Alternatieven voor Deposito Sparen

Wil je liever dat jouw spaargeld direct opneembaar is? Dan kun je bij Knab ook Flexibel Sparen met 0,00%.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Deposito Sparen?

Deposito Sparen is een spaarrekening met een vaste looptijd en een vaste rente. Hoe langer je je spaargeld vast zet, hoe hoger de rente die je krijgt. Je kunt al deposito sparen vanaf een bedrag van € 1.000.

Je bepaalt helemaal zelf de looptijd van het spaardeposito. Dit kan vanaf één jaar tot en met zes jaar. Aan het einde van de looptijd wordt het hele rentebedrag gestort en kun je je spaargeld weer gebruiken voor wat je wilt.

Wil je toch je spaargeld opnemen? Je betaalt dan een boete en je verliest de hogere spaarrente.

Hoe open ik een spaarrekening?

Eerst kies je een van onze pakketten: Plus of Zakelijk. Binnen deze pakketten kun je al onze spaarproducten openen. Zodra je klant bent, open je via de Knab App de gewenste spaarvorm, door op het plusteken rechts te klikken.

Hoe werkt Flexibel Sparen?
Flexibel Sparen is een vrij opneembare spaarrekening. Je kunt je geld dus storten en opnemen wanneer je maar wil. Standaard ontvang je 1 keer per kwartaal de rente op je rekening. Maar met de Rentecasher betaal je de rente aan jezelf uit wanneer jou dat uitkomt. Op je verjaardag bijvoorbeeld. Of vlak voor het weekend.

Flexibel Sparen open je in je Persoonlijke Bankomgeving. Ben je nog geen klant? Open dan eerst online je rekening.
Kan ik ook alleen een spaarrekening openen?
Je opent bij Knab eerst een pakket: Knab Plus of Knab Zakelijk. Je krijgt dan niet alleen een spaarrekening, maar ook een betaalrekening met rente. Inclusief betaalpas met eigen pincode. Binnen je pakket kun je zoveel spaarrekeningen openen als je wilt.
Wat is het verschil tussen Deposito Sparen en Flexibel Sparen?
Het grootste verschil is dat bij Flexibel Sparen je spaargeld vrij opneembaar is en bij Deposito Sparen je spaargeld vast staat. Daarnaast krijg je bij Deposito Sparen een hoger rentetarief.

Andere vraag?

Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Je geld is veilig

Je geld is veilig

Knab is onderdeel van Aegon Bank N.V. Je geld is gedekt door het depositogarantiestelsel.

Van 8 tot 20 uur bereikbaar

Wij staan dagelijks voor je klaar. We zorgen altijd dat je direct contact hebt met één van onze mensen.