Arbeidsongeschikt-heidsverzekering voor zzp'ers en ondernemers

 • Onafhankelijke vergelijking van vrijwel alle verzekeraars
 • Afsluiten met of zonder advies
 • Lage advieskosten, met extra korting via KnabNieuw in Knab Lab: AOV afsluiten mét voordeel

Een goede en betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) regel je voortaan via Knab. We hebben twee partners geselecteerd waar jij als klant van Knab Zakelijk een passende AOV kunt afsluiten. Uiteraard met een mooie korting.

AOV vergelijken via Yezzer

Via onze partner Yezzer vergelijk je premies van vrijwel alle aanbieders in de markt. Zo weet je zeker dat je een voordelige AOV afsluit die past bij jouw persoonlijke situatie.

 • Vrijblijvend AOV premies vergelijken
 • Afsluiten met of zonder persoonlijk advies
 • Tot 10% collectiviteitskorting op je premie
 • Vergelijk premies
                     

  Kosten en voordeel

  Voor het afsluiten van een AOV betaal je bij Yezzer eenmalig € 249. Kies je voor advies, dan komt daar € 15 per maand beheervergoeding bovenop. Zonder advies is dit € 5 per maand. Daarnaast betaal je elke maand premie bij de verzekeraar.

  Extra voordeel voor Knab-klanten

  Via Knab krijg je nog eens 10% korting op de afsluitkosten. Dit geld krijg je teruggestort op je Knab-rekening.

  Tip! AOV van Aegon

  Heb je interesse in de Aegon AOV? Sluit deze dan bij Aegon af en krijg via Knab tot € 300 korting op de advies- en bemiddelingskosten. Je betaalt dan eenmalig € 450 en hebt verder geen maandelijks kosten. In dit geval vervallen alle eerdergenoemde kortingspercentages.

  Vraag adviesgesprek aan

  Jouw mening is belangrijk!

  We zijn erg benieuwd naar wat je van deze specifieke service vindt. Daarnaast willen we ook - meer in het algemeen - weten wat je ervan vindt dat Knab dit soort verzekeringsproducten aanbiedt in samenwerking met partners.

  Geef je mening via de pop-up aan de rechterkant van dit scherm. We lezen alle reacties!

  Veelgestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

  Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

  Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd tegen inkomensverlies wanneer je arbeidsongeschikt raakt door ziekte, een ongeval of een zwangerschap. Handig, want als ondernemer of zzp'er kun je niet gebruikmaken van een financieel vangnet vanuit de overheid of een werkgever.

  Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

  De hoogte van de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering hangt af van een aantal factoren, namelijk:

 • Jouw beroep
 • Het verzekerde bedrag
 • Het eigen risico
 • De dekking
 • Of je bij arbeidsongeschiktheid ander werk wilt doen
 • (Eind-)leeftijd
 • Het verzekerde bedrag en de uitkering
 • Wil je weten wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering jou kost? Met de Vergelijkerstool van onze partner Yezzer krijg je direct inzicht in premies van vrijwel alle aanbieders in de markt. Zo zie je in een oogopslag welke verzekeraar het voordeligst is voor jou.

  De kosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering bestaan echter niet alleen uit premie. Je betaalt namelijk ook voor het afsluiten en eventueel advies van de AOV. Als klant van Knab krijg je korting op de eenmalige advies- en afsluitkosten.

  Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers verplicht?

  Op dit moment is een arbeidsgeschiktheidsverzekering niet verplicht. In het nieuwe pensioenakkoord staat echter wel dat zzp'ers zich in de toekomst verplicht moeten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Maar hoe die verplichte AOV eruit komt te zien, en hoe het werkt, is nog onduidelijk.

  Hoe kan ik contact opnemen met Yezzer of Aegon?

 • Heb je een vraag over de AOV via Yezzer? Je kunt contact opnemen via 088-9392520 of info@Yezzer.nl
 • Heb je een vraag over de AOV van Aegon? Je kunt contact opnemen via 088 344 0053 (ma t/m vr 8:30 - 17:30) of deze pagina.
 • Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar of niet?

  Ja, de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is fiscaal aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Hier lees je meer over AOV en belasting.

  Hoe werkt de korting op de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

  Alle verzekeringen via Yezzer worden aangeboden in een collectief. Dat levert jou direct voordeel op: een collectiviteitskorting op je premie die kan oplopen tot 10%. Via Knab krijg je daarnaast 10% korting op de eenmalige advies- en bemiddelingskosten. Extra voordelig dus!

  Wanneer je ervoor kiest om de AOV van Aegon direct via Knab te regelen, krijg je tot € 300 korting op je advieskosten. De advieskosten zijn dan € 450 in plaats van € 750. Alle eerdergenoemde kortingspercentages vervallen in dit geval.

  Waarom werkt Knab samen met partners Yezzer en Aegon?

  Knab wilt klanten op financieel gebied verder helpen. Daarom werken we samen met partners die interessante producten aanbieden. Deze partners worden zorgvuldig geselecteerd. Zo vinden we het vooral belangrijk dat een partner dezelfde hoge eisen stelt aan servicegerichtheid en dienstverlening als wij doen.

  We werken samen met Yezzer, omdat ze een voordelige onafhankelijke vergelijker en adviseur zijn. Ze hebben een breed aanbod en werken uitsluitend met gecertificeerde adviseurs. Aegon heeft voor de prijs van de AOV een waardering van 5 sterren in de MoneyView Productrating. Dat wil zeggen dat ze een scherp tarief hebben en een bovengemiddeld ruim acceptatiebeleid voeren.

  Meer weten over AOV?

  Heb je - net als veel andere ondernemers en zzp'ers - vragen over de AOV? Vind het antwoord in onze bibliotheek vol handige artikelen, video's en nog veel meer. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

  Waarom een AOV?

  Het kan slim zijn om een AOV af te sluiten. Waarom en in welke situatie, dat lees je hier.

  AOV aftrekbaar of niet?

  Het antwoord is: ja! De premie is fiscaal aftrekbaar. In dit artikel lees je wat je verder moet weten over AOV en belasting.

  Zzp verzekeringen

  Welke verzekeringen zijn handig of zelfs verplicht voor jou als zzp'er? Hier vind je ze overzichtelijk op een rij.

  Goed om te weten

  Bij Knab kiezen we heel zorgvuldig onze partners uit. Daarbij werken we alleen samen met partijen die qua service en dienstverlening dezelfde hoge eisen stellen als dat wij doen. Desondanks zijn we niet verantwoordelijk voor de dienstverlening van onze partners. Als je vragen of klachten hebt over Yezzer of Aegon, kun je rechtstreeks contact met deze partijen opnemen. Uiteraard kun je ons ook feedback geven via de feedback-knop op deze pagina.