Vind de woonverzekering die bij jou past

Vergelijk woonverzekeringen

Woonverzekeringen afsluiten via Knab

  • Krijg korting als je zowel een opstal- als inboedelverzekering afsluit.
  • Vergelijk en sluit direct online af.
  • Kies uit een breed aanbod verzekeraars.

Verzekeren met voordeel

Sluit je een inboedel- en opstalverzekering af via Knab? Dan krijg je korting op je premie. Daarnaast betaal je minder transactiekosten, waardoor je nog goedkoper uit bent.

Het aanbod van Knab

Via Knab kun je de volgende woonverzekeringen afsluiten:Hoe sluit je woonverzekeringen af via Knab?

  1. Vul je gegevens in en kies je dekking.
  2. Check in de vergelijking welke aanbieder jouw voorkeur heeft.
  3. Vraag direct online de verzekering aan.
  4. Hoor direct of je aanvraag geaccepteerd is.

Heb je een koopwoning? Verzeker deze dan goed

Schade aan je woning kan al snel in de kosten lopen. Daarnaast eisen hypotheekverstrekkers vaak dat je een opstalverzekering afsluit. Via Knab regel je dit direct online. Kun je dat ook weer afvinken. 

Let op: met een huurwoning is jouw huisbaas verantwoordelijk voor de opstalverzekering.Ook je inboedelverzekering afsluiten via Knab

Je spullen hebben misschien los van elkaar niet veel waarde. Raak je echter een groot gedeelte van je inboedel kwijt, dan wordt het plots een duur grapje. Sluit daarom je inboedelverzekering af via Knab

Veelgestelde vragen

Vanaf wanneer is mijn inboedel en/of opstal verzekerd?

Knab werkt samen met RISK. Je aanvraag wordt daarom naar RISK verstuurd, waarbij RISK ook de partij is je aanvraag beoordeelt.

Je dient de aanvraag online in, waardoor RISK je aanvraag bijna direct kan beoordelen. Je weet dus vrijwel meteen of je aanvraag geaccepteerd is en per wanneer jij verzekerd bent. Na acceptatie gaat je verzekering meteen lopen. Uiteraard vanaf de datum die jij als ingangsdatum hebt opgegeven.

Als je aanvraag afgewezen is, kun je helaas geen verzekering aanvragen via Knab. Je bent dan dus ook niet verzekerd.

Hoe werkt het voordeel dat je krijgt als je een woonpakket afsluit?

Sluit je zowel een inboedel- als een opstalverzekering af via Knab? Goede keuze, want dat levert je voordeel op!

Ten eerste ontvang je korting op je maandelijkse premie, namelijk 2,5%. Toch mooi meegenomen. Een ander voordeel zijn de transactiekosten. Of eigenlijk het gebrek daaraan in dit geval. Normaal gesproken betaal je voor elke verzekering apart transactiekosten.

Transactiekosten zijn de kosten die gemaakt worden voor het incasseren van je premie. Ze zijn daarom ook een onderdeel van je premie. Betaal je de premie maandelijks? Dan spreidt de verzekeraar je kosten uit over de 12 maanden. Als je daarentegen jaarlijks je premie betaalt, worden de kosten ook maar één keer in rekening gebracht. Je sluit nu twee verzekeringen in één pakket af, daardoor hoef je maar voor één verzekering transactiekosten te betalen.


Hoe werkt het woonverzekeringen vergelijken via Knab?

Knab heeft geen eigen verzekeringen. Via ons vergelijk je een allerlei verzekeraars. Doordat we zelf geen verzekeringen aanbieden, kun je altijd ervan uitgaan dat er geen eigen belang van ons meespeelt. Lees hier meer over in onze FAQ Hoe onafhankelijk is verzekeren via Knab?

Via Knab vergelijk je eenvoudig en snel een breed aanbod verzekeraars. Vind je een geschikte verzekering? Dan sluit je deze snel en eenvoudig af. Zo weet jij zeker dat je goed verzekerd bent.

Hoe kan ik schade melden?

Heb je schade? Dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Knab helpt je hierbij. Neem contact met ons op via de telefoon op 020-303 1600 of via WhatsApp op 06-13822660. Vervolgens geven wij je schademelding door aan RISK, de partij die de schade gaat afhandelen voor je.

Uiteraard kun je ook bij ons terecht met verdere vragen over je schade, bijvoorbeeld hoe je het Europees schadeformulier (PDF) moet invullen.


Ik heb een appartement of flat, moet ik een opstalverzekering afsluiten?

Woon je in een appartement of flat? Dan hoef je geen opstalverzekering af te sluiten. Dit doet de VvE (Vereniging van Eigenaren) van het gebouw voor je. Je betaalt hier maandelijks een bijdrage voor. Meestal is dat een onderdeel van je servicekosten.

Als de VvE een opstalverzekering heeft afgesloten, houdt deze verzekeraar geen rekening met overwaarde van een appartement. Als jij dus een luxere keuken of badkamer hebt dan de andere appartementen, krijg je hier geen extra vergoeding voor in geval van schade. Om alsnog een vergoeding naar waarde voor je woning te krijgen, kun je het 'eigenaarsbelang' meeverzekeren in je inboedelverzekering.

Bij sommige flats of appartementencomplexen is de VvE niet actief of 'slapend'. In dat geval is de de kans groot dat de vereniging geen opstalverzekering heeft afgesloten voor het gebouw. Check dit goed van te voren, want in zo'n geval moet je zelf een opstalverzekering afsluiten.

Ik heb een huurwoning, moet ik een opstalverzekering afsluiten?

Als je een woning huurt hoef je geen opstalverzekering af te sluiten. De huisbaas of wooncoöperatie waar je jouw woning van huurt, is hier verantwoordelijk voor. 

Het is wel altijd verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Bij schade door brand of inbraak, zijn je spullen verzekerd. Ook kun je via de inboedelverzekering het huurdersbelang meeverzekeren.

Via het huurdersbelang verzeker je aanpassingen die je zelf doet in de huurwoning. Bijvoorbeeld een nieuwe vloer of keukenkastjes. Als je daar schade aan krijgt, ontvang je hier zelf een vergoeding voor. En niet de verhuurder


Knab Verzekeren is een handelsnaam van Knab Advies en Bemiddeling N.V., een onderdeel van Aegon. Knab Verzekeren is geregistreerd bij de AFM en ingeschreven bij de KvK. Meer informatie vind je in de Knab Dienstenwijzer.

Online vergelijken en direct afsluiten