Zorgeloos je pensioen tegemoet?

Start nu met sparen voor later

Met Knab Pensioensparen zet je op een slimme manier geld vast voor je pensioen. Daarbij profiteer je in veel gevallen van belastingvoordeel, waardoor je meer pensioen overhoudt. Daar zitten wel wat regels aan vast, maar die leggen we je graag uit.

Knab Pensioensparen open je via de Knab App. Daar staat een bericht voor je klaar, waarmee je exclusief toegang hebt.geld vastzetten voor later

Waarom kiezen voor Knab Pensioensparen?


Sparen met belastingvoordeel

Bouw jij minder pensioen op dan de overheid adviseert? Dan heb je jaarruimte. Dit bedrag mag je gebruiken om met belastingvoordeel aanvullend pensioen op te bouwen. De Belastingdienst helpt je dus een handje.

Lees meer over het belastingvoordeel


Flexibele inleg

Jij bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak je inlegt. Zolang je inleg binnen je jaarruimte blijft, kun je maandelijks inleggen, af en toe een groter bedrag storten of je inleg een tijdje stopzetten.


Lees meer over jaarruimte


Tot 1,00% rente over je saldo

Je krijgt altijd een goede rente en je kunt kiezen voor vast of variabel. Met vaste rente weet je precies waar je aan toe bent. Bij variabele rente kan het rentetarief lager, maar ook hoger worden.


Bekijk de actuele rentes

De voordelen van Knab

Sparen voor later met Knab Pensioensparen

Al je geldzaken in één app

Met de Knab App heb je al je bankzaken in je broekzak. Heel handig om al je rekeningen overzichtelijk bij elkaar te hebben.

Elke dag de fijnste service

We staan elke dag van 08.00 tot 18.00 uur klaar om je te helpen. Klanten geven ons gemiddeld een 8,9 en prijzen vooral de persoonlijke en goede service.

Je rekening openen is zo gepiept

Open je pensioenspaarrekening heel eenvoudig in de Knab App. Daar doe je ook gelijk de verplichte kennis- en ervaringstoets. Zo weet je of dit product bij je past.

Bereken het zelf

Is pensioensparen iets voor jou?

Wanneer wel:

check  Als je wilt sparen met belastingvoordeel

check  Als je jaarruimte en/of reserveringsruimte hebt

check  Als je relatief risicoloos pensioen wilt opbouwen

Wanneer niet:

cancel  Als je altijd bij je saldo wilt kunnen

cancel  Als je geen jaarruimte en/of reserveringsruimte hebt

cancel  Als je op zoek bent naar een hoger rendement

Goed om te weten

De regels van pensioensparen op een rij

De overheid vindt het belangrijk dat je genoeg pensioen opbouwt. Daarom helpen ze je een handje door middel van belastingvoordeel. Daar staat een aantal voorwaarden tegenover, die bij iedere aanbieder hetzelfde zijn.

Je geld staat vast

Omdat je saldo bedoeld is voor je pensioen kun je dit niet tussentijds opnemen. Doe je dat wel, dan betaal je belasting en rente.

Je saldo wordt periodiek uitgekeerd

Als je met pensioen gaat, sluit je een product af waarmee je je pensioen periodiek laat uitkeren. Je mag zelf weten bij welke aanbieder je dat doet.

Er geldt een maximuminleg

Hoeveel je jaarlijks belastingvriendelijk mag sparen, hangt af van de hoogte van je jaarruimte en je reserveringsruimte.

Je uitkeringen worden belast

Wanneer je het saldo laat uitkeren, betaal je inkomstenbelasting. Hoeveel dat is, hangt af van de hoogte van je inkomen.

afsluitkosten Knab Pensioensparen

Je betaalt eenmalig afsluitkosten

Wanneer je Knab Pensioensparen opent, betaal je eenmalig € 40. Dit komt omdat we wettelijk verplicht zijn om afsluitkosten te rekenen wanneer je een pensioenspaarrekening opent. Verder betaal je niks voor het product.

Stap eenvoudig over naar Knab

Heb je al bij een andere aanbieder extra pensioen opgebouwd? Dan verhuis je dat heel eenvoudig naar Knab. Fijn wanneer je bij ons een hogere rente kunt krijgen!

Zo werkt overstappen

Je saldo verhuizen naar Knab

Sezgin, expert Knab Pensioensparen

icon citaat

Het is best spannend om keuzes te maken over je pensioen. Je beantwoordt daarom voordat je een rekening opent in de Knab App eerst een aantal vragen over je kennis en ervaring. Zo weet je zeker dat Knab Pensioensparen bij je past.

icon citaat

- Sezgin, Expert Knab Pensioensparen

Start nu, profiteer straks

Openen is zo gepiept!

