Is zakelijk bankieren bij Knab voordelig voor jou? Via de tabel vergelijken wij de kosten en opbrengsten van rekeningen bij andere banken die het meest lijken op ons zakelijke pakket. Zodat jij de beste beslissing voor je geld kunt nemen.

Vergelijking van betaal- en spaarpakketten

Voor de samenstelling van deze tabel vergeleken we Knab Zakelijk met zakelijke pakketten van andere banken. Uiteraard zijn niet alle pakketten hetzelfde. Kijk daarom nog even goed naar wat er nu in je eigen pakket zit voor je eventueel overstapt. Wij vergeleken de zakelijke betaalpakketten van de Rabobank, ING en ABN AMRO en keken daarbij naar de kosten voor:

  • (extra) zakelijke betaalrekening
  • (extra) bankpas
  • transactiekosten
  • internetbankieren
  • creditcard

Ook keken we naar rente op de betaalrekening en de zakelijke spaarrentes. We namen alleen spaarrekeningen op in onze vergelijking die geen bonusrente bieden en waar je spaargeld vrij opneembaar is.

We hebben bij het maken van de vergelijking een aanname gedaan in de verdeling van het type transactie. Je geeft zelf het aantal transacties op. In de berekening gaan wij vervolgens uit van de volgende verdeling:

Type transactie Verdeling
Girale afschrijving 40%
Geld ontvangen (elektronische overboeking) 10%
Betaling via betaalautomaat 50%

Uiteraard is dit een vereenvoudiging van alle kosten die de verschillende banken in rekening kunnen brengen. Zo kunnen bijvoorbeeld de creditcardkosten afwijken door bedrijfsvorm en voorwaarden. De volledige tarieven van de vergeleken zakelijke betaalpakketten kun je vinden op de websites van de Rabobank, ING en ABN AMRO.

Deze versie van de tabel kwam tot stand op 02-12-2019.