Han Gerrits nieuwe CTO van Knab

 

Amsterdam, 1 mei 2021 – Han Gerrits is vanaf 1 mei Chief Technical Officer (CTO) bij Knab. Han staat bekend als een vernieuwer binnen de IT-wereld. Hij komt over van Cap Gemini Invent waar hij verantwoordelijk was voor de innovatie- en strategieconsultantsDaarnaast is hij al ruim 17 jaar hoogleraar aan de VU in Amsterdam waar hij onderwijst over digitale innovatie en ondernemerschap

 

Han: Het is altijd mijn droom geweest om binnen een financiële dienstverlener verantwoordelijk te zijn voor de techniek. Ik zie om me heen dat de systemen” vaak de schuld krijgen als iets niet goed werkt. Maar die systemen maken zelf (nog) geen keuzes. Het zijn de programmeurs die ze vertellen wat te doen. Die belangrijke verantwoordelijkheid pak ik heel graag. Ik kijk ernaar uit om samen met het team een sterke langetermijnvisie neer te zetten en aan innovatieve proposities te bouwen.

Han is sinds eind 2019 al verbonden aan Knab als lid van de Raad van Toezicht. Han: In die functie heb ik de mensen van Knab goed leren kennen. Ik hou van de cultuur die hier heerst. Daar wil ik graag onderdeel van zijn.

 

Nadine Klokke (CEO Knab): Ik ben ontzettend blij dat we Han mogen toevoegen aan ons team. Niet alleen vanwege zijn vakmanschap, maar ook zeker vanwege zijn open en nieuwsgierige karakterDaar komt bij dat Han zelf ondernemer is geweest en zich dus goed kan inleven in de behoefte van onze klanten. Onze slogan is ‘Online bank. Menselijke Service’, wat dat betreft zie ik een perfecte match. Ik wens Han veel succes bij het verder bouwen aan – en vernieuwen van - de techniek van onze bank. 

 

Over Knab 

Knab is een Nederlandse online bank opgericht in 2012. Een bank die het net even anders doet dan andere banken, met het belang van de klant voorop. We omarmen alle slimheid uit de digitale wereld en voegen daar een flinke dosis menselijk begrip aan toe. Ruim een kwart miljoen Nederlanders bankieren inmiddels bij Knab, waaronder veel ondernemers

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Joke van Gompel of Anne Ruth Groen via 020-3031699 of pers@knab.nl.