & Bradstreet positief adviseert, beoordeelt de Groen Licht Commissie de aanvraag. De Groen Licht Commissie bestaat uit de ervaren directieleden van Collin. Pas als deze commissie akkoord is met de leningaanvraag, plaatst Collin de aanvraag op de website.
 • Wat gebeurt er als ik een lening via Collin heb en mijn onderneming failliet gaat?

  Het uitgangspunt is dat Collin uitsluitend zakendoet met kredietwaardige ondernemingen. Als er toch druk ontstaat op de rente en terugbetalingsverplichting, zal Collin contact met je opnemen. Het belangrijkste doel is het in kaart brengen van de status quo, met als uitgangspunt dat de verplichting naar de betrokken investeerders onverkort wordt voortgezet. Het kan ook zo zijn dat een herziening van de leningsvoorwaarden voor beide partijen de beste oplossing is.

  Waarom werkt Knab voor crowdfunding samen met een partner?

  Collin Crowdfund N.V. is marktleider en al jaren gespecialiseerd in crowdfunding. Om ondernemers en (onze) zakelijke klanten te helpen bij een financieringsbehoefte, werken we hiervoor samen met Collin. In ruil voor deze samenwerking ontvangt Knab een vaste vergoeding.

  Wil je meer informatie over Knab's samenwerkingen met partners en wat het voordeel ervan is voor jou? Lees dan ook onze partnerpagina.

  Heb je andere vragen over crowdfunding of over de dienstverlening van Collin Crowdfund N.V.?
  Neem dan contact op met Collin via lenen@collincrowdfund.nl of +31 (0) 85 130 0789 (lokaal tarief)

  Goed om te weten

  Bij Knab kiezen we heel zorgvuldig onze partners uit. Daarbij werken we alleen samen met partijen die qua service en dienstverlening dezelfde hoge eisen stellen als dat wij doen. Desondanks zijn we niet verantwoordelijk voor de dienstverlening van onze partners. Als je vragen of klachten hebt over Collin Crowdfund N.V., kun je rechtstreeks contact met ze opnemen. Uiteraard kun je ons ook feedback geven via de 'feedback' button op deze pagina.