  1. Open de Knab App

  2. Klik op het bericht dat voor je klaarstaat om Knab Pensioensparen te openen

  3. Beantwoord de vragen over je kennis en ervaring


Sluit direct af

Knab Pensioensparen afsluiten doe je zo

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Knab Pensioensparen?

Knab Pensioensparen is een spaarrekening die speciaal bedoeld is om extra te sparen voor je pensioen. Je profiteert daardoor van bepaalde belastingvoordelen die je op een reguliere spaarrekening niet hebt. Daar staat tegenover dat je je saldo niet tussentijds kunt opnemen.

Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een bedrag in te leggen, iedere maand een bedrag te storten, of een combinatie van beide. Over het saldo op Knab Pensioensparen ontvang je rente. Je kunt kiezen voor vaste rente of variabele rente.

Moet ik al een rekening hebben bij Knab?

Op dit moment kun je Knab Pensioensparen alleen afsluiten wanneer je een Knab Plus-rekening hebt. We zijn van plan om Knab Pensioensparen in de toekomst ook beschikbaar te maken zonder Knab Plus.

Waarom moet ik een kennis- en ervaringstoets afleggen?

We zijn wettelijk verplicht om bij het aanvragen van Knab Pensioensparen een aantal vragen te stellen om te testen of je genoeg kennis en ervaring hebt om dit product af te sluiten. Daarnaast vinden we het zelf belangrijk dat je alleen financiële producten afsluit die passen bij jouw financiële situatie.

Wat gebeurt er met het saldo bij overlijden?

Als je overlijdt, kunnen je nabestaanden met jouw saldo op Knab Pensioensparen een uitkering kopen. Daar hebben ze twaalf maanden de tijd voor. Het saldo wordt dan periodiek aan ze uitgekeerd. Als het om een klein saldo gaat, kunnen ze er ook voor kiezen om het in een keer te laten uitkeren.

Wat zijn de risico's van Knab Pensioensparen?
Het risico van Knab Pensioensparen zit hem vooral in het feit dat je saldo vaststaat tot je AOW-leeftijd. Leg daarom alleen geld in dat je tot je pensioen kunt missen en zorg dat je altijd een financiële buffer achter de hand hebt.

Daarnaast loop je het risico dat je teveel belastingvoordeel ontvangt. Dit kan gebeuren wanneer je in een bepaald jaar (per ongeluk) meer inlegt dan binnen je jaarruimte of reserveringsruimte past. Bereken daarom ieder jaar opnieuw je jaarruimte voordat je saldo inlegt op Knab Pensioensparen.
Hoe open ik Knab Pensioensparen?

Je opent Knab Pensioensparen eenvoudig in de Knab App. Klik op het plusje rechtsboven en selecteer Knab Pensioensparen. Beantwoord vervolgens de vragen die op je scherm verschijnen.

Heb je geen Knab App? Download deze dan eerst in de Apple Store of Google Play Store.

Wat zijn de belastingvoordelen van pensioensparen?

Wanneer je inleg op Knab Pensioensparen binnen je jaarruimte en/of reserveringsruimte valt, profiteer je van belastingvoordeel. Je betaalt dan geen vermogensbelasting over je saldo en je kunt je inleg ieder jaar aftrekken van je inkomen bij je aangifte inkomstenbelasting.

Op deze pagina lees je meer over de belastingvoordelen van Knab Pensioensparen.

Hoe kan ik mijn lijfrente laten uitkeren?

Wanneer je de AOW-leeftijd hebt bereikt, kun je een apart product afsluiten dat het saldo op Knab Pensioensparen periodiek aan je uitkeert. Over deze uitkeringen betaal je inkomstenbelasting.

Je mag zelf weten bij welke partij je een 'uitkerenproduct' afsluit. Dat kan tegen die tijd misschien bij Knab, maar dat hoeft niet per se.

Valt Knab Pensioensparen onder het Depositogarantiestelsel?
Ja, je totale saldo bij Knab is tot € 100.000 gedekt door het depositogarantiestelsel.
Kan ik als zakelijk klant Knab Pensioensparen afsluiten?

Knab Pensioensparen is op dit moment alleen beschikbaar voor particuliere klanten. Maak daarom alleen saldo over vanaf een particuliere rekening. We zijn van plan om Knab Pensioensparen in de toekomst ook beschikbaar te maken voor zakelijke klanten.

In sommige gevallen kun je als ondernemer ook vanuit je onderneming geld inleggen op Knab Pensioensparen. In welke gevallen dat geldt, lees je in onze productvoorwaarden.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Knab? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Je geld is veilig

Je geld is veilig

Knab is onderdeel van Aegon Bank N.V. Je geld is gedekt door het depositogarantiestelsel.

Van 8 tot 20 uur bereikbaar

Wij staan dagelijks voor je klaar. We zorgen altijd dat je direct contact hebt met één van onze mensen